Αρχική / More / Τα νέα της ημέρας / Η Ιταλία προτείνει δημιουργία hotspot στη θάλασσα
Η Ιταλία προτείνει δημιουργία hotspot στη θάλασσα thumbnail

Η Ιταλία προτείνει δημιουργία hotspot στη θάλασσα

Η κυβέρνηση της Ιταλίας θα προτείνει στις χώρες εταίρους της στην Ευρωπαϊκή Ένωση να ταυτοποιούνται οι μετανάστες που διασώζονται στη θάλασσα ήδη από τη στιγμή που θα επιβιβάζονται στα πλοία που σπεύδουν να τους σώσουν, δήλωσε ο Ιταλός υπουργός Εσωτερικών Αντζελίνο Αλφάνο.


Η πρόταση συνίσταται στο να λαμβάνονται τα δακτυλικά αποτυπώματα και να συγκεντρώνονται δεδομένα για την υπηκοότητα και την οικογενειακή κατάσταση των μεταναστών αυτών ήδη πριν φθάσουν στην ξηρά, δηλαδή στα Κέντρα Πρώτης Υποδοχής –ΚΕΠΥ, ή hotspots– τα οποία έχει ανοίξει η Ιταλία για τον σκοπό αυτό.


"Έτσι θα έχουμε hotspots στη θάλασσα", εξήγησε ο Αλφάνο κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε με τον Ευρωπαίο επίτροπο Μετανάστευσης και Εσωτερικών Υποθέσεων Δημήτρη Αβραμόπουλο στην Κατάνη, στη Σικελία.


Ο Ιταλός υπουργός Εσωτερικών διαβεβαίωσε ότι μετά τις δυσκολίες που είχαν υπάρξει το 2014, η διαδικασία ταυτοποίησης των μεταναστών και των προσφύγων πλέον εφαρμόζεται "στο 100%".


Η Ιταλία έχει κατηγορηθεί επανειλημμένα ότι δεν προχωρά σε μια "διαλογή" μεταξύ εκείνων που έχουν δικαίωμα να τους χορηγηθεί άσυλο, όπως είναι οι Σύροι ή οι Ερυθραίοι, και εκείνων που θεωρούνται οικονομικοί μετανάστες, οι οποίοι έχει a priori συμφωνηθεί ότι επαναπατρίζονται.


Εκατοντάδες μετανάστες, κυρίως από την Αφρική, φθάνουν καθημερινά στις ιταλικές ακτές μετά τη διάσωσή τους στη θάλασσα.palo.gr

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X