Αρχική / More / Τα νέα της ημέρας / Στη Βουλή οι πολιτικοί αρχηγοί για την ασφάλεια και το προσφυγικό
Στη Βουλή οι πολιτικοί αρχηγοί για την ασφάλεια και το προσφυγικό  thumbnail

Στη Βουλή οι πολιτικοί αρχηγοί για την ασφάλεια και το προσφυγικό

Στην αίθουσα της ολομέλειας μεταφέρεται αυτή την ώρα η έντονη πολιτική αντιπαράθεση κυβέρνησης-αντιπολίτευσης με αφορμή την προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση, σύμφωνα με το άρθρο 143 του κανονισμού της Βουλής, για την ασφάλεια των πολιτών την οποία ζήτησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.


 


"Θα ήθελα να ξεκινήσω την τοποθέτησή μου – είπε ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας- καταθέτοντας μια βασική απορία. Για ποιον λόγο, ζητά η ΝΔ να γίνει προ ημερησίας διάταξης συζήτηση στη Βουλή για την ασφάλεια. Είναι η πρώτη συζήτηση που το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης και ο νέος αρχηγός της ζητάει να γίνει στη Βουλή. Η ΝΔ δεν ζήτησε συζήτηση για οικονομία, για το προσφυγικό, για την ανεργία, για το ασφαλιστικό, για τις αναπτυξιακές προοπτικές της χώρας. Δεν υποτιμώ το θέμα αλλά αναρωτιέμαι.""Τι ακριβώς επιδιώκει αυτή η πρωτοβουλία; Ρητορική είναι η ερώτηση μου, γιατί τα κίνητρα είναι σαφή. Δεν προκαλεί καμμία έκπληξη ότι στην επιστολή σας υιοθετείτε τον ισχυρισμό ότι η ασφάλεια των πολιτών τίθεται εν αμφιβόλω, από τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι και το προσφυγικό. Αυτός ο ισχυρισμός που συνδέει το προσφυγικό με την ασφάλεια των πολιτών είναι το επιχείρημα των πιο αντιδραστικών δυνάμεων στην Ευρώπη. Είναι η θέση εκείνων που υψώνουν τείχη στην Ευρώπη", είπε ο Αλέξης Τσίπρας και κατηγόρησε τη ΝΔ ότι με την πρόταση της να γίνει σήμερα αυτή η συζήτηση, έχει στόχο να ψαρέψει στα θολά νερά ενός ακροδεξιού ακροατηρίου, έχει στόχο να αναδείξει την ακροδεξιά ατζέντα."Υιοθετείτε ξενοφοβική γραμμή" είπε ο Πρωθυπουργός και υπογράμμισε ότι η ελληνική κοινωνία έχει ισχυρά αντισώματα απέναντι στους ντελάληδες του φόβου. Είπε δε ότι στο βάρος αυτό που σηκώνει ο ελληνικός λαός, η ελληνική κυβέρνηση δίπλα σηκώνει το βάρος της ευθύνης του προσφυγικού.O Πρωθυπουργός αναφερόμενος στην οικονομική κρίση, επανέλαβε ότι η χώρα είναι ένα βήμα πριν από την έξοδο από την κρίση και αναρωτήθηκε αν αύριο τα στοιχεία της Eurostat αποδείξουν ότι η κυβέρνηση της ΝΔ άφησε άδεια ταμεία, αν τότε θα ζητήσει η ΝΔ συγγνώμη ή αν θα συνεχίσει να συντηρεί τον μύθο της καταστροφής παρά το γεγονός ότι η σημερινή κυβέρνηση πέτυχε και υπερέβη τους στόχους.
Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, στη συζήτηση στη Βουλή, για την ασφάλεια και το προσφυγικό, που προκάλεσε, ανέφερε: "Ουδείς επιθυμεί να μετατρέψει την Ελλάδα σε αστυνομικό κράτος, αλλά εμείς δεν θα ανεχθούμε μία χώρα ξέφραγο αμπέλι. Απευθυνόμενος προς τον Πρωθυπουργό, σημείωσε: "Η ασφάλεια είναι προϋπόθεση της ελευθερίας και καθήκον κάθε δημοκρατικής πολιτείας. Κάποιοι βάπτισαν διαδηλώσεις, τις συγκεντρώσεις των 50 ατόμων που έκλειναν την Αθήνα, κάποιοι βάπτισαν ελευθερία, τις καταδρομικές επιχειρήσεις από το άβατο των Εξαρχείων, κάποιοι έμπλεξαν την ελευθερία με την ασυδοσία και εγκατέλειψαν δύο αξιώματα:


