Μυρωδάτα κουλουράκια για το Πάσχα

<div class="ingredients">
<p><strong>Υλικά</strong> <span>(υλικά για 4 μερίδες)</span></p>
<ul>
<li>2 φλ. ζάχαρη<br />4 αυγά<br />250 γρ. βούτυρο<br />½ φλ. γάλα<br />½ φλ. χυμό πορτοκαλιού <br />ξύσμα πορτοκαλιού<br />1 κιλό αλεύρι <br />4 κ.γ. μπέικιν πάουντερ<br />2 βανίλιες<br />½ κ.γ. σόδα<br />½ κ.γ. αλάτι</li>
</ul>
</div>
<div class="direction">
<p><strong>Εκτέλεση</strong></p>
<ol class="instructions">
<li>
<p>Ξεκινάμε παίρνοντας ένα μπωλ και ανακατεύοντας αρκετά καλά το βούτυρο και τη ζάχαρη μέχρι να ομογενοποιηθούν. Ταυτόχρονα, προσθέτουμε στο μείγμα μας τα αυγά, το γάλα, το χυμό πορτοκαλιού και το ξύσμα μας και τα χτυπάμε όλα μαζί πολύ καλά μέχρι να δέσουν.</p>
</li>
<li>
<p>Σε άλλο μπωλ, ανακατεύουμε όλα τα στερεά υλικά με το μισό αλεύρι και αρχίζουμε να προσθέτουμε αυτό το μείγμα στο άλλο. Φροντίζουμε να βάλουμε τόση ποσότητα αλευριού στο μείγμα ώστε η ζύμη να μην γίνει πολύ σκληρή αλλά και να μην κολλάει στα χέρια μας.</p>
</li>
<li>
<p>Αφήνουμε το μείγμα περίπου 15’ για να δέσει. Στη συνέχεια, πλάθουμε τα κουλουράκια στο σχήμα που επιθυμούμε και τα τοποθετούμε στο φούρνο να ψηθούν στους 180οC για 10-20 λεπτά περίπου, ανάλογα το μέγεθός τους.</p>
</li>
<li>
<p>Είναι έτοιμα για σερβίρισμα! </p>
</li>
</ol>
<p>epithimies.gr</p>
</div>

Σχετικά άρθρα