Μύδια σαγανάκι!

<h3>Υλικά συνταγής</h3>
<p> </p>
<ul class="ingredients">
<li><span><strong>300 γρ.</strong> <span>μύδια με κέλυφος φρέσκα καθαρισμένα</span></span></li>
<li><span><strong>1/2 </strong><span>κρεμμύδι ψιλοκομμένο</span></span></li>
<li><span><strong>2</strong> <span>φρέσκα κρεμμύδια</span></span></li>
<li><span><strong>1/4 φλ.</strong> <span>ελαιόλαδο</span></span></li>
<li><span><strong>1/2</strong> <span>πράσινη και 1/2 κόκκινη πιπεριά</span></span></li>
<li><span><strong>1 σκ.</strong> <span>σκόρδο</span></span></li>
<li><span><strong>5-6</strong> <span>ντοματίνια</span></span></li>
<li><span><strong>1</strong> <span>σπιτικό ζωμό ψυγείου μπουκέτο μυρωδικών</span></span></li>
<li><span><strong></strong><span>λίγη ρίγανη</span></span></li>
<li><span><strong>1</strong> <span>λεμόνι ( χυμό και ξύσμα)</span></span></li>
<li><span><strong>2 κ.σ. </strong><span>μουστάρδα</span></span></li>
<li><span><strong></strong><span>φρεσκοτριμμένο πιπέρι</span></span></li>
<li><span><strong></strong><span>καυτερή πιπεριά (προαιρετικά)</span></span></li>
</ul>
<div> </div>
<div>
<div class="time"><strong>Εκτέλεση</strong></div>
<div id="fragment-1" class="news_body"><span> Ζεσταίνουμε το λάδι σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε τις πιπεριές, το κρεμμύδι και τα ντοματίνια κομμένα για 2-3'. <br />Προσθέτουμε τα μύδια καθαρισμένα και τον σπιτικό ζωμό και βάζουμε καπάκι. Αφήνουμε για 2-3' σε δυνατή φωτιά κουνώντας το τηγάνι να ανοίξουν τα μύδια με τα λίγα υγρά του τηγανιού. <br />Αραιώνουμε τη μουστάρδα με το λεμόνι και περιχύνουμε τα μύδια. Αφήνουμε σε δυνατή φωτιά 1' να δέσει η σάλτσα και να πήξει.<br />Προσθέτουμε λίγο πιπέρι <br />Δεν αλατίζουμε ποτέ τα μύδια γιατί είναι ήδη αλμυρά από τη θάλασσα που έχουν μέσα τους. <br />Μην αφήνετε πολύ ώρα τα μύδια στη φωτιά γιατί συρρικνώνονται, σκληραίνουν και χάνουν όλη τη νοστιμιά τους. Μόλις ανοίξουν είναι έτοιμα ζουμερά και πεντανόστιμα. <br />Λίγη καυτερή πιπερίτσα τα απογειώνει.</span></div>
<div class="news_body"><span><br /></span></div>
<div class="news_body"><span>argiro.gr</span></div>
</div>

Σχετικά άρθρα