   -η ελευθερία του ενός σταματά εκεί που αρχίζει η ελευθερία του άλλου και το όριο το θέτει η έννομη τάξη


   -η εσωτερική ασφάλεια αποτελεί πυλώνα του κράτους και δεν εκχωρείται, η ασφάλεια είναι προϋπόθεση της ελευθερίαςEπεσήμανε ότι στο πρόσφατο παρελθόν “ένα τμήμα της αριστεράς αρνιόταν να καταδικάσει την βία από όπου κι αν προέρχεται, απέφευγε να αποδοκιμάσει την τρομοκρατία, ενθάρρυνε τους αγανακτισμένους να μιλάνε για 'κρεμάλες'." 


Σε ορισμένα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, οι όροι “δημόσια τάξη, ασφάλεια, αστυνομία” προκαλούν αλλεργία, τόνισε ο κ. Μητσοτάκης, διερωτώμενος "εάν υπάρχουν σχέσεις μελών του ΣΥΡΙΖΑ με τον ακραίο αντιεξουσιαστικό χώρο".


Στο πλαίσιο αυτό υπογράμμισε πως: "η ανοχή στη βία χαμηλής έντασης εκτρέφει την τρομοκρατία", τονίζοντας πως: "η απόσταση που χωρίζει μια βαριοπούλα από μία μολότοφ και μία μολότοφ από ένα καλάζνικοφ είναι τελικά μικρή".
"Μόνο στην Ελλάδα του κ. Τσίπρα το σιδηροδρομικό δίκτυο και το κεντρικό λιμάνι κλείνουν επ’ αόριστον για διαμαρτυρία", συνέχισε ο κ. Μητσοτάκης.


"Κάντε μια βόλτα στην Ειδομένη ή τον Πειραιά για να δείτε που έχει πνιγεί ο ανθρωπισμός της πρώτης φοράς Αριστερά", προέτρεψε ο κ. Μητσοτάκης. 

"Μόνο στην Ελλάδα του κ. Τσίπρα βαφτίζεται η ανομία ανθρωπισμός και ελευθερία η καταπάτηση", είπε ο κ. Μητσοτάκης, προτείνοντας την συγκρότηση ενός ενιαίου Υπουργείου Εσωτερικών Υποθέσεων. 


Για τη διεθνή τρομοκρατία ο κ. Μητσοτάκης υποστήριξε ότι είναι αφελής η άποψη πως η Ελλάδα είναι ασφαλής χώρα λόγω των παραδοσιακών καλών σχέσεων με τον αραβικό χώρο.


 


Από την αρχή της ομιλίας της, στην προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση για τα θέματα ασφάλειας και το προσφυγικό, η Φώφη Γεννηματά κάλεσε τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα να δώσει εξηγήσεις πού πάει η χώρα. «Χάνετε χρόνο χωρίς αποτέλεσμα. Έχετε βάλει τη χώρα στον αυτόματο πιλότο κι αυτή πάει κατευθείαν στον γκρεμό. Όσο λέτε ότι διαπραγματεύεσθε ανεβαίνει ο λογαριασμός», τόνισε η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, ενώ υποστήριξε ότι η κυβέρνηση λέει ψέματα ότι διαπραγματεύεται και πως μοιράζονται τα βάρη δίκαια.


«Η αύξηση του ΦΠΑ στο 24% πλήττει κυρίως τα μικρομεσαία εισοδήματα. Οδηγείτε τη μεσαία τάξη σε φτωχοποίηση. Η κατεύθυνσή σας είναι ισοπέδωση για όλους», σημείωσε η κ. Γεννηματά, προσθέτοντας ότι «ποτέ το ΔΝΤ δεν ήταν αρνάκι».


