Αρχική / More / Τα νέα της ημέρας / Στον εισαγγελέα ο Ψυχάρης-Τι αποφάσισε η επιτροπή Πόθεν Έσχες της Βουλής
Στον εισαγγελέα ο Ψυχάρης-Τι αποφάσισε η επιτροπή Πόθεν Έσχες της Βουλής thumbnail

Στον εισαγγελέα ο Ψυχάρης-Τι αποφάσισε η επιτροπή Πόθεν Έσχες της Βουλής

Στη Δικαιοσύνη για περαιτέρω διερεύνηση παραπέμπεται ο εκδότης Σταύρος Ψυχάρης από την Επιτροπή Πόθεν Έσχες της Βουλής, καθώς τα πόθεν έσχες που κατέθεσε ήταν «ελλειπή» και «ανακριβή». Το πόρισμα ψηφίστηκε και από τη ΝΔ. 


 


Η Επιτροπή, με ομόφωνη απόφαση κατέληξε στο συμπέρασμα ότι οι δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης του εκδότη Στ. Ψυχάρη για τις περιόδους από το 1997 έως το 2001 και από το 2003 έως το 2007 είναι ανακριβείς και ελλιπείς.


Το πόρισμα της Επιτροπής θα διαβιβαστεί στον αρμόδιο εισαγγελέα. Μετά την εκπνοή και της δεύτερης προθεσμίας που του είχε δοθεί, προκειμένου να υποστηρίξει τα δηλωθέντα εισοδήματα του, ο Στ. Ψυχάρης δεν προσκόμισε κανένα νέο στοιχείο, όπως ανέφερε μέλος της Επιτροπής.

 Για τα πόθεν έσχες που δεν κατέθεσε αποφάσισε να μην παραπεμφθεί, διότι, όπως επεσήμαναν οι δικαστικοί της Επιτροπής, η μη κατάθεση δήλωσης πόθεν έσχες εκείνη την περίοδο ήταν πλημμέλημα και σήμερα έχει παραγραφεί μετά την παρέλευση πενταετίας.


Στην επόμενη συνεδρίαση της Επιτροπής η ΝΔ θα θέσει το ζήτημα του πόθεν έσχες του Αλ. Τσίπρα.Ακόμη η Επιτροπή διαπίστωσε ότι είναι σωστά τα πόθεν έσχες που κατέθεσε ως πρώην υπουργός Οικονομικών, Γκίκας Χαρδούβελης.


Υπενθυμίζεται ότι ο Γκίκας Χαρδούβελης έχει παραπεμφθεί στη Δικαιοσύνη, διότι ως σύμβουλος του τότε Πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου δεν είχε καταθέσει δήλωση πόθεν έσχες, ενώ έβγαζε τα χρήματά του στο εξωτερικό.


Πρόκειται για την υπόθεση των χρημάτων που έβγαλε στο εξωτερικό προ των εκλογών του 2012, αλλά και για τη μη υποβολή πόθεν έσχες τα οικονομικά έτη 2011 και 2012, όταν ήταν διευθυντής του γραφείου του τότε Πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου.


Ειδικότερα, στον πρώην υπουργό η Επιτροπή είχε αποδώσει τα εξής:


- Κατά το έτος 2011 εμφανίζεται δυσαναλογία μεταξύ των ποσών που πιστώθηκαν σε τραπεζικούς λογαριασμούς του και αυτών που δηλώθηκαν ως εισόδημα.


- Κατά το έτος 2012 απέστειλε σε τράπεζες του εξωτερικού χρηματικά ποσά τα οποία δεν περιέλαβε στις δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης, τις οποίες ήταν υπόχρεος να υποβάλει λόγω των ιδιοτήτων του: α) ως σύμβουλος του Πρωθυπουργού από τον Νοέμβριο του 2011 έως και τον Μάιο του 2012 και β) ως υπουργός των Οικονομικών από τον Ιούνιο του 2014 και εντεύθεν. Ο πρώην υπουργός Οικονομικών έχει εντοπιστεί να μην έχει καταθέσει, ως όφειλε, δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης κατά τα έτη 2011 και 2012.


Όπως είχε γίνει γνωστό, ο Γκίκας Χαρδούβελης έβγαλε τότε το ποσό των 362.417 χιλιάδων ευρώ στο εξωτερικό με 56 μεταφορές κεφαλαίων. Οι 56 μεταφορές αφορούσαν ποσά από 7.700 έως 9.800 δολάρια κι αυτό καθώς σε ποσά πάνω από 10.000 ευρώ ενεργοποιείται ο έλεγχος της Τράπεζας της Ελλάδος.


«Τον Ιούνιο του 2012 φοβήθηκα και εγώ, όπως φοβήθηκε τότε όλη η Ελλάδα. Και εγώ όπως και πολλοί Έλληνες μετέφερα κάποια από τα χρήματά μου για να μπορώ να συντηρήσω τα παιδιά μου, φοβήθηκα πως μπορεί να καταρρεύσει η χώρα», είχε πει.


Πηγή: koutipandoras.gr, thepressproject.gr

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X