Αρχική / Υγεία / Παθολογία / Αύξηση της ζήτησης για ακτινοθεραπεία στην Ευρώπη την επόμενη δεκαετία
Αύξηση της ζήτησης για ακτινοθεραπεία στην Ευρώπη την επόμενη δεκαετία thumbnail

Αύξηση της ζήτησης για ακτινοθεραπεία στην Ευρώπη την επόμενη δεκαετία

Η ζήτηση για ακτινοθεραπεία σε όλες τις χώρες της Ευρώπης, περιλαμβανομένης και της Ελλάδας, αναμένεται να παρουσιάσει αύξηση 16% κατά μέσο όρο έως το 2025, σύμφωνα με βελγική μελέτη που δημοσιεύεται στο επιστημονικό έντυπο Radiotherapy and Oncology.

Συγκεκριμένα, περίπου τέσσερα εκατομμύρια νέοι καρκινοπαθείς αναμένονται στην Ευρώπη έως το 2025, αύξηση 16% περίπου έναντι των 3,4 εκατομμυρίων που είχαν διαγνωστεί το 2012. Από αυτά τα 4 εκατομμύρια των ασθενών, ο αριθμός όσων θα κάνουν ακτινοθεραπεία έστω μια φορά, αναμένεται να αυξηθεί από 1,7 εκατ. το 2012 σε δύο εκατομμύρια το 2025.

Η μεγαλύτερη αύξηση, κατά 24%, αναμένεται να αφορά την ακτινοθεραπεία του καρκίνου του προστάτη και ακολουθούν ο καρκίνος της ουροδόχου κύστης (21%) και το πολλαπλό μυέλωμα (20%).

Η αύξηση στα νέα περιστατικά καρκίνου αποδίδεται κυρίως στο ότι ο πληθυσμός της Ευρώπης θα είναι ολοένα πιο γερασμένος από δημογραφική άποψη, καθώς αυξάνεται το προσδόκιμο ζωής και, παράλληλα, μειώνονται οι γεννήσεις. Ήδη οι υπερήλικες (άνω των 80 ετών) αποτελούν την ταχύτερα αυξανόμενη ηλικιακή ομάδα στη Ευρώπη.

Η αυξημένη ζήτηση για ακτινοθεραπεία συνεπάγεται σημαντικές επενδύσεις σε εξοπλισμό και εκπαίδευση προσωπικού, ενώ θα απαιτηθεί και προγραμματισμός, για να ικανοποιηθεί η συνεχώς αυξανόμενη ζήτηση.

Οι ερευνητές του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της Γάνδης, με επικεφαλής την καθηγήτρια Γιολάντ Λίβενς, αναμένεται να παρουσιάσουν τη μελέτη HERO (Health Economics in Radiation Oncology) στο επικείμενο συνέδριο της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Ακτινοθεραπείας και Ογκολογίας, στο Τορίνο της Ιταλίας.


health.in.gr, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X