«Με ψέματα και παραμύθια δεν σώζεται η Ελλάδα. Δώστε λύση αλλιώς φύγετε, γιατί μόνο ζημιά συσσωρεύετε για τη χώρα», υπογράμμισε η Φώφη Γεννηματά.


Απευθυνόμενη στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκο Μητσοτάκη, είπε ότι είναι λάθος να συνδέει την τρομοκρατία με το προσφυγικό. «Ίσως να πιέζεται από τα κόμματα και κινήσεις στα δεξιά της», ανέφερε, καλώντας τους πάντες να μην δαιμονοποιούν τους πρόσφυγες.


Χαρακτήρισε επικίνδυνη και αυτοεκπληρούμενη προφητεία την άποψη περί σύγκρουσης των πολιτισμών, και λάθος μηνύματα της κυβέρνησης τις δηλώσεις για το «αν υπάρχουν θαλάσσια σύνορα» και πως «οι πρόσφυγες λιάζονται και εξαφανίζονται».


Κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι η κατάσταση με τους πρόσφυγες δεν αντιμετώπιζεται με στολές παραλλαγής και προσέθεσε ότι έχει χαθεί ο έλεγχος από την αρχή, ενώ μίλησε για άθλιες συνθήκες στον Πειραιά, το Ελληνικό και την Ειδομένη.


«Είναι δυνατόν ο κύριος σιδηροδρομικός άξονας της χώρας να είναι κλειστός; Ποιος θα πληρώσει τη ζημιά;» ρώτησε η κ. Γεννηματά.


Επανέλαβε, επίσης, την απόφαση του Συμβουλίου των Πολιτικών Αρχηγών να διαχωριστούν οι πρόσφυγες από τους μετανάστες.


Για την εμπέδωση της εσωτερικής ασφάλειας στη Ελλάδα, η Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ πρότεινε τη σύσταση διακομματικής επιτροπής που θα εξετάσει συνολικά το τι αστυνομία χρειάζεται και πώς θα είναι οργανωμένη. Επίσης υπέδειξε την ανάγκη να συσταθεί Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας.«Στα χρόνια των άλλων μνημονίων χτίζατε πάνω στην ανασφάλεια και στον φόβο. Ήταν τα πολιτικά σας όπλα. Μιλούσατε για επιδημία αυτοκτονιών και τροφοδοτούσατε με ανασφάλεια την ανασφάλεια. Δημιουργήσατε συνθήκες συλλογικού πένθους και τώρα αποστρέφετε τα μάτια σας από την πραγματικότητα και τα παρουσιάζετε όλα ιδανικά» τόνισε ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης, απευθυνόμενος στον Πρωθυπουργό και τους υπουργούς του ΣΥΡΙΖΑ, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, στη Βουλή, για θέματα ασφάλειας.


 «Η πολιτική σας είναι ένα μείγμα αριστερού λαϊκισμού με λίγη στολή παραλλαγής και εξουσιομανίας. Ο αριστερός λαϊκισμός σας, παρά τη στολή παραλλαγής, γεννά νέες ανασφάλειες» πρόσθεσε.


