Αρχική / Συνταγές / Γλυκά / Σοκολατένια Brownies με αλάτι!
Σοκολατένια Brownies με αλάτι! thumbnail

Σοκολατένια Brownies με αλάτι!

Υλικά



  • 85 gr. σοκολάτα με περιεκτικότητα κακάo πάνω από 75%, χοντροκομμένη

  • 115γρ. βούτυρο και λίγο ακόμα για το βουτύρωμα του ταψιού

  • 265γρ. ζάχαρη

  • 2 μεγάλα αυγά

  • 1 φασόλι βανίλιας ή 5ml εκχύλισμα βανίλιας

  • 1/4 κ.γ. νιφάδες αλατιού

  • 85γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις


Εκτέλεση


Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180οC. Στρώνουμε το ταψί με χαρτί ψησίματος ώστε να περισσεύει λίγο γύρω γύρω και περνάμε το χαρτί με λίγο βούτυρο.


Βάζουμε το βούτυρο με τη σοκολάτα σε ένα μεταλλικό μπωλ το οποίο τοποθετούμε πάνω από μια κατσαρόλα με νερό που σιγοβράζει. Προσέχουμε ο πάτος του μπώλ να μην έρχεται σε επαφή με το νερό στην κατσαρόλα. Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσουν η σοκολάτα με το βούτυρο και αποσύρουμε όταν ακόμα υπάρχουν κομματάκια συνεχίζοντας το ανακάτεμα μέχρι να έχουμε ένα λείο και ομοιόμορφο μείγμα.


Προσθέτουμε τη ζάχαρη και τη βανίλια στο μπωλ και ανακατεύουμε. Στη συνέχει προσθέτουμε τα αυγά, ένα ένα ανακατεύοντας και το αλάτι. Τέλος προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε καλά ώστε να έχουμε μια ομοιόμορφη "ζύμη". Αδειάζουμε το περιεχόμενο του μπωλ στο ταψί και το κουνάμε ώστε το μείγμα να είναι επίπεδο και ομοιόμορφο.


Ψήνουμε για 25-30 λεπτά έως ότου τρυπώντας το μπράουνις με μια οδοντογλυφίδα, αυτή να βγαίνει καθαρή. Βγάζουμε το ταψί από το φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει. Κόβουμε το μπράουνις στο μέγεθος που μας αρέσει.


Μπορούμε να τα σερβίρουμε κρύα ή αφού τα ζεστάνουμε πρώτα, με σιρόπι σοκολάτα, παγωτό ή ότι άλλο θέλουμε.


 


newpost.gr

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X