Έλενα Κουντουρά: Το μοντέλο που έγινε υπουργός – Οι 3 μήνες στο Παρίσι με τον Βασίλειο Κωστέτσο, η πορεία της στις πασαρέλες του εξωτερικού και η συγκατοίκηση με τη Σίντι Κρόφορντ

Η Έλενα Κουντουρά βρίσκεται στην επικαιρότητα τις τελευταίες ημέρες και συγκεκριμένα ύστερα από την απόφασή της να στηρίξει την κυβέρνηση παρόλο που οι Ανεξάρτητοι Έλληνες έχουν ακολουθήσει διαφορετική στάση. Την επιλογή της ακολούθησε η διαγραφή της από το κόμμα του Πάνου Καμμένου αλλά και η έντονη κριτική στο πρόσωπό της.

Πάμε να δούμε όμως πώς η Έλενα Κουντουρά κατάφερε από τις πασαρέλες να βρεθεί στο κέντρο των πολιτικών εξελίξεων.

Ο πατέρας της και οι βολές του Πάνου Καμμένου

Η Έλενα Κουντουρά γεννήθηκε το 1962, μεγάλωσε στην Αθήνα και είναι κόρη του αξιωματικού του ελληνικού Στρατού Ξηράς και υπολοχαγού μουσικής στην ΑΣΔΕΝ, Αλέξανδρου Κουντουρά.

Στη συνέντευξή που έδωσε ο Πάνος Καμμένος στο δελτίο ειδήσεων του STAR εξαπέλυσε κριτική διερωτώμενος πώς μπορεί η κεντροαριστερά να βασιστεί σε πρόσωπα όπως εκείνη(σ.σ. Έλενα Κουντουρά), καθώς ο πατέρας της έχει γράψει τον ύμνο της Χούντας! «Ο πατέρας της έγραψε τον ύμνο της 21ης Απριλίου, το Ελλάς Ελλήνων Χριστιανών… Αν αυτήν την αριστερά θέλουν τότε τους καλωσορίζω», είπε χαρακτηριστικά.

Δείτε το βίντεο:

https://youtu.be/-cB0DuIO7h0

Όπως υποστηρίζει το protothema.gr, ο Αλέξανδρος Κουντουράς μαζί με τον συνάδελφό του, Γεώργιο Καρυδάκη, συνέθεσε ένα εμβατήριο που δόξαζε τη δικτατορία, το οποίο ανακρουόταν στους κινηματογράφους και διακινούνταν από την Αστυνομία, την ΕΣΑ και τον στρατό. Στα χρόνια της Μεταπολίτευσης έγινε γνωστός ως ένας από τους βασικούς υποστηρικτές της βασιλείας.

 

elena-kountoura
Φωτογραφία: facebook/@kountouraelena

Υπήρξε πρωταθλήτρια Ελλάδας

Δεν αποτελεί έκπληξη το ότι είναι απόφοιτη της Γυμναστικής Ακαδημίας (ΤΕΦΑΑ) αφού από τα 11 της ασχολιόταν με τον αθλητισμό. Μπήκε στη σχολή χωρίς να δώσει εξετάσεις. Υπήρξε πρωταθλήτρια Ελλάδος στο άλμα εις ύψος, αλλά και στα 100 μέτρα με εμπόδια στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα του 1978 σε ηλικία μόλις 16 ετών. Στο βιογραφικό της έχει Πανελλήνια ρεκόρ, Πανελλήνιες νίκες και Διεθνείς διακρίσεις.

 

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη LecoanetHemantWorld (@lecoanethemantworld) στις

«Κρέμασε» τα αθλητικά της παπούτσια για να κατακτήσει τις πασαρέλες!

