Ψητά λαχανικά με φέτα και καραμελωμένα καρύδια!

<h3>Υλικά συνταγής</h3>
<ul class="ingredients">
<li><span><strong>1 φλάσκα </strong><span>μελιτζάνα κομμένη σε μικρά καρέ</span></span></li>
<li><span><strong>2 </strong><span>χρωματιστές πιπεριές κομμένες σε μικρά καρέ</span></span></li>
<li><span><strong>2 </strong><span>κολοκύθια κομμένα σε μικρά καρέ</span></span></li>
<li><span><strong>1 </strong><span>κρεμμύδι κομμένο σε μικρά καρέ</span></span></li>
<li><span><strong>1 </strong><span>ντομάτα χωρίς σπόρους, αποφλοιωμένη και κομμένη σε μικρά καρέ</span></span></li>
<li><span><strong>1/3 φλ.</strong> <span>ελαιόλαδο</span></span></li>
<li><span><strong>1/3 φλ.</strong> <span>βαλσαμικό ξίδι</span></span></li>
<li><span><strong>½ φλιτζ. </strong><span>σταφίδα κορινθιακή</span></span></li>
<li><span><strong>½ φλ. </strong><span>τρίμματα φέτας</span></span></li>
<li><span><strong></strong><span>Αλάτι</span></span></li>
<li><span><strong></strong><span>Φρυγανισμένο ψωμί για το σερβίρισμα</span></span></li>
<li class="subtitle"><span>Για τα καραμελωμένα καρύδια</span></li>
<li><span><strong>1 φλ. </strong><span>χοντροκομμένα καρύδια</span></span></li>
<li><span><strong>2 κ.σ. </strong><span>ζάχαρη</span></span></li>
<li><span><strong>1 πρέζα </strong><span>αλάτι</span></span></li>
</ul>
<div> </div>
<div> </div>
<div>
<div class="time"><strong>Εκτέλεση</strong></div>
<div class="time"><strong></strong> </div>
<div id="fragment-1" class="news_body">
<div>1. Βάζουμε τη μελιτζάνα, τις πιπεριές και τα κολοκύθια σε μπολ. Ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο και αλατίζουμε. Ανακατεύουμε καλά και αραδιάζουμε σε λαμαρίνα. Ψήνουμε στους 200 C για 15΄.</div>
<div>2. Ζεσταίνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και σε δυνατή φωτιά σοτάρουμε το κρεμμύδι για 3΄. Προσθέτουμε τη ντομάτα, τις σταφίδες και αφήνουμε να εξατμιστούν τα υγρά της ντομάτας. Σβήνουμε με το ξίδι και αφήνουμε να εξατμιστεί τελείως. Αφήνουμε να κρυώσει. Μετά προσθέτουμε τα ψημένα λαχανικά και τα καραμελωμένα καρύδια. Δοκιμάζουμε και αλατίζουμε αν χρειάζεται.</div>
<div>3. Για τα καραμελωμένα καρύδια: Βάζουμε τα καρύδια σε αντικολλητικό τηγάνι και τα αφήνουμε να ζεσταθούν και να μυρίσουν για λίγα λεπτά. Πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη και αφήνουμε να λιώσει. Αδειάζουμε σε λαδόκολλα και όταν κρυώσουν τα σπάμε σε κομμάτια.</div>
</div>
<div> </div>
</div>
<div> </div>
<div>argiro.gr</div>

Σχετικά άρθρα