Αρχική / More / Τα νέα της ημέρας / ΝΔ: Πρόγραμμα 25 σημείων
ΝΔ: Πρόγραμμα 25 σημείων  thumbnail

ΝΔ: Πρόγραμμα 25 σημείων

Τα 25 σημεία του προγράμματός της παρουσίασε η Νέα Δημοκρατία στο πλαίσιο του 10ου Συνεδρίου του κόμματος.


 


Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης σημειώνει ότι "οι ιδέες αυτές δεν χρειάζονται κατά βάση χρήματα, αλλά φέρνουν χρήματα. Προσελκύουν επενδύσεις. Αυξάνουν τον εθνικό πλούτο. Κάνουν πιο αποτελεσματικό το δημόσιο. Απλώνουν ένα δίκτυ αλληλεγγύης για τους ασθενέστερους. Χτίζουν μια πιο σύγχρονη εκπαίδευση. Καθιστούν την Ελλάδα πιο αξιόπιστη και δυνατή."


Οι 25 προτάσεις της ΝΔ είναι οι ακόλουθες:


1) Φορολογικά κίνητρα για νέες επενδύσεις.


2) Φοροδιαφυγή: Σύνδεση του αφορολόγητου ορίου με τις ηλεκτρονικές συναλλαγές.


3) Αυτοματοποιημένο σύστημα αξιολόγησης δημοσίων δαπανών.


4) Δυναμική αντιμετώπιση του θέματος των "κόκκινων δανείων" με εισαγωγή κινήτρων και κυρώσεων που θα επηρεάζουν τα εποπτικά κεφάλαια των τραπεζών.


5) Εφαρμογή του Νόμου Πλαισίου για την απλοποίηση στις αδειοδοτήσεις των επιχειρήσεων.


6) Ενεργοποίηση του Ελληνικού Επενδυτικού Ταμείου κεφαλαιακών συμμετοχών.


7) Κανένας νόμος για την αγορά χωρίς τη σύμφωνη γνώμη της Επιτροπής Ανταγωνισμού.


8) Προσέλκυση συνταξιούχων από άλλες χώρες της Ε.Ε. για αγορά κατοικίας.


9) Εγγυητικά κεφάλαια για νέα δάνεια στον αγροτικό τομέα.


10) Υιοθέτηση των προτάσεων του οργανισμού ΥΟΖΜΑ για την ανάπτυξη της καινοτομίας.


11) Επανεκκίνηση του προγράμματος "Εξοικονόμηση Κατ’ Οίκον".


12) Επίσπευση των ΣΔΙΤ για τη διαχείριση απορριμμάτων.


13) Αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων από το ΑΣΕΠ.


14) Ελεύθερη πρόσβαση στα ανοιχτά δεδομένα για διαφάνεια, λογοδοσία και επενδυτικές ευκαιρίες.


15) Αξιοποίηση της πληροφορικής για γρηγορότερη απονομή δικαιοσύνης.


16) Η αστυνομία "εκεί που πραγματικά χρειάζεται": Ένστολη και πεζή αστυνόμευση.


17) Σύσταση Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας.


18) Εξοικείωση με την έννοια της επιχειρηματικότητας στην εκπαίδευση μέσω σύγχρονης διδακτικής προσέγγισης.


19) Ξενόγλωσσα προπτυχιακά προγράμματα με δυνατότητα καθιέρωσης διδάκτρων.


20) Θερινά σχολεία σε ΑΕΙ και ΤΕΙ.


21) Επέκταση του μοντέλου λειτουργίας του μουσείου της Ακρόπολης και σε άλλα μουσεία.


22) Τρεις ιδέες για αναβάθμιση των υπηρεσιών υγείας χωρίς κόστος:


-Ραντεβού με γιατρούς του ΕΟΠΠΥ εντός 24 ωρών για ευαίσθητες ομάδες πληθυσμού.


-Επέκταση του μέτρου χορήγησης επαναλαμβανόμενης συνταγής από τους έξι στους 12 μήνες.


-Κατ’ οίκον διανομή φαρμάκων υψηλού κόστους.


23) Μέσα Μαζικής Μεταφοράς (ΜΜΜ): Οι επιχειρήσεις καλύπτουν μέρος των εισιτηρίων και το γλυτώνουν από την εφορία.


24) Υιοθέτηση του ολλανδικού μοντέλου για τον κοινωνικό διάλογο και τις εργασιακές σχέσεις.


25) Επέκταση του ελαχίστου εγγυημένου εισοδήματος σε όλη τη χώρα.


Η Νέα Δημοκρατία θα παρουσιάσει τις επόμενες ημέρες ένα ολοκληρωμένο σχέδιο δράσης για το μεταναστευτικό-προσφυγικό.


