Αρχική / More / Τα νέα της ημέρας / WSJ: Ελλάδα, Γερμανία, ΔΝΤ, κάποιος πρέπει να κάνει πίσω
WSJ: Ελλάδα, Γερμανία, ΔΝΤ, κάποιος πρέπει να κάνει πίσω thumbnail

WSJ: Ελλάδα, Γερμανία, ΔΝΤ, κάποιος πρέπει να κάνει πίσω

"Το έπος του ελληνικού προγράμματος διάσωσης έχει ακόμα μία από τις περιόδους έντασης όπου όλη η συμφωνία μπορεί να καταρρεύσει. Μία συμβιβαστική λύση είναι απαραίτητη", σχολιάζει η Wall Street Journal, σε άρθρο της με τίτλο "Ελλάδα, Γερμανία, ΔΝΤ, κάποιος πρέπει να κάνει πίσω".


Κάποιος πρέπει να υποχωρήσει ώστε να παραμείνουν στο πρόγραμμα οι πιστωτές αλλά χωρίς να κλυδωνιστεί η εύθραυστη πολιτική σκηνή της χώρας, τονίζεται.


Το ΔΝΤ είναι πεπεισμένο ότι, όπως τα μέτρα λιτότητας δεν θα πιάσουν τους συγκεκριμένους στόχους του προγράμματος κατά δύο ποσοστιαίες μονάδες, έτσι η Ελλάδα πρέπει να εγγυηθεί ότι θα επιβάλει αυτόματα επιπλέον περικοπές της τάξεως του 2% του ΑΕΠ, αναφέρει η εφημερίδα, χαρακτηρίζοντας τον συγκεκριμένο τομέα ως το αγκάθι της διαπραγμάτευσης.


Τελικά η Ελλάδα ίσως αναγκαστεί να είναι εκείνη που θα υποχωρήσει λόγω του προβλήματος ρευστότητας, αναφέρει η εφημερίδα.


Πηγή: enikonomia.gr 

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X