Αρχική / Διάφορα αλλά όχι Αδιάφορα / Eπιστολή της Τηλέτυπος στην Alpha Bank για να πληρωθούν οι εργαζόμενοι
Eπιστολή της Τηλέτυπος στην Alpha Bank για να πληρωθούν οι εργαζόμενοι thumbnail

Eπιστολή της Τηλέτυπος στην Alpha Bank για να πληρωθούν οι εργαζόμενοι

 


"Προς ALPHA ΤΡΑΠΕΖΑ Α.Ε.


Κύριοι,


Σας είναι γνωστό ότι η εταιρεία μας στο υπερ25ετές διάστημα δραστηριότητός της είχε συνολικό κύκλο εργασιών 2,7 δισ. ευρώ και διατήρησε κατά μέσο όρο 560 θέσεις εργασίας στο σταθμό και 640 θέσεις εργασίας σε επιχειρήσεις που προμηθευτών για την εξυπηρέτηση του σταθμού.


Στο άνω πλαίσιο των η εταιρεία μας αποδείχθηκε συνεπής και αξιόπιστος αντισυμβαλλόμενος των ελληνικών τραπεζών, έχοντας αποπληρώσει μέχρι σήμερα σημαντικό μέρος του κεφαλαίου και εξοφλήσει τόκους περίπου 120 εκατ. €, ακόμα και μέσα στο αρνητικό οικονομικό περιβάλλον από το 2008 μέχρι σήμερα, ενώ αντίστοιχα συνεπής συνεργάτης αποδείχθηκε και για τις εταιρείες factoring με κύκλο εργασιών πολλών εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ τα τελευταία έτη.


Όλα τα ανωτέρω δεν δικαιολογούν την πρόσφατη αντιμετώπιση της εταιρείας μας, με τον αιφνίδιο μηδενισμό των ορίων αναλήψεως και τη δέσμευση κάθε χρηματικού διαθεσίμου της, με αποτέλεσμα την αποστέρησή της από πόρους απολύτως αναγκαίους για την εκπλήρωση βασικών και όλως ανελαστικών υποχρεώσεών της, γεγονός το οποίο συνεπάγεται την καθολική ανατροπή του οικονομικού προγραμματισμού της και την απειλή στάσεως πληρωμών.


Είναι χαρακτηριστικό ότι αποστερούμενη ταμειακής ρευστότητος η εταιρεία δεν μπορεί να ανταποκριθεί σε φορολογικές και ασφαλιστικές υποχρεώσεις (τις οποίες οριακά διεκανόνισε), αλλά ούτε καν μισθολογικές, με αποτέλεσμα  • να παρουσιάζει ήδη καθυστέρηση μέρος της μισθοδοσίας μηνός Μαρτίου 2016

  • να παρίσταται αδύνατη η καταβολή δώρου Πάσχα και μισθοδοσίας μηνός Απριλίου.


Τα ανωτέρω εκτός των εταιρικών συνεπειών έχουν και έντονες κοινωνικές επιπτώσεις, δεδομένου του μεγάλου αριθμού των απασχολουμένων στην εταιρεία προσώπων και των εξαρτωμένων από αυτούς, παράλληλα δε θεμελιώνουν και ποινική ευθύνη σύμφωνα με τις διατάξεις του αρ. 8 Ν. 2336/1995, όπως ισχύουν.


Στο πλαίσιο αυτό αιτούμεθα την άμεση αποδέσμευση


- ποσού € 453.327,25, το οποίο αποτελεί το μη καταβληθέν τμήμα της μισθοδοσίας μηνός Μαρτίου 2016


- ποσού € 400.826,03, το οποίο απαιτείται για την καταβολή του Δώρου Πάσχα 2016.


τα οποία θα καταβληθούν απ’ ευθείας στο προσωπικό της εταιρείας μέσω του λογαριασμού μισθοδοσίας αυτών στην Τράπεζα Πειραιώς.


Η θετική και έγκαιρη ανταπόκρισή σας στο αίτημά μας, παρίσταται επιτακτική για την διασφάλιση λειτουργίας της επιχειρήσεως και την αποτροπή ενδεχόμενου καταλογισμού ποινικών ευθυνών.


Για την ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ Α.Ε.”