Στα 22 της χρόνια παίρνει τη μεγάλη απόφαση να κρεμάσει τα αθλητικά της παπούτσια και να ασχοληθεί με το μόντελνιγκ. Σε αυτή την απόφαση, καθοριστικό ρόλο έπαιξε η γνωριμία της με την Αντιγόνη Δέλιου, η οποία εκείνη την εποχή διατηρούσε ένα από τα μεγαλύτερα γραφεία της εποχής, το Agence, από το οποίο βγήκαν τα καλύτερα εγχώρια μοντέλα. Αν και ήταν μια εποχή που το μόντελνιγκ ακόμα δεν ήταν στα… φόρτε του στη χώρα μας, ετοιμάζει βαλίτσες και φεύγει για την Γαλλία. Το Παρίσι γίνεται το σπίτι της και κινείται μεταξύ Τόκιο, Νέας Υόρκης και Μιλάνο.

Για περίπου 12 χρόνια περπατούσε σε πασαρέλες παγκοσμίως και έκανε φωτογραφίσεις σε περιοδικά. Διάσημες προσωπικότητες με τις οποίες διασταυρώθηκε ήταν η Σίντι Κρόφορντ με την οποία συγκατοικούσε στη Νέα Υόρκη και η Ναστάζια Κίνσκι με την οποία καθόντουσαν δίπλα δίπλα κατά τη διάρκεια μιας πτήσης με ελικόπτερο η οποία σύμφωνα με το protothema.gr είχε ως προορισμό το σπίτι του Νίκου Βερνίκου.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Alex Kalognomos (@alexkalognomos) στις

Όταν την «ερωτεύτηκε» η Shiseido και της πρότεινε 10ετές συμβόλαιο!

Το 1985 η ιαπωνική εταιρεία καλλυντικών Shiseido κάνει κάστιγκ και η Κουντουρά είναι ανάμεσα στα μοντέλα που περιμένουν στην αίθουσα αναμονής. Είναι αρκετά χαλαρή και η αυτοπεποίθηση της την οδηγεί στο στόχο της. Κλείνει τη δουλειά με την εταιρεία ενώ ο μεγαλύτερος make up artist της εποχής, Σερζ Λουτένς, αναφωνεί ενθουσιασμένος: «Επιτέλους, βρήκα αυτό που έψαχνα τόσο καιρό! Φέρτε μου χαρτιά να υπογράψω τώρα… Βρήκα την Ελληνίδα θεά της Shiseido!».

Έτσι η Έλενα Κουντουρά υπογράφει για δέκα χρόνια! Το μακροβιότερο συμβόλαιο που έχει υπογράψει ποτέ εταιρεία καλλυντικών με μοντέλο.
Το 1990 το CNN την αναδεικνύει ως ένα από τα δέκα καλύτερα μοντέλα του κόσμου. Η κατάκτηση του λαμπερού χώρου της μόδας έχει ήδη γίνει πραγματικότητα.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Vassilios Kostetsos (@vassilioskostetsos) στις

Η γνωριμία με τον Βασίλειο Κωστέτσο και οι 3 μήνες στο Παρίσι

Ο Βασίλειος Κωστέτσος έλεγε σε συνέντευξή του φέρνοντας στη μνήμη του τη γνωριμία τους:
«Ένα βράδυ με πήρε τηλέφωνο ο πατέρας μου, ο οποίος διατηρούσε σχολή οδηγών, και μου είπε ότι βοήθησε ένα νέο κορίτσι να βγάλει δίπλωμα. Το όνομά της είναι Έλενα Κουντουρά και αρχίζει να ασχολείται με τη μόδα. Καθότι έκανα και εγώ τα πρώτα μου βήματα, θέλησε να μας φέρει σε επαφή, όπως κι έγινε. Κάποια στιγμή η Έλενα μου τηλεφώνησε από το Παρίσι και με προσκάλεσε για λίγες μέρες. Τελικά πήγα όχι για λίγες μέρες αλλά για τρεις υπέροχους μήνες, που θα μου μείνουν αξέχαστοι. Έμενα στο σπίτι της και μαζί κάναμε σχέδια για το πώς θα καταστρώναμε τα επόμενα βήματά μας. Κάπως έτσι γεννήθηκε και το όνομα Βασίλειος, που ήταν δική της ιδέα. Στα καστ με έπαιρνε μαζί της, όπως και στους οίκους μόδας με τους διάσημους σχεδιαστές. Ζούσαμε το απόλυτο όνειρο: το πρωί Dior και Yves Saint Laurent και το βράδυ πίτσα στο σπίτι. Όταν βγαίναμε έξω, πηγαίναμε στα μοδάτα εστιατόρια όπως το “Ηippopotamus” και τρώγαμε κρέας και παγωτό προφιτερόλ. Μoυ είχε κάνει εντύπωση ότι, αν και μοντέλο, δεν στερήθηκε ποτέ τις γεύσεις που της άρεσαν.»