Γιώργος Μελιγγώνης, εφημερίδα Αυγή


‘Επιστροφή στο… 1985 από τον Κυρ. Μητσοτάκη’


"Αμέσως μετά τις εκλογές του 1985, ο τότε αρχηγός της Ν.Δ. Κων. Μητσοτάκης, ξεκίνησε τη διαδικασία "αποκαραμανλοποίησης", με στόχο να βάλει φρένο σε επίδοξους "βαρόνους" και κομματάρχες και να φτάσει στις επόμενες εκλογές χωρίς εσωτερική υπονόμευση. Τώρα ο γιος του βρίσκεται στην ίδια θέση και εφαρμόζει ανάλογη τακτική: Ο έλεγχος του κόμματος είναι το μεγάλο διακύβευμα του 10ου Τακτικού Συνεδρίου της Ν.Δ.


Από την προχθεσινή έναρξη των διαδικασιών, λαμβάνουν χώρα σκληρές μάχες παρασκηνίου. Ο Κυρ. Μητσοτάκης επιχειρεί να "στεγανοποιήσει" την ηγεσία του από τυχόν αμφισβήτηση και να ελέγξει τον κομματικό μηχανισμό και την Πολιτική Επιτροπή που θα προκύψει, ενώ "βαρόνοι" και επίδοξοι "κομματάρχες" δίνουν τη μάχη της καταγραφής, προκειμένου στη μετασυνεδριακή ισορροπία των συσχετισμών να έχουν λόγο και… ρόλο.


Ανομολόγητος στόχος του Προέδρου του κόμματος είναι να έχει "λυμένα χέρια" από εκείνους που αποτέλεσαν περιστασιακούς συμμάχους του στην κατάκτηση του προεδρικού θώκου. Πρώτη τέτοια κίνηση, ο εξαναγκασμός του τέως γραμματέα της Ν.Δ. Ανδρ. Παπαμιμίκου σε παραίτηση έπειτα από το φιάσκο των δήθεν "ψηφοφοριών" στο συνέδριο της ΟΝΝΕΔ. Στους "γαλάζιους" διαδρόμους ήταν κοινό μυστικό ότι ο Ανδρ. Παπαμιμίκος είχε… βάλει το χέρι του στα έκτροπα στον Εύοσμο Θεσσαλονίκης, εξ ου και το μήνυμα που έλαβε την περασμένη Τρίτη από το προεδρικό γραφείο ήταν σαφές: "Ή παραιτείσαι, ή διαγράφεσαι με ατιμωτικό τρόπο από το κόμμα". Ο Ανδρ. Παπαμιμίκος προτίμησε το πρώτο.


Το άδοξο τέλος της πορείας του Ανδρ. Παπαμιμίκου έστειλε το… κατάλληλο μήνυμα και σε έναν άλλο πρώην εσωκομματικό "σύμμαχο" του Κυρ. Μητσοτάκη: Στον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απ. Τζιτζικώστα. Το δίδυμο Παπαμιμίκου – Τζιτζικώστα "σάρωσε" στις εσωκομματικές αρχαιρεσίες στη Βόρεια Ελλάδα και διατηρούσε φιλοδοξίες για συγκρότηση εσωκομματικού "πόλου", που θα ήταν ο δεύτερος σε δύναμη μετά τους "προεδρικούς".


Ο Κυρ. Μητσοτάκης στέλνει ακόμη ένα μήνυμα στον Απ. Τζιτζικώστα με το προσχέδιο του νέου καταστατικού, που ψηφίζεται απόψε από το συνεδριακό σώμα, και ορίζει ότι υποψήφιος για την προεδρία του κόμματος μπορεί να είναι "οποιοδήποτε εν ενεργεία μέλος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, το οποίο είναι σωρευτικά μέλος της Βουλής και μέλος του κόμματος". Με άλλα λόγια, εξωκοινοβουλευτικές υποψηφιότητες για την ηγεσία, όπως ήταν αυτή του Απ. Τζιτζικώστα, δεν θα επιτρέπονται εφεξής. Κάτι που μπορεί να ισχύει και για τον ίδιο τον περιφερειάρχη αν τυχόν τεθεί θέμα ηγεσίας στη Ν.Δ. έως το 2019, οπότε δεν θα μπορεί να εκλεγεί βουλευτής…


