Αρχική / Υγεία / Ενδοκρινολογία/Διαβητολογία / Σημαντική μείωση των θανάτων από διαβήτη!
Σημαντική μείωση των θανάτων από διαβήτη! thumbnail

Σημαντική μείωση των θανάτων από διαβήτη!

Σημαντική μείωση του αριθμού των ανθρώπων που πεθαίνουν από διαβήτη από τα μέσα της δεκαετίας του 1990 μέχρι σήμερα, δείχνει πρόσφατη έρευνα.

Πιο συγκεκριμένα, ερευνητές στον Καναδά και τη Σουηδία ανέλυσαν τα στοιχεία θνησιμότητας από το Ηνωμένο Βασίλειο και την καναδική επαρχία του Οντάριο 1996-2009, προκειμένου να συγκρίνουν τα ποσοστά θανάτου για τα άτομα με και χωρίς σακχαρώδη διαβήτη.

Το 1996, ο αυξημένος κίνδυνος θανάτου για τα άτομα με διαβήτη βρέθηκε να είναι 90% στο Οντάριο και 114% στο Ηνωμένο Βασίλειο. Μέχρι το 2009, οι αριθμοί αυτοί μειώθηκαν σε 51% και 65%  αντίστοιχα.

Η τόσο σημαντική πτώση στη θνησιμότητα του διαβήτη συνέβη σε μια περίοδο, όπου ο πραγματικός πολλαπλασιασμός της νόσου αυξήθηκε μεταξύ των ενηλίκων ηλικίας 20 ετών και άνω από 5,4 % σε 11,4 % στο Οντάριο και από 3,2%  σε 5,9% στη βάση δεδομένων του Ηνωμένου Βασιλείου.

Σύμφωνα με τους συγγραφείς της μελέτης, τα πορίσματα της οποίας δημοσιεύτηκαν σήμερα στο περιοδικό «Διαβητολογία», τα στοιχεία δείχνουν ότι το χάσμα του κινδύνου θανάτου μεταξύ εκείνων με και χωρίς σακχαρώδη διαβήτη έχει μειωθεί. Υποστηρίζουν ότι αυτό το μπορεί εν μέρει να οφείλεται στην  έγκαιρη ανίχνευση της νόσου, καθώς και στη βελτίωση της θεραπείας της.

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X