 Ο επικεφαλής του Ποταμιού αναφέρθηκε στη σημερινή ανασφάλεια της ελληνικής κοινωνίας σε όλα τα επίπεδα. Την ανασφάλεια μπροστά στους νέους φόρους, την ανασφάλεια των επτά στους δέκα που φοβούνται ότι θα χάσουν τη δουλειά τους, την ανασφάλεια των 450 νέων ανέργων της Ηλεκτρονικής Αθηνών, την ανασφάλεια του 62% του κόσμου που πιστεύει ότι το φαινόμενο της διαπλοκής θα αυξηθεί με τις αποφάσεις της κυβέρνησης, του 75% των Ελλήνων που φοβούνται ότι η ελλειπής διαχείριση του μεταναστευτικού θα αυξήσει τη ρατσιστική βία, την ανασφάλεια των ελεύθερων επαγγελματιών και των αυτοαπασχολούμενων που θα φτάσουν να πληρώνουν εισφορές και φόρους από 46 έως 55% του εισοδήματος τους, την ανασφάλεια των 540.000 ανέργων που είναι εγγεγραμμένοι στον ΟΑΕΔ, των 10.000 επιχειρήσεων που έβαλαν λουκέτο, του 35άρη που ζει ακόμη με τους γονείς του ή του πτυχιούχου που δουλεύει delivery με 350 ευρώ το μήνα και φυσικά την ανασφάλεια μπροστά στο νέο ασφαλιστικό που φέρνει ο ΣΥΡΙΖΑ για το οποίο είπε χαρακτηριστικά: «Με την πρότασή σας για το ασφαλιστικό προστατεύετε τους πρώην βουλευτές, τους πρώην δημάρχους και τους πρώην περιφερειάρχες. Γιατί και στη δική σας δημοκρατία υπάρχουν κάποιοι που είναι πιο ίσοι από τους ίσους».


 Ο κ. Θεοδωράκης επανέλαβε την αποκάλυψη που έκανε για τις «σπατάλες στο όνομα του προσφυγικού» και υπογράμμισε ότι το υπουργείο Άμυνας νοίκιασε- χωρίς διαγωνισμό- και μόνο για φιλοξενία, χωρίς φαγητό, ένα κάμπινγκ στο Λιτόχωρο Πιερίας για να φέρει μετανάστες έναντι 9,5 ευρώ το άτομο, όταν το καλοκαίρι το ίδιο κάμπινγκ ζητάει 4 ευρώ το άτομο. Παράλληλα ζήτησε από την κυβέρνηση να δώσει απαντήσεις για όσα αποκαλύπτονται, όπως και για το hot spot της Χίου.


 Επίσης, αναφέρθηκε στη διαχείριση του προσφυγικού-μεταναστευτικού ζητήματος από τους ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ λέγοντας: «Αφήσατε τους καταυλισμούς στο έλεος της μαφίας. Της συριακής και της αφγανικής. Γιατί δεν ρωτάτε τους λιμενικούς να σας πουν για το τι βλέπουν κάθε βράδυ στο λιμάνι; Και τους φαντάρους τι βλέπουν στο Σχιστό. Μαύρα τζιπ και σκηνές που δεν φιλοξενούν πρόσφυγες, αλλά προσφέρουν υπηρεσίες έναντι 5 ευρώ;».


 Για το ζήτημα της ασφάλειας, ο επικεφαλής του Ποταμιού επεσήμανε: «Ασφαλής είναι μία χώρα όταν εσείς, οι υπουργοί σας, οι κυβερνητικοί αξιωματούχοι και οι βουλευτές κυκλοφορούν χωρίς ασφάλεια στους δρόμους. Όταν όλοι θέλουν φρουρές, και νέες φρουρές, αυτό σημαίνει ότι εσείς είστε ασφαλείς αλλά η χώρα και ο απλός πολίτης ζει στην ανασφάλεια».Για «κουβάρι» λαθεμένων πολιτικών επιλογών και αποφάσεων, όλων των κυβερνήσεων, «που το τυλίγει ακόμα παραπέρα και η τελευταία συγκυβέρνηση του κ. Τσίπρα» έκανε λόγο ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, από το βήμα της Βουλής, αποδίδοντας σε αυτές τις «λαθεμένες επιλογές» τις αιτίες του προβλήματος «της ασφάλειας ή της ανασφάλειας που νοιώθουν οι πολίτες».


Όπως σημείωσε ο κ. Κουτσούμπας, κατά την προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση για την ασφάλεια των πολιτών, «αυτό που έπρεπε να συζητάμε σήμερα είναι το πώς και εάν υπάρχει περίπτωση, να απεμπλακούμε από αυτό τον φαύλο κύκλο των συνεχών και πρόσφατων αποφάσεων, όπως της Συνόδου Κορυφής ΕΕ- Τουρκίας, με την υπογραφή της ελληνικής κυβέρνησης».


