Αρχική / Σεξ / Γυναίκα / Προβλήματα θυρεοειδούς: Ποιες επιπτώσεις έχουν στο σεξ
Προβλήματα θυρεοειδούς: Ποιες επιπτώσεις έχουν στο σεξ  thumbnail

Προβλήματα θυρεοειδούς: Ποιες επιπτώσεις έχουν στο σεξ

Μια ερευνητική ομάδα από το Πανεπιστήμιο της L’ Aquilla της Ιταλίας επιχείρησε να ρίξει φως στην επίδραση που έχουν οι διαταραχές του θυρεοειδούς αδένα στην ερωτική ζωή των ανδρών και πιο συγκεκριμένα στη σεξουαλική λειτουργία του άνδρα.


 


Η ομάδα του Πανεπιστημίου εξέτασε το πόσο συχνά εμφανίζονταν σεξουαλικές δυσλειτουργία άνδρες που έπασχαν από υπερθυρεοειδισμό ή υποθυρεοειδισμό τόσο κατά την εμφάνιση της ασθένειας όσο και μετά την ανάρρωσή τους. Ας δούμε τα συμπεράσματά :


 


Το 18% των ανδρών που έπασχαν από υπερθυρεοειδισμό είχε αρκετά μειωμένη σεξουαλική επιθυμία (κάτω του φυσιολογικού επιπέδου) το 50% εμφάνιζε προβλήματα πρόωρης εκσπερμάτωσης, ένα 3% εμφάνιζε καθυστερημένη εκσπερμάτωση και το 15% στυτική δυσλειτουργία.


 


Ας δούμε τι συνέβαινε στην ερωτική ζωή των ανδρών με υποθυρεοειδισμό: το 64% είχε μειωμένη σεξουαλική επιθυμία κάτω του φυσιολογικού ορίου, καθυστερημένη εκσπερμάτιση ή στυτική δυσλειτουργία, ενώ το 7% αντιμετώπιζε προβλήματα πρόωρης εκσπερμάτισης.


 


Τι συμβαίνει όμως μετά τη θεραπευτική αγωγή;


Υπερθυρεοειδισμός: Η πρόωρη εκσπερμάτωση μειώνεται και από το 50% φτάνει στο 15% – όσο είναι και το ποσοστό του γενικού πληθυσμού δηλαδή ενώ η μειωμένη σεξουαλική επιθυμία και η καθυστερημένη εκσπερμάτιση επιλύθηκαν με τη θεραπεία στην πλειοψηφία των ασθενών.


 


Υποθυρεοειδισμός: Η καθυστερημένη εκσπερμάτιση θεραπεύτηκε στους μισούς πάσχοντες μετά τη θεραπεία καθώς και η στυτική δυσλειτουργία. Η ερωτική τους επιθυμία αυξήθηκε πολύ.

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X