 

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη AndriaThomais (@andriathomais) στις

Οι σημαντικές γνωριμίες στο εξωτερικό και η επιστροφή στην Ελλάδα

Πρωταγωνιστούσε στα σόου του Γκαλιάνο και σε εκείνα του Versace και του Yves Saint Laurent: «O Γκαλιάνο τη θαύμαζε πολύ – ήταν και προσωπικός της φίλος», διηγείται ο Βασίλης Ζούλιας. «Τη λάτρευε και έκαναν στενή παρέα».

Την δεκαετία του ’90 κάνει παρέα με όλη τη σόουμπιζ του εξωτερικού. Γίνεται κολλητή φίλη με την Ιμάν και τη Λίντα Εβαντζελίστα. Ταυτόχρονα ανήκει σε ένα από τα πιο διάσημα πρακτορεία του κόσμου, το Elite. Μάλιστα της είχε γίνει πρόταση να υποδυθεί την Οντρεϊ Χέπμπορν, κάτι που ωστόσο αρνήθηκε.

Πώς αποφάσισε λοιπόν να γυρίσει στην Ελλάδα μετά από όλη αυτή τη μεγάλη επιτυχία; Ο Βασίλης Ζούλιας είχε πει σε συνέντευξή του: «Μια μέρα που βρισκόμουν στο Παρίσι της τηλεφώνησα και τη ρώτησα αν θέλει να κάνουμε ένα editorial μόδας για το περιοδικό «Γυναίκα». Τότε φωτογραφιζόταν για τα μεγαλύτερα έντυπα του πλανήτη και δεν είχε ανάγκη να κάνει δουλειές στην Ελλάδα. Η Έλενα, όμως, δεν το έβλεπε έτσι. Δεν ξέχασε ποτέ τη χώρα της. Δέχτηκε, λοιπόν, να φωτογραφηθεί με μεγάλη χαρά και με απίστευτο επαγγελματισμό κατάφερε να χωρέσει τη φωτογράφηση μεταξύ δύο επιδείξεων μόδας και εν μέσω μεγάλης βροχής.»

 

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Γνωρίστε την ελλάδα (@gnoristetinellada) στις

Ο γάμος της με τον Ισπανό ποδοσφαιριστή Μισέλ Πινέντα

Το 1986 σε μια πτήση γνωρίζει τον Ισπανό σταρ της μπάλας Μισέλ Πινέντα ο οποίος αμέσως γοητεύεται από την ομορφιά της. Σε συνέντευξη που είχε δώσει σε ελληνικό περιοδικό παλαιότερα είχε δηλώσει χαρακτηριστικά: «Δεν ήξερα ποιος είναι, αλλά ούτε εκείνος ποια είμαι εγώ. Προερχόμασταν από δύο διαφορετικούς κόσμους. Συμπαθηθήκαμε, ανταλλάξαμε τηλέφωνα, βρεθήκαμε μετά από καιρό και ερωτευτήκαμε».