Συνέχισε λέγοντας, ότι ο ίδιος επιθυμεί να γίνει μια τέτοια συζήτηση, ακόμη και σε επίπεδο ανταλλαγής απόψεων, και υπογράμμισε πως η απόφαση αυτή ουσιαστικά συνεχίζει την αδιέξοδη πολιτική των μέχρι σήμερα πολεμικών επεμβάσεων στη Συρία και την ευρύτερη περιοχή. Εγκλωβίζει δε, πρόσφυγες και μετανάστες στην χώρα μας, τη στιγμή που κανένας τους δεν θέλει να μείνει στη χώρα, αλλά θέλει να πάει σε άλλο τόπο προορισμού, υπογράμμισε ο κ. Κουτσούμπας.


Ο γ.γ. του ΚΚΕ υποστήριξε επίσης ότι «οι αποφάσεις αυτές, δημιουργούν προβλήματα στον ελληνικό λαό και τη νεολαία της πατρίδας μας -όχι γενικά προβλήματα δημόσιας ασφάλειας- αλλά σημαντικά προβλήματα ανασφάλειας, μαζί με συσσωρευμένη οργή, εξαιτίας της ανεργίας, της συνεχούς φτωχοποίησης, λόγω των αντιλαϊκών μέτρων των μνημονίων, που παρεούλα όλοι σας ψηφίσατε και συνεχίζετε και υλοποιείτε, άσχετα από τις φωνές και τις δημαγωγικές κορώνες κοροϊδίας του ελληνικού λαού».


Εξάλλου, ο πρόεδρος της ΚΟ του ΚΚΕ, επισήμανε πως υπάρχει πλέον σημαντική πείρα διεθνώς, που καταδεικνύει ότι «τόσο τα χτυπήματα στους Δίδυμους Πύργους παλιότερα, όσο και στο Παρίσι, χρησιμοποιήθηκαν αμέσως για την επιτάχυνση των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων και συγκρούσεων» ενώ πρόσθεσε πως στο όνομα, της καταπολέμησης της «ριζοσπαστικοποίησης», όπως την εννοεί η ΕΕ, «σκόπιμα ενοχοποιείται η πάλη της εργατικής τάξης και των φτωχών λαϊκών στρωμάτων ενάντια στους εκμεταλλευτές τους».


«Δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι με αφορμή τις πρόσφατες επιθέσεις, στοχοποιούνται κυρίως εργατογειτονιές στο Βέλγιο, στη Γαλλία και σε άλλες χώρες, για να φορέσουν πρόσθετες αλυσίδες σε λαϊκές οικογένειες, ταυτίζοντας τη φτώχεια που γεννάει ο καπιταλισμός, ως δήθεν αιτία γέννησης της αποκρουστικής δράσης τέτοιων μηχανισμών. Μόνο και μόνο για να αποκρύψουν ότι είναι δημιουργήματα αστικών, κρατικών μηχανισμών και μυστικών υπηρεσιών, που παίζουν τον εντεταλμένο ρόλο τους στον πόλεμο συμφερόντων και ανταγωνισμών», είπε ο κ. Κουτσούμπας.


Κλείνοντας, ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ είπε πως οι λαοί πρέπει να αντιπαραθέσουν την οργάνωση της αυτοτελούς εργατικής, λαϊκής πάλης ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, ενάντια στην δήθεν «ειρήνη» που επιβάλλεται από τους πολεμοκάπηλους με «το πιστόλι στον κρόταφο», μέχρι την οριστική εξάλειψη των αιτιών που τα γεννούν.


«Αυτή η πάλη είναι αναπόσπαστα δεμένη με την πάλη για να λυθεί το καθοριστικό ζήτημα της εξουσίας για το λαό. Για να βγουν ο λαός μας και οι άλλοι λαοί νικητές από τον πόλεμο με το σάπιο εκμεταλλευτικό σύστημα, τον καπιταλισμό, που γεννάει κρίσεις, ανταγωνισμούς, φτώχεια, πολέμους, προσφυγιά, δολοφονικές βομβιστικές ενέργειες, αθώα θύματα, άνδρες γυναίκες και παιδιά» τόνισε ο κ. Κουτσούμπας. 


