Αρχική / Υγεία / Ογκολογία / Στην Αθήνα δύο κορυφαίες διεθνείς εκδηλώσεις για τον παιδικό καρκίνο
Στην Αθήνα δύο κορυφαίες διεθνείς εκδηλώσεις για τον παιδικό καρκίνο thumbnail

Στην Αθήνα δύο κορυφαίες διεθνείς εκδηλώσεις για τον παιδικό καρκίνο

Κορυφαίοι αιματολόγοι και ογκολόγοι απ’ όλο τον κόσμο θα βρεθούν τον Απρίλιο στην Αθήνα, προκειμένου να λάβουν μέρος σε δύο κορυφαίες διεθνείς συναντήσεις για τον παιδικό καρκίνο, η Ελληνική Εταιρεία Παιδιατρικής Αιματολογίας-Ογκολογίας (ΕΕΠΑΟ) στο Μέγαρο Μουσικής.


Ο λόγος για το 10ο Διεθνές Συνέδριο για την Λευχαιμία της Παιδικής Ηλικίας (10th Biennial Childhood Leukemia Symposium – CLS) και την 27η Ετήσια Συνάντηση της Διεθνούς Ερευνητικής Ομάδας BFM (27th Annual Meeting of the International BFM Study Group), που θα πραγματοποιηθούν στις 23-24 Απριλίου (IBFM SG) και στις 24-26 Απριλίου (CLS), αντίστοιχα.


Στο επίκεντρο των δύο επιστημονικών εκδηλώσεων θα βρεθούν όλες οι τελευταίες εξελίξεις που αφορούν στη διάγνωση, τη θεραπεία και τη συνοδό τοξικότητα, αλλά και την επιστημονική έρευνα για τις λευχαιμίες και τα λεμφώματα της παιδικής ηλικίας. Στόχος είναι, μέσα από τις ομιλίες, τις παρουσιάσεις, τις συζητήσεις μεταξύ των ειδικών και τις παράλληλες εκδηλώσεις, με τη συνεργασία  των συλλόγων γονέων ασθενών και επιβιωσάντων από καρκίνο παιδικής ηλικίας, να ενισχυθεί η παγκόσμια συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων φορέων και να σχεδιαστούν νέες θεραπευτικές στρατηγικές και προσεγγίσεις.


Σχετικά με τον παιδικό καρκίνο


Λογότυπο


Οι λευχαιμίες και τα λεμφώματα αντιπροσωπεύουν περίπου το 43% των νεοπλασιών σε παιδιά και εφήβους. Η συστηματική και καλά οργανωμένη επιστημονική έρευνα, ως αποτέλεσμα ευρύτερων διεθνών συνεργασιών, έχει συμβάλει ώστε σήμερα το 80% των λευχαιμιών και λεμφωμάτων σε παιδιά και εφήβους να θεραπεύονται πλήρως. Ειδικά για τον πιο κοινό τύπο της λευχαιμίας, την οξεία λεμφοβλαστική λευχαιμία, τα ποσοστά πλήρους ίασης ξεπερνούν το 85% χάρη στα σύγχρονα πρωτόκολλα θεραπείας που εφαρμόζονται διεθνώς και στα οποία συμμετέχει και η χώρα μας.


Σχετικά με το IBFM SG και το CLS


Η Διεθνής Ερευνητική Ομάδα BFM (International BFM Study Group – IBFM SG) έχει ως αποστολή την προαγωγή της έρευνας και την υψηλή ποιότητα κλινικής φροντίδας παιδιών και εφήβων με λευχαιμίες και λεμφώματα. Στο πλαίσιο του IBFM SG, εξειδικευμένες oμάδες εργασίας από περισσότερες από 30 χώρες από όλο τον κόσμο μοιράζονται και συζητούν τα αποτελέσματα κλινικών μελετών και έρευνας  για εξειδικευμένα θέματα, συμβάλλοντας ουσιαστικά ώστε τα σημαντικά  επιτεύγματα που συντελούνται διεθνώς να βρίσκουν άμεση εφαρμογή στην κλινική πράξη.


Το Διεθνές Συμπόσιο για την Λευχαιμία στα παιδιά (CLS) έχει εξελιχθεί σε θεσμό για την ιατρική κοινότητα από τα τέλη της δεκαετίας του ’90. Από το 2004 το Συμπόσιο, το οποίο διεξάγεται ανά διετία, έχει συνδυαστεί με το Συνέδριο του IBFM SG, παρέχοντας σε παιδιάτρους αιματολόγους και ογκολόγους από όλο τον κόσμο μια μοναδική ευκαιρία να συζητήσουν όλες τις τελευταίες εξελίξεις στην αντιμετώπιση της λευχαιμίας των παιδιών και εφήβων. virus.com.gr

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X