Το 1987 γίνεται ο γάμος τους στο εκκλησάκι Άγιος Γεώργιος στο Καβούρι, με όλη την ομάδα της Εσπανιόλ να παραβρίσκεται και με κουμπάρους τον Βασίλειο Κωστέτσο και την παιδική της φίλη Αγάπη Κουτά. Ο γάμος τους κράτησε μόλις 2,5 χρόνια ενώ το διαζύγιό τους βγήκε αθόρυβα.

Ο δεύτερος γάμος και 2 γιοι της

Ο έρωτας της χτύπησε την πόρτα και για δεύτερη φορά. Ο αδερφός της που ήταν ήδη στο πλάι της από την αρχή της σύστησε τον φίλο του Σαράντη Παπαχριστόπουλο, μπασκετμπολίστα του Πανιωνίου, του Ολυμπιακού, αλλά και της εθνικής ομάδας. Για λίγο καιρό, χάνονται όμως ερωτεύονται και ο γάμος τους γίνεται σε στενό κύκλο και σχετικά σε σύντομο χρονικό διάστημα. Μαζί απέκτησαν δύο γιούς. Ο Σαράντης Παπαχριστόπουλος ασχολήθηκε και με τις εκδόσεις.

Η ενασχόληση με την έκδοση περιοδικών και το πέρασμά της στην πολιτική

Το 1996 αποσύρετε από τις πασαρέλες όμως κατά κάποιον τρόπο παραμένει μέσα στον χώρο της μόδας αφού ασχολείται με την έκδοση περιοδικών με αντίστοιχο περιεχόμενο. Παράδειγμα αποτελεί το περιοδικό Diva.
Το 2003 παίρνει την απόφαση να γυρίσει σελίδα και να ασχοληθεί με την πολιτική. Το 2004 κατέβηκε στις εκλογές με το ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας και εκλέχτηκε βουλευτής στην Α’ Αθήνας. . Το 2009 επανεκλέγεται όμως το 2012 ανεξαρτητοποιείται και διαγράφεται από τη ΝΔ. Στις διπλές εκλογές Μαΐου και Ιουνίου 2012 εξελέγη βουλευτής Α΄ Αθηνών με τους Ανεξάρτητους Έλληνες, ενώ το 2014 ανέλαβε Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας.

Τον Ιανουάριο 2015 έγινε Αναπληρώτρια υπουργός Τουρισμού στην Κυβέρνηση Τσίπρα του Ιανουαρίου του 2015, στο Υπουργείο Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, θέση την οποία διατήρησε και στην Κυβέρνηση Τσίπρα του Σεπτεμβρίου 2015.

Στον Ανασχηματισμό της Κυβέρνηση Τσίπρα του Σεπτεμβρίου 2015 στις 5 Νοεμβρίου 2016 αναβαθμίστηκε από Αναπληρώτρια Υπουργός Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, σε Υπουργός Τουρισμού.
Και φτάνουμε στις εξελίξεις των τελευταίων ημερών που τη θέλουν έξω από την κοινοβουλευτική ομάδα των Ανεξαρτήτων Ελλήνων λόγω της πρόθεσής της να στηρίξει την κυβέρνηση Αλέξη Τσίπρα παρά την αποχώρηση του κόμματός της από την κυβέρνηση.

 

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

ΑΝΕΛ: Στη διαγραφή της Κουντουρά προχώρησε ο Πάνος Καμμένος

Πάνος Καμμένος: Έγινε βουλευτής στα 28 και παραιτήθηκε από Υπουργός Εθνικής Άμυνας- Ο πρώτος γάμος με την κόρη του ιδιοκτήτη της ΦΑΓΕ και ο έρωτας που γεννήθηκε σε ένα πάνελ

Ευάγγελος Αποστολάκης: Ο ναύαρχος που έγινε υπουργός Εθνικής Άμυνας- Το βιογραφικό, η πτώση με αλεξίπτωτο στα 61 και ο γιος του που έγινε γνωστός από το Master Chef

 

Σχετικά άρθρα