Αρχική / Πολιτισμός / City life / Πασχαλινά προγράμματα στον Ελληνικό Κόσμο
Πασχαλινά προγράμματα στον Ελληνικό Κόσμο thumbnail

Πασχαλινά προγράμματα στον Ελληνικό Κόσμο

Τα ΙΜΕάκια στο Ναυτικό!
Έτσι λέγεται το εκπαιδευτικό πρόγραμμα που διοργανώνεται στον "Ελληνικό Κόσμο" για την περίοδο του Πάσχα με αφορμή την έκθεση «Ιστορίες Ανδρείας».
Επειδή οι καλοί καπεταναίοι στη φουρτούνα φαίνονται, τα ΙΜΕάκια θα ανοιχτούν στις θάλασσες, θα ανακαλύψουν μυστικούς κώδικες, θα δέσουν και θα λύσουν ναυτικούς κόμπους, θα προσανατολιστούν με πυξίδα και αστρικό χάρτη και με μαεστρία θα πλοηγήσουν τα πλοία τους ανάμεσα σε νάρκες … Αυτές είναι μερικές μόνο από τις δοκιμασίες που θα χρειαστεί να περάσουν για να φέρουν εις πέρας μια παράτολμη αποστολή. Έχουν άραγε θάρρος, ομαδικό πνεύμα, γνώση και ψυχή για να τα καταφέρουν; Θα εμπνευστούν από τις ιστορίες των ανθρώπων του Πολεμικού Ναυτικού; Θα γράψουν τη δική τους ιστορία ανδρείας;
* Για παιδιά από 6 έως 12 ετών.
* Ημερομηνίες: Μ. Δευτέρα 25/4, Μ. Τρίτη 26/4, Μ. Τετάρτη 27/4 & Τετάρτη 4/5, Πέμπτη, 5/5 Παρασκευή 6/5
* Ώρα Έναρξης: 11:30 – Διάρκεια: 90’

* «Ιστορίες Ανδρείας» Μια πρωτοποριακή έκθεση του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού, με τα πολύτιμα αντικείμενα του Πολεμικού Ναυτικού.  Στο κουφάρι ενός πλοίου, που συνθέτει το σκηνικό της έκθεσης, αναπτύσσονται όλα τα σημαντικά επεισόδια της πορείας του Πολεμικού Ναυτικού, μέσα από μικρές άγνωστες ιστορίες. Επιλεγμένα αντικείμενα, που δεν έχουν ως τώρα εκτεθεί, παρουσιάζονται μαζί με φωτογραφικό υλικό, ηχητικά και οπτικά ντοκουμέντα, έτσι ώστε οι επισκέπτες να συμμετέχουν με όλες τους τις αισθήσεις, να κατανοήσουν, να συγκινηθούν και να προβληματιστούν.


Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος»,, Πειραιώς 254, Ταύρος.


25.04.2016 – 06.05.2016


11:30


€8,5 (για τα ΙΜΕακια €7,5)


debop.gr

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X