Αρχική / More / Τα νέα της ημέρας / Μουζάλας: 'Κόλλα έχει ο κώλος μερικών, δεν έχουν οι καρέκλες'
Μουζάλας: 'Κόλλα έχει ο κώλος μερικών, δεν έχουν οι καρέκλες'  thumbnail

Μουζάλας: 'Κόλλα έχει ο κώλος μερικών, δεν έχουν οι καρέκλες'

"Γενικώς δεν ήμουν υποψιασμένος. Αιφνιδιάστηκα από τις δυσκολίες", δηλώνει για την είσοδό του στην πολιτική ο υπουργός, Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννης Μουζάλας σε συνέντευξή του στη Realnews.


 


Σε ερώτηση αν υπάρχει κάτι στην υπουργική του θητεία για το οποίο να ντρέπεται απάντησε: «Δεν ντρέπομαι, αλλά υπάρχουν αρκετά πράγματα που γίνονται και λυπάμαι που γίνονται ακόμα κι αν καταλαβαίνω την αναγκαιότητα τους. Για την Ειδομένη δεν είμαι περήφανος, ούτε για τον Πειραιά. Σημασία έχει όμως, αφού το έκανες να ξέρεις τι έκανες, να ξέρεις τι έπρεπε να κάνεις και πώς μπορείς να το διορθώσεις».


«Παγκόσμια μαγικό άδειασμα περιοχής που έχουν μαζευτεί 13.000-14.000 άνθρωποι δεν υπάρχει. Και μάλιστα όταν το 60% αυτών είναι γυναικόπαιδα. Αν το κάναμε με τη βία, θα θέλαμε δύο μεραρχίες. Θέλω να σας θυμίσω ότι στο Καλαί έκαναν επτά χρόνια να τα καταφέρουν, στην Ηγουμενίτσα ήταν ένας καταυλισμός και τρεις φορές το χρόνο έμπαιναν τα ΜΑΤ, τους έδερναν, μετά ξανά μανά, πέρασαν χρόνια, έτσι, το ίδιο και στην Πάτρα. Δεν είναι εύκολο ούτε αυτονόητο το πώς επεμβαίνεις, πότε επεμβαίνεις. Επεμβαίνεις όταν οι συνθήκες είναι τέτοιες που επιτρέπουν να περάσει αυτός ο πληθυσμός από τη φάση του θυμού στη φάση της αποδοχής».


Σχετικά με τις διαμαρτυρίες των προσφύγων στην Ειδομένη, είπε ότι δεν πρέπει να κλείνουν τους δρόμους, καθώς και ότι πρέπει "να πειθαρχούν και να πηγαίνουν εκεί που τους λέμε, να συμπεριφέρονται με βάση τους νόμους του κράτους και με βάση τις συνθήκες και τα ανθρώπινα δικαιώματα. Πρέπει, χωρίς να αρνηθούν τον πολιτισμό τους, να συμπεριφερθούν σύμφωνα με τις αξίες μας. Και όταν αυτό δεν γίνεται, θα πρέπει να υφίστανται τις συνέπειες".


Ο κ. Μουζάλας αναφέρθηκε και στο κλίμα μέσα στη Βουλή με τη Χρυσή Αυγή, λέγοντας πως είχε μεγάλο δίλημμα εάν έπρεπε να απαντάει ή να συζητάει με τη Χρυσή Αυγή. Όπως είπε, στη συνέχεια συνειδητοποίησε πως δεν μπορεί να συνομιλεί με την ωμή βία ούτε να ανταλλάξει χειραψία μαζί τους.


Στην ερώτηση αν "έχει κόλλα η καρέκλα της εξουσίας", απαντά "κόλλα έχει ο κώλος μερικών, δεν έχουν οι καρέκλες".


Σε ό,τι αφορά τη λέξη "Μακεδονία", την οποία χρησιμοποίησε εκ παραδρομής σε συνέντευξή του, απάντησε ως εξής: "Ανήκω σε αυτό το μείζον κομμάτι της Αριστεράς που θεωρεί ότι το να ονομαστεί "Μακεδονία" η Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας αποτελεί ιστορική χλεύη και ύβρη, και ήμουν από την αρχή υπέρ της σύνθετης ονομασίας. Αλλά παρ' όλα αυτά το λάθος είναι λάθος".

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X