Σαλάτα με αβοκάντο, γλυκοπατάτα και σως με πορτοκάλι μέλι

<div class="ingredients">
<div class="ingredients-left">
<h3 class="field-label">Συστατικά:</h3>
<div class="field field-name-field-recipe-ingredients field-type-text-long field-label-hidden">
<div class="field-items">
<div class="field-item even">
<p><strong>Για την βάση της σαλάτας</strong></p>
<p>1 γλυκοπατάτα<br />1 ώριμο αβοκάντο<br />300 γρ. από σαλάτα σγουρή και άισμπεργκ<br />200 γρ. ντοματίνια<br />4 κ.σ. κολοκυθόσπορους<br /> </p>
<p><strong>Για την βινεγκρέτ</strong></p>
<p>χυμό από δύο πορτοκάλια<br />ξύσμα από τα δύο ακέρωτα πορτοκάλια<br />3 κ.σ. κρέμα βαλσαμικού με εσπεριδοειδή<br />6 κ.σ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο<br />4 κ.σ. μέλι<br />2 κ.γ. ξερή λουίζα<br />αλάτι και πιπέρι</p>
</div>
</div>
</div>
</div>
<div class="ingredients-right"> </div>
</div>
<div class="advertisement_area_1"> </div>
<div class="procedure">
<h3 class="field-label">Οδηγίες:</h3>
<div>
<p>Πλένουμε καλά τις σαλάτες και τις στεγνώνουμε.<br />Με ένα σφουγγαράκι τρίβουμε καλά πλένουμε την γλυκοπατάτα και την κόβουμε σε μικρά κομματάκια χωρίς να βγάλουμε την φλούδα.<br />Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς και σε ένα ταψί απλώνουμε ένα χαρτί ψησίματος, βάζουμε επάνω τα κομμάτια της γλυκοπατάτας, τα αλείφουμε με λίγο ελαιόλαδο και ψήνουμε για 15-20 λεπτά μέχρι να πάρουν ένα χρυσαφί χρώμα.<br />Τα βγάζουμε από το φούρνο και τα αφήνουμε να κρυώσουν.<br />Σε ένα βαζάκι βάζουμε όλα τα υλικά της βινεγκρέτ ανακατεύουμε πολύ καλά και αφήνουμε στο ψυγείο να ξεκουραστεί για μία ώρα.<br />Κόβουμε και τα ντοματίνια στην μέση και αναμειγνύουμε όλα τα υλικά της σαλάτας μαζί.<br />Τοποθετούμε σε ένα μεγάλο μπολ όλα τα υλικά της σαλάτας ρίχνουμε από πάνω την βινεγκρέτ και γαρνίρουμε με τα σπόρια της κολοκύθας.</p>
<p> </p>
<p>gourmed.g</p>
</div>
</div>

Σχετικά άρθρα