Αρχική / More / Τα νέα της ημέρας / Προδικαστική διαδικασία για το τίμημα των 3 εκατ. ευρώ από το MEGA-Στάση εργασίας
Προδικαστική διαδικασία για το τίμημα των 3 εκατ. ευρώ από το MEGA-Στάση εργασίας thumbnail

Προδικαστική διαδικασία για το τίμημα των 3 εκατ. ευρώ από το MEGA-Στάση εργασίας

Προδικαστική προσφυγή κατά της διαδικασίας χορήγησης των τηλεοπτικών αδειών κατέθεσε ενώπιον των δικαστηρίων, κοινοποιώντας την και προς την κυβέρνηση η Τηλέτυπος, δια χειρός του Προέδρου της Σταύρου Ψυχάρη για την τιμή εκκίνησης του διαγωνισμού, όπως προκύπτει από ρεπορτάζ της “Εφημερίδας των Συντακτών”.


«Ο καθορισμός της τιμής εκκίνησης για καθεμία από τις τέσσερις (4) άδειες στο ύψος των τριών εκατομμυρίων ευρώ (3.000.000) καθιστά αδύνατη ή υπερβολικά δυσχερή την υποβολή προσφοράς εκ μέρους της Εταιρίας μας στην παραπάνω διαγωνιστική διαδικασία», αναφέρεται στο έγγραφο, όπως και ότι «η Εταιρία μας δεν είναι σε θέση να υποβάλει οικονομική προσφορά τουλάχιστον 3.000.000 ευρώ».


Εντωμεταξύ, το νέο μετοχικό σχήμα του καναλιού, θα προκύψει τις επόμενες 15 ημέρες, διαφορετικά ο σταθμός θα σταματήσει να εκπέμπει σύμφωνα με το typologies.gr. Στις 15 Μαΐου λήγει η προθεσμία για την πληρωμή του ομολογιακού δανείου στις τέσσερις δανείστριες τράπεζες και μέχρι τότε ή θα μπουν χρήματα από τους μετόχους ή θα ψάχνουν για επενδυτή. Το μεγαλύτερο μέρος των χρημάτων που ζητούσαν οι τράπεζες είναι ήδη στους δεσμευμένους λογαριασμούς. Πληροφορίες αναφέρουν πως υπάρχουν πλέον περίπου 11 εκατ. ευρώ από πελάτες και εντός του Μαΐου αναμένονται άλλα 5 εκατ. ευρώ έσοδα από τη διαφήμιση. Δεν φαίνεται, όμως, να θέλουν όλοι οι μέτοχοι να σωθεί το κανάλι και το ερώτημα είναι, αν συμβεί το μοιραίο, σε ποιον θα ρίξουν την ευθύνη.


Την τελευταία εβδομάδα, πάντως, υπήρξε κινητικότητα. Ο Φώτης Μπόμπολας είπε στις τράπεζες πως θα πάρει μέρος στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου κατά 22,7 εκατ. ευρώ και πως θα ακολουθήσει με 2,5 εκατ. ευρώ ο Δημήτρης Μάρης. Ακόμη, όμως, δεν έχουν δοθεί τα οικονομικά στοιχεία στον ιδιοκτήτη της 24Media. Ο Θεοχάρης Φιλιππόπουλος είναι πιο αισιόδοξος. Η έρευνα έδειξε πως ο σταθμός μπορεί να επανέλθει σε θετικό πρόσημο μέσα σε τρεις μήνες, ύστερα από περικοπές της τάξεως του 12% και περιορισμένες απολύσεις. Οι επαφές του Πρόεδρου των Αττικών Εκδόσεων με τις τράπεζες και με τους υποψήφιους επενδυτές συνεχίζονται, αλλά τα χρήματα που συγκεντρώνονται δεν μπορούν να μπουν στο Ταμείο πριν από την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου, υπό την προϋπόθεση το Mega θα αντέξει να φτάσει μέχρι εκεί. Διαφορετικά από τις 16 Μαΐου οι τράπεζες θα έχουν τον λόγο και θα καλέσουν οι ίδιες τους υποψηφίους, με πρώτο προφανώς τον Θ. Φιλιππόπουλο.


Εντωμεταξύ, τετράωρη στάση εργασίας από τις 6 το απόγευμα έως τις 10 το βράδυ στο MEGA αποφάσισε το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ, με αποτέλεσμα να μην μεταδοθεί το σημερινό κεντρικό δελτίο ειδήσεων του σταθμού.


Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ η στάση εργασίας πραγματοποιείται «έπειτα από την αθέτηση της δέσμευσης της εργοδοσίας να καταβάλει τις οφειλόμενες αποδοχές προς τους συναδέλφους δημοσιογράφους».


Τετράωρη στάση εργασίας θα πραγματοποιήσουν οι εργαζόμενοι και αύριο από τις 6 έως τις 10 το πρωί.


Η ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ:


«Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ αποφάσισε την κήρυξη κυλιόμενων 4ωρων στάσεων εργασίας για όλους τους δημοσιογράφους, οι οποίοι εργάζονται στον τηλεοπτικό σταθμό «MEGA» και στην ιστοσελίδα 'megatv.com' ως εξής:


· Από τις 18.00 έως τις 22.00 της Τετάρτης, 4 Μαΐου 2016


· Από τις 06.00 έως τις 10.00 της Πέμπτης, 5 Μαΐου 2016


Οι στάσεις εργασίας πραγματοποιούνται έπειτα από την αθέτηση της δέσμευσης της εργοδοσίας να καταβάλει τις οφειλόμενες αποδοχές προς τους συναδέλφους δημοσιογράφους του β’ 15νθημέρου Μαρτίου 2016, των αποδοχών του μηνός Απριλίου 2016, καθώς και την ελλειπή πληροφόρηση των εργαζομένων, γεγονός το οποίο δημιουργεί κλίμα ανασφάλειας και αβεβαιότητας.


Το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ ζητεί:


· Την άμεση καταβολή όλων των οφειλομένων αποδοχών προς τους συναδέλφους δημοσιογράφους.


· Την άμεση ενημέρωση όλων των εργαζομένων επί των προβλημάτων που αφορούν στη λειτουργία του Τ/Σ».


 


Πηγή: typologies.gr, enikos.gr

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X