Αρχική / More / Τα νέα της ημέρας / Απελευθέρωση χορήγησης βίζα σε Τούρκους πολίτες μέσα στην εβδομάδα
Απελευθέρωση χορήγησης βίζα σε Τούρκους πολίτες μέσα στην εβδομάδα thumbnail

Απελευθέρωση χορήγησης βίζα σε Τούρκους πολίτες μέσα στην εβδομάδα

Μέσα στην εβδομάδα αναμένεται να προωθήσει σχέδιο χορήγησης βίζα στους Τούρκους πολίτες για ελεύθερη διακίνηση στην Ευρώπη η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.


Συγκεκριμένα, σύμφωνα με ευρωπαϊκές πηγές του ΑΜΠΕ, η Κομισιόν αναμένεται την Τετάρτη να ανακοινώσει ότι η Τουρκία έχει με την ευρεία έννοια εκπληρώσει τα κριτήρια για την απελευθέρωση της βίζα, καθώς ολοκληρώνονται οι τελευταίες νομικές λεπτομέρειες. Παράλληλα, θα ζητήσει από τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο να εγκρίνουν την απόφαση αυτή, μέχρι το τέλος Ιουνίου.


"Δεν έχουμε μειώσει τις απαιτήσεις μας. Η Τουρκία έχει αναβαθμίσει το ρόλο της," δήλωσε υψηλόβαθμος Ευρωπαίος αξιωματούχος που έχει γνώση των διαπραγματεύσεων. Η πολιτική πραγματικότητα είναι ότι οι Βρυξέλλες δε μπορούν να πουν "όχι" και να θέσουν σε κίνδυνο την εφαρμογή της συμφωνίας του Μαρτίου μεταξύ 18 ευρωπαϊκών χωρών και της Τουρκίας, η οποία άλλαξε τα δεδομένα στη μεταναστευτική κρίση που αντιμετωπίζει η Ευρώπη, τόνισε ο ίδιος αξιωματούχος.


 


Πηγή: avgi.gr 

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X