Γλυκολέμονο

<h3>Υλικά συνταγής</h3>
<ul class="ingredients">
<li><span><strong></strong><span>Για τη βάση</span></span></li>
<li><span><strong>150 γρ.</strong> <span>βούτυρο</span></span></li>
<li><span><strong>200 γρ.</strong> <span>ζάχαρη</span></span></li>
<li><span><strong>3</strong> <span>μεγάλα αβγά</span></span></li>
<li><span><strong>100 γρ.+ 50 γρ. </strong><span>κρέμα λεμόνι ΠΑΝ της Οξοποιίας Ζαφειρόπουλος)</span></span></li>
<li><span><strong>200 γρ.</strong> <span>γιαούρτι</span></span></li>
<li><span><strong></strong><span>ξύσμα από 1 γλυκολέμονο ή λάιμ</span></span></li>
<li><span><strong>250 γρ.</strong> <span>αλεύρι που φουσκώνει μόνο του</span></span></li>
<li class="subtitle"><span>Κρέμα λεμόνι</span></li>
<li><span><strong>1</strong> <span>κουτί φυτική σαντιγί (κονσέρβα) κρύα</span></span></li>
<li><span><strong>400 γρ.</strong> <span>ζαχαρούχο (1 κουτί)</span></span></li>
<li><span><strong>100 γρ.</strong> <span>κρέμα λεμόνι ΠΑΝ της Οξοποιίας Ζαφειρόπουλος</span></span></li>
<li><span><strong></strong><span>γλασαρισμένες φέτες γλυκολέμονο ή λάιμ για γαρνίρισμα</span></span></li>
</ul>
<div> </div>
<div>
<div class="time"><strong>Εκτέλεση</strong></div>
<div class="time"><strong><br /></strong></div>
<div id="fragment-1" class="news_body"><span>Βουτυρώνουμε μικρό τετράγωνο πυρέξ και προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170ºC αντιστάσεις ή 160ºC στον αέρα.<br />Χτυπάμε το βούτυρο με την ζάχαρη να αφρατέψει για 3'. Ένα ένα ρίχνουμε τα αβγά να τα πίνει το μίγμα. Προσθέτουμε τα 50 γρ. (4 κουταλιές) κρέμα λεμόνι Παν Ζαφειρόπουλος, το ξύσμα λεμόνι και το γιαούρτι. Τέλος προσθέτουμε το αλεύρι και απαλά αναδιπλώνουμε το μίγμα με σπάτουλα. Αδειάζουμε στο βουτυρωμένο πυρέξ. Ψήνουμε για περίπου 40' να ροδίσει να φουσκώσει και να ξεκολλήσει από τα τοιχώματα.<br />Μόλις το βγάλουμε από τον φούρνο όπως είναι καυτό το περιχύνουμε με την υπόλοιπη (100 γρ. ) κρέμα λεμόνι Παν Ζαφειρόπουλος .<br />Αφήνουμε να κρυώσει τελείως. Παγώνουμε στο ψυγείο.<br />Χτυπάμε με μίξερ χειρός την φυτική σαντιγί να αφρατέψει καλά. Προσθέτουμε το ζαχαρούχο και τα χτυπάμε μαζί για 6-7'.Προσθέτουμε την κρέμα λεμόνι Παν Ζαφειρόπουλος. Αδειάζουμε την κρέμα στο σιροπιασμένο παντεσπάνι στο ταψί.<br />Παγώνουμε το γλυκό να σφίξει η κρέμα και να σταθεροποιηθεί.<br />Γαρνίρουμε με γλυκό κουταλιού λεμόνι και ξύσμα ή γλασαρισμένες φέτες λάιμ και λεμόνι.</span></div>
<div class="news_body"><span><br /></span></div>
<div class="news_body"><span><br /></span></div>
<div class="news_body"><span>argiro.gr</span></div>
</div>

Σχετικά άρθρα