Αρχική / Σεξ / Ζευγάρι / Απιστία: Γιατί οι άνθρωποι υποκρίνονται και δε χωρίζουν;
Απιστία: Γιατί οι άνθρωποι υποκρίνονται και δε χωρίζουν;  thumbnail

Δήμητρα, αναγνώστρια του boro.gr

Απιστία: Γιατί οι άνθρωποι υποκρίνονται και δε χωρίζουν;

Αναγνώστριά μας ρωτά: 


Το ερώτημά μου έχει να κάνει σχετικά με την απιστία. Γιατί όσοι απατούν λένε ψέματα και δε χωρίζουν ώστε να είναι ειλικρινείς με τον εαυτό τους και με τον/ την σύντροφό τους; Γιατί λένε διαρκώς ψέματα; Γιατί τους αρέσει να κρύβονται και να κοροιδεύουν τους άλλους; 


Στο ερώτημά σας απαντά ο ψυχολόγος- ομαδικός θεραπευτής Δημήτρης Κατσαρός Η απιστία είναι παράβαση του ορίου που συμφωνήθηκε ανάμεσα σε ανθρώπους να κάνουν σεξ μόνο μεταξύ τους. Ο λόγος για τον οποίο οι άνθρωποι παίζουν με το όριο αυτό είναι ο ίδιος λόγος για τον οποίο θα έπαιζαν με ο,τιδήποτε: Για να υπάρχει ενδιαφέρον στη ζωή τους. Το πως βιώνει ο καθένας το ενδιαφέρον αυτό είναι μια μεγάλη προσωπική ιστορία που για να τη μάθει κανείς πρέπει να είναι εκεί κοντά και να ενδιαφέρεται να ακούσει. Ο έρωτας είναι πολύ εγωιστικός κάποιες φορές. Πολλοί άνθρωποι είναι εξαιρετικά ευαίσθητοι στην έλλειψη ενδιαφέροντος ή ακόμα έχουν μεγάλες ανάγκες από ενδιαφέρον προσωπικό και μόνο. Όταν ερωτευόμαστε κάποιον/κάποια έχει σημασία να δούμε τί μας τραβά σ'αυτόν-αυτήν: Η ανάγκη μας να ενδιαφέρεται για μας, το μεγάλο μας ενδιαφέρον γι'αυτόν-αυτήν ή και τα δύο; Πολλοί άνθρωποι δεν είναι διατεθειμένοι να ενδιαφερθούν τόσο για τον άλλο-άλλη παρά να δεχτούν το ενδιαφέρον του-της και άλλοι ενδιαφέρονται περισσότερο απ'όσο έχουν ανάγκη το ενδιαφέρον. Η λύση είναι πάντα να ισορροπεί το ενδιαφέρον ανάλογα με τις ανάγκες και των δύο. Η κούραση βέβαια είναι δεδομένη σε κάθε περίπτωση και υπονοεί την ανάγκη για προσωπικό χώρο.

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X