Στο στόχαστρο των "προεδρικών" έχει βρεθεί και ο αντιπρόεδρος του κόμματος Άδ. Γεωργιάδης, που στήριξε καθαρά τον Κυρ. Μητσοτάκη στον δεύτερο γύρο των εσωκομματικών εκλογών. Ο Άδ. Γεωργιάδης κατηγορείται από άσπονδους εσωκομματικούς φίλους του ότι το τελευταίο διάστημα επιδεικνύει έντονη κινητικότητα και προσπαθεί κι εκείνος να εξασφαλίσει για τον εαυτό του ρόλο και δύναμη "βαρόνου", φτιάχνοντας δικό του κομματικό μηχανισμό. Κατά πληροφορίες, ο αντιπρόεδρος της Ν.Δ. είχε εξασφαλίσει εντονότατη παρουσία στο συνέδριο της ΟΝΝΕΔ, καθώς μεταξύ των 400 εκπροσώπων της Ν.Δ. στο συνέδριο είχαν αναδειχθεί πολλοί νεολαίοι που αναφέρονται σε εκείνον. Μάλιστα, κατά τις ίδιες πηγές, ο Άδ. Γεωργιάδης φέρεται να ζήτησε από τον πρόεδρο της Ν.Δ. να… εκλέξει κατά 30% στελέχη της επιρροής του στη νέα Πολιτική Επιτροπή της Ν.Δ., πρόταση που οι "μητσοτακικοί" απορρίπτουν κατηγορηματικά.


ΟΝΝΕΔ τέλος


 Σε κάθε περίπτωση, ο Άδ. Γεωργιάδης δεν θα έχει μεταξύ των συνέδρων ούτε τους νεολαίους της ΟΝΝΕΔ, αφού η οργάνωση καταργήθηκε από τον Κυρ. Μητσοτάκη, ενώ οι 400 εκπρόσωποί της στο συνέδριο αποκλείστηκαν. Η συγκεκριμένη απόφαση αιφνιδίασε πολλούς και, παρά το γεγονός ότι τη στήριξαν "γαλάζια" στελέχη όλων των αποχρώσεων, αρκετοί τη θεωρούν "υπερβολική". Μάλιστα, ορισμένοι κατηγορούν τον πρόεδρο της Ν.Δ. ότι "ήθελε απλώς να διασφαλίσει πως δεν θα υπάρχουν 'ανεξέλεγκτοι' σύνεδροι που θα του χαλάσουν τη σούπα".


Υιοθέτησε την πρόταση Μεϊμαράκη, την οποία… απέρριπτε


Την ταραχώδη εβδομάδα που πέρασε, στους διαδρόμους της Συγγρού ακούστηκαν πολλά και βαριά λόγια κατά του Προέδρου της Ν.Δ. Άλλοι μιλούσαν για "συνεδριακά μαγειρέματα" και άλλοι κατήγγειλαν "αλλοίωση του συνεδριακού σώματος", αλλά όλοι κατέληγαν σε ένα συμπέρασμα: ο Κυρ. Μητσοτάκης θα κάνει ό,τι περνά από το χέρι του προκειμένου να έχει "καθαρή" πλειοψηφία στο συνεδριακό σώμα, να "περάσει" άνετα το νέο καταστατικό και να εκλέξει μια… "μητσοτακική" Πολιτική Επιτροπή που θα στηρίζει όλες τις αποφάσεις του. Μάλιστα, ο Πρόεδρος της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής Φίλιππος Ταυρής κατέθεσε προχθές την παραίτησή του, καταγγέλλοντας "αυθαίρετη και αντικαταστατική" συμμετοχή 803 συνέδρων – δηλαδή του 30% του συνεδριακού σώματος… Ο Φ. Ταυρής, εκτός από "μπαρουτοκαπνισμένος" συνδικαλιστής της ΔΑΚΕ, θεωρείται "καραμανλικός" και είναι στέλεχος της απολύτου εμπιστοσύνης του Ευ. Μεϊμαράκη. Σε κάθε περίπτωση, η στάση του δεν περιγράφει τη στάση των "καραμανλικών" συλλήβδην, αφού συνομιλητές του πρώην Πρωθυπουργού επαναλαμβάνουν τη φράση του Κ. Καραμανλή, σύμφωνα με την οποία "δεν θα δημιουργήσει κανένα πρόβλημα στον Κυριάκο".


Πάντως, να σημειωθεί ότι στο νέο καταστατικό ο Κυρ. Μητσοτάκης υιοθετεί μια απολύτως "καραμανλική" πρόταση, την οποία… απέρριπτε κατά τις εσωκομματικές εκλογές, δηλαδή να μην ψηφίζουν για πρόεδρο "οι περαστικοί", όπως έλεγε τότε ο Ευ. Μεϊμαράκης. Έτσι, στο νέο καταστατικό δημιουργείται κλειστός κατάλογος μελών και μόνο αυτοί θα μπορούν να ψηφίσουν για αρχηγό – κάτι που, αν ίσχυε πριν από τέσσερις μήνες, τα πράγματα στη Ν.Δ. θα ήταν σήμερα εντελώς διαφορετικά…"


 


Πηγή: enikos.gr, avgi.gr 

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X