Μπάμιες με κόλιανδρο

<h3 class="field-label">Συστατικά:</h3>
<div class="field field-name-field-recipe-ingredients field-type-text-long field-label-hidden">
<div class="field-items">
<div class="field-item even">
<ul>
<li>450 γρ. φρέσκες ντομάτες ή 400 γρ. ντοματάκια κονσέρβας ψιλοκομμένα</li>
<li>450 γρ. φρέσκες μπάμιες</li>
<li>3 κ.σ. ελαιόλαδο</li>
<li>2 κρεμμύδια κομμένα σε λεπτές φέτες</li>
<li>2 κ.γλ. σπόρους κόλιαντρου κοπανισμένους</li>
<li>3 σκελίδες σκόρδο λιωμένες</li>
<li>1/2 κ.γλ. ζάχαρη</li>
<li>ξύσμα και χυμό ενός λεμονιού</li>
<li>αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι</li>
</ul>
<div class="make-recipe">
<div class="procedure">
<h3 class="field-label">Οδηγίες:</h3>
<div>
<p>Ξεφλουδίζουμε και κόβουμε σε κύβους τις ντομάτες.<br /><br />Κόβουμε τα κοτσανάκια από τις μπάμιες και τις πλένουμε.<br /><br />Ραντίζουμε με ξίδι και τις αφήνουμε σε σουρωτήρι για 1 ώρα.<br /><br />Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε τα κρεμμύδια και το κόλιαντρο μέχρι ν’ αρχίσουν να παίρνουν χρώμα.<br /><br />Προσθέτουμε τις μπάμιες και το σκόρδο και τηγανίζουμε για 10 λεπτά.<br /><br />Ρίχνουμε τις ντομάτες και τη ζάχαρη, ανακατεύουμε ελαφρώς και σιγοβράζουμε για 30 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν οι μπάμιες.<br /> <br />Προσθέτουμε το ξύσμα και το χυμό λεμονιού, αλάτι και πιπέρι.</p>
<p>Τις σερβίρετε χλιαρές ή κρύες.</p>
<div> </div>
</div>
</div>
</div>
<div class="banner"> </div>
</div>
<div class="banner"> </div>
<div class="banner">gourmed.gr</div>
</div>
</div>

Σχετικά άρθρα