Στη δευτερολογία του ο Αλέξης Τσίπρας χαρακτήρισε την ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη ως ένα «σαφές ιδεολογικό μανιφέστο».


Από το βήμα της Βουλής και τη συζήτηση για την ασφάλεια και το προσφυγικό ο Πρωθυπουργός έκανε λόγο για «μνημείο κινδυνολογίας, καταστροφολογίας» από την πλευρά του αρχηγού της ΝΔ, τον οποίο κατηγόρησε ότι «προσπαθεί να σπείρει τον φόβο».


«Είπατε ότι η ασφάλεια είναι προϋπόθεση της ελευθερίας και ότι ο δυτικός τρόπος ζωής απειλείται, αγοράσατε τη θεωρία του πολέμου των πολιτισμών», τόνισε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, απευθυνόμενος στον επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Σύμφωνα με τον κ. Τσίπρα, «η ελευθερία και η ασφάλεια είναι διαλεκτικά συνδεόμενες και καμία δεν έχει προτεραιότητα έναντι της άλλης, αλλά η μια προϋποθέτει την άλλη».

«Η ελευθερία χωρίς την ασφάλεια οδηγεί σε μια κοινωνία "ζούγκλα" και η ασφάλεια χωρίς την ελευθερία οδηγεί σε μια κοινωνία ολοκληρωτική» πρόσθεσε ο ίδιος.


Ο κ. Τσίπρας χαιρέτισε το κλείσιμο της πρωτολογίας του κ. Μητσοτάκη ότι η Ελλάδα είναι και θα παραμείνει ασφαλής χώρα και αυτό, προσέθεσε, είναι το μήνυμα της συνεδρίασης που πρέπει να πάρουν όλοι οι πολίτες του κόσμου που θέλουν να κάνουν διακοπές στην Ελλάδα.Ανέφερε ακόμη ότι «σήμερα το δόγμα της ΕΛΑΣ της ηπιότητας και της διακριτικότητας είναι πολύ πιο αποτελεσματικό ως προς τη διατήρηση της ασφάλειας των πολιτών από το δόγμα της επίδειξης ωμής δύναμης και της άνευ όρων καταστολής».

«Σήμερα, το κέντρο της πόλης είναι πλήρως ασφαλές και χωρίς προβλήματα», τόνισε ο Πρωθυπουργός. 


Απαντώντας σε τοποθέτηση του κ. Μητσοτάκη για τις σχέσεις Αριστεράς-τρομοκρατίας, ο κ. Τσίπρας επιτέθηκε στον αρχηγό της ΝΔ τονίζοντας ότι η Αριστερά έχει ιστορία αγώνων, διωγμών, έχει υπάρξει θύμα της βίας, οι αριστεροί ήταν διωκόμενοι  -και όχι διώκτες- μιας βίας που οργάνωνε το κράτος, αλλά και το παρακράτος των εθνικοφρόνων. 

Οι αριστεροί, και όχι μόνο, σημείωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, έδωσαν τη ζωή τους για τις αξίες της ελευθερίας, της δικαιοσύνης της δημοκρατίας. 

Επίσης προσέθεσε οι αριστεροί δεν είχαν και δεν έχουν σχέση με αντιεξουσιαστές και άλλους που δεν σέβονται την αξία της ανθρώπινης ζωής λέγοντας στον Πρόεδρο της ΝΔ: «Δεν σας επιτρέπω να το επαναλαμβάνετε, γιατί είναι διχαστικό να μιλάτε για ιδεολογία αριστερής τρομοκρατίας». 


«Είστε χαμένος σε έναν κόσμο φαντασίας, όπου η πραγματικότητα αντιμετωπίζεται ως ψέμα και το ψέμα ως πραγματικότητα», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης απευθυνόμενος στον Αλέξη Τσίπρα στη δευτερολογία του.


Ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε ότι όλοι οι τρομοκράτες προέρχονται από την ιδεολογική μήτρα της άκρας Αριστεράς, ξεκαθαρίζοντας πως τιμά τους αγώνες των Αριστερών. «Αναρωτιέμαι εάν αυτοί που έδωσαν αγώνες για την Αριστερά θα αναγνώριζαν εσάς ως τον υπερασπιστή αυτών των αγώνων» σημείωσε.«Είμαστε η μεγάλη φιλελεύθερη κεντροδεξιά παράταξη αυτού του τόπου. Μακριά από εμάς οι νύξεις για σχέσεις με ακραία κόμματα», δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και μίλησε για την κατάσταση στην Ειδομένη. «Εμείς κάνουμε ζημιά που αναδεικνύουμε την πραγματικότητα για την Ειδομένη; Δεν έχετε επισκεφτεί την Ειδομένη, θα βγάζατε διαφορετικά συμπεράσματα για την εικόνα», είπε απευθυνόμενος στον Πρωθυπουργό. Το κράτος απέχει συνειδητά από την Ειδομένη, σημείωσε.


Σχετικά με την κατηγορία ότι η ΝΔ συνδέει την τρομοκρατία με το προσφυγικό, ο Πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης είπε ότι ο κ. Καμμένος ήταν ο πρώτος που υπονόησε ότι θα ανοίξουν τα σύνορα για να περάσουν τρομοκράτες στην Ευρώπη. «Απαιτείται απόλυτη καταγραφή όλων όσων  εισέρχονται στην ελληνική επικράτεια» ξεκαθάρισε. 

«Ποιοι μίλησαν πρώτοι για 150.000 πρόσφυγες που θα εγκλωβιστούν στα σύνορα; Δικά σας στελέχη» τόνισε ο Πρόεδρος της ΝΔ και σημείωσε ότι ο κ. Μουζάλας είπε ότι η Ειδομένη θα αδειάσει όμορφα και ωραία μέχρι το Πάσχα. «Με τις προθεσμίες δεν τα πάτε καλά», δήλωσε ο κ. Μητσοτάκης. Επίσης, ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε στην σιδηροδρομική γραμμή της Ειδομένης, η οποία παραμένει κλειστή εδώ και έναν μήνα. «Είναι δυνατόν η κύρια αρτηρία της χώρας να είναι κλειστή για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα;» αναρωτήθηκε. 

«Είστε υπερήφανος για την επίσκεψη Βαρθολομαίου και Πάπα στη Λέσβο; Είστε υπερήφανος για αυτές τις επισκέψεις; Καλοδεχούμενες αλλά δεν τις είχαμε δει άλλες φορές σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες», είπε ο κ. Μητσοτάκης και πρόσθεσε ότι «εάν ήμαστε στη θέση σας, δεν θα υπήρχαν Ειδομένες». 


Τέλος, ο Πρόεδρος της ΝΔ αναφέρθηκε στην οικονομία, κατηγορώντας και πάλι την κυβέρνηση ότι έχασε προθεσμία και σημειώνοντας ότι ο Αλέξης Τσίπρας είχε δηλώσει πως η αξιολόγηση θα κλείσει στις 22 Απριλίου. «Η υπομονή των πολιτών εξαντλείται όπως και τα ταμειακά διαθέσιμα του κράτους. Οι πολίτες δεν γνωρίζουν πού πηγαίνει η χώρα, το ίδιο παραμύθι, η ίδια σκληρή διαπραγμάτευση», δήλωσε ο κ. Μητσοτάκης και αναρωτήθηκε εάν ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος είναι απολύτως ευθυγραμμισμένος με την γραμμή της κυβέρνησης. 

Ακόμη, ο Πρόεδρος της ΝΔ ανέφερε πως οι δανειστές δεν εμπιστεύονται τον Αλέξη Τσίπρα, ενώ δήλωσε ότι με τους έμμεσους φόρους που έρχονται, αυτοί που πλήττονται είναι οι αδύναμοι. «Υπάρχει λύση σε αυτό το αδιέξοδο, εσείς δεν μπορείτε να την προσφέρετε. Δεν έχετε σχέδιο, δεν πιστεύετε τις μεταρρυθμίσεις που πραγματικά χρειάζονται στη χώρα», είπε. 


 


 


 


Πηγή: ΑΠΕ, ΜΠΕ, real.gr Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X