Αρχική / Υγεία / Καρδιολογία / 4 αλλαγές που προστατεύουν την καρδιά σας!
4 αλλαγές που προστατεύουν την καρδιά σας! thumbnail

4 αλλαγές που προστατεύουν την καρδιά σας!

Τέσσερα είναι τα πράγματα που μπορούμε να κάνουμε για να προστατεύσουμε την καρδιά μας: η υιοθέτηση μιας υγιεινής διατροφής, η  άσκηση, η διατήρηση φυσιολογικού βάρους και η αποφυγή του καπνίσματος. Και μπορεί όλα αυτά να τα έχετε ξανακούσει, Αμερικανοί επιστήμονες έρχονται να επιβεβαιώσουν με μελέτη τους πως δεν αρκεί η υιοθέτηση μίας ή δύο εξ αυτών των συνηθειών, αλλά και των τεσσάρων μαζί αν θέλουμε να έχουμε μία γερή καρδιά και μία υγιή ζωή.

Η έρευνα διεξήχθη από την Ιατρική Σχολή του Johns Hopkins University και στα πλαίσια αυτής, οι επιστήμονες εξέτασαν τις επιδράσεις αυτών των τεσσάρων αλλαγών του τρόπο ζωής σε σχέση με τον κίνδυνο ανάπτυξης στεφανιαίας νόσου,  συσσώρευσης ιζημάτων ασβεστίου στις αρτηρίες και θανάτου λόγω όλων των αιτιών σε μια περίοδο οκτώ ετών σε περισσότερα από 6.200 άτομα, ηλικίας από 44-84 ετών.

Οι μελετητές, λοιπόν, διαπίστωσαν ότι οι άνθρωποι που είχαν υιοθετήσει και  τις τέσσερις αυτές συμπεριφορές ήταν λιγότερο πιθανό να αναπτύξουν στεφανιαία καρδιακή νόσο και τα πρώτα σημάδια της αγγειακής νόσου,  ενώ ήταν 80%  λιγότερες πιθανότητες να πεθάνουν κατά τη διάρκεια της μελέτης.

Ο επικεφαλής της έρευνας Dr Haitham Ahmed, τα πορίσματα της οποίας δημοσιεύονται στο περιοδικό American Journal of Epidemiology, υπογράμμισε ότι η μελέτη περιλαμβάνει ανθρώπους από ένα ευρύ φάσμα  φυλετικών υποβάθρων και τόνισε: «Η αποφυγή του καπνίσματος αποδείχθηκε πως είναι ο πιο σημαντικός παράγοντας, καθώς οι καπνιστές που ακολουθούν δύο ή περισσότερες από τις υγιείς συνήθειες, αλλά εξακολουθούν να καπνίζουν, έχουν χαμηλότερα ποσοστά επιβίωσης από ό, τι οι μη καπνιστές που κάνουν καθιστικοί ζωή και είναι και παχύσαρκοι.

 

 

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X