Αρθρο του typologies.gr για το ίδιο θέμα


"Οριακή είναι η κατάσταση στο Mega. Οι εργαζόμενοι αναζητούν κάποιον από τη διοίκηση για να βάλει χρήματα στον τηλεοπτικό σταθμό και τα στελέχη προσπαθούν να τους πείσουν να κάνουν υπομονή δύο εβδομάδες, χωρίς να ξεκινήσουν απεργίες, περιμένοντας να δουν αν υπάρχει ενδιαφέρον από τρίτους για τη σωτηρία τους. Οι τράπεζες πλέον ασκούν τρομακτικές πιέσεις για την πληρωμή των δανείων που έχουν χορηγήσει, ζητώντας έως τα μέσα Μαΐου 100 εκατ. ευρώ, με τους μετόχους να μην είναι διατεθειμένοι να καλύψουν τις υποχρεώσεις της Τηλέτυπος.


Σύμφωνα με πληροφορίες, από την πλευρά του Ομίλου Βαρδινογιάννη και του Μπόμπολα δεν είναι διατεθειμένοι να βάλουν άλλα λεφτά και κατόπιν αυτού οι εκτιμήσεις είναι ότι το Mega είναι λίγα μέτρα πριν από το κλείσιμο.


Και αυτήν την πληροφορία ενισχύει το ότι μέχρι στιγμής δεν έχει εμφανιστεί ούτε το επενδυτικό σχήμα του Θεοχάρη Φιλιππόπουλου και αν δεν εμφανιστεί τη Μεγάλη Εβδομάδα, το κανάλι θα περιέλθει άμεσα στα χέρια των τραπεζών.


Στις 6 Μαΐου λήγει η προθεσμία συμμόρφωσης της εταιρείας με την Τράπεζα Πειραιώς και στις 19 Μαΐου με το κοινοπρακτικό δάνειο των τραπεζών, με επικεφαλής την Alpha Bank. Το σύνολο των τραπεζών έχει καταγγείλει τις δανειακές συμβάσεις και υπάρχει περιθώριο περίπου ενός μήνα για να πληρωθούν οι δόσεις, πριν ενεργοποιηθεί η διαδικασία κεφαλαιοποίησης των δανείων. Πριν, δηλαδή, οι τράπεζες αποκτήσουν τον έλεγχο της τηλεοπτικής εταιρείας και αρχίσουν πλέον εκείνες, αρχικά, την αναζήτηση επενδυτικού σχήματος και, αν δεν υπάρξει αποτέλεσμα, την εκποίηση της περιουσίας, με σημαντικότερο στοιχείο την τηλεοπτική βιβλιοθήκη (σειρές) του καναλιού.


Όλο αυτό το διάστημα, ο Θεοχάρης Φιλιππόπουλος είναι σε διαπραγματεύσεις με υποψήφιους επενδυτές για τη συγκέντρωση χρημάτων. Στόχος είναι η συγκέντρωση τουλάχιστον 15 εκατ. ευρώ εν όψει της αύξησης των 22,7 εκατ. ευρώ, ενώ το κανάλι χρειάζεται 25 εκατ. ευρώ. Η κατάσταση όσον αφορά τα οικονομικά του Mega περιγράφεται «δύσκολη, αλλά αναστρέψιμη», εφόσον συμφωνήσουν όλοι στο επενδυτικό σχέδιο. Ο Πρόεδρος των Αττικών Εκδόσεων είχε επαφές και με τις τράπεζες και με τους μετόχους του Mega το προηγούμενο διάστημα, ενώ ολοκληρώθηκε ο οικονομικός έλεγχος.


Οι εργαζόμενοι προσπαθούν να συντονίσουν τις κινήσεις τους και έχουν θέσει έως σήμερα χρονικό όριο για να πάρουν απαντήσεις από τη διοίκηση, διαφορετικά θα ξεκινήσουν απεργίες. Σχετική επιστολή εστάλη την Πέμπτη προς την ΕΣΗΕΑ και στη σύνταξή της συνέδραμε ο Γιάννης Πρετεντέρης. Στη συνέλευση που έγινε οι εργαζόμενοι πρότειναν να πληρωθούν το δώρο του Πάσχα ή κάποιο ποσό έναντι αυτού. Στο παρελθόν, όταν υπήρχαν ζητήματα, καταβάλλονταν κάποια μετρητά στους εργαζομένους, εκτός τραπεζών. Το ίδιο ζητούν και τώρα απευθείας από τους μετόχους, ώστε να παρακαμφθεί το εμπόδιο των δεσμευμένων λογαριασμών από τις τράπεζες. Τα στελέχη και οι «αστέρες» του καναλιού ζήτησαν από τους υπόλοιπους εργαζομένους να μην είναι εκείνοι που θα ρίξουν μαύρο στο Mega, χωρίς να είναι σε θέση να διαβεβαιώσουν τι θα πράξουν οι μέτοχοι και να εξηγήσουν γιατί δεν πληρώνουν." 


Πηγή: typologies.gr 

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X