Αρχική / Υγεία / Ογκολογία / Τριπλάσιες πιθανότητες καρκίνου του οισοφάγου έχουν οι άνδρες
Τριπλάσιες πιθανότητες καρκίνου του οισοφάγου έχουν οι άνδρες thumbnail

Τριπλάσιες πιθανότητες καρκίνου του οισοφάγου έχουν οι άνδρες

Οι άνδρες έχουν σχεδόν τρεις φορές περισσότερες πιθανότητες να αναπτύξουν καρκίνο του οισοφάγου από τις γυναίκες, σύμφωνα με στοιχεία νέας έρευνας.

Πιο συγκεκριμένα, τα στοιχεία που δημοσιεύονται από το ίδρυμα Cancer Research UK δείχνουν ότι πάνω από 5.600 άνδρες και 2.800 γυναίκες να αναπτύσσουν την ασθένεια κάθε χρόνο στη Βρετανία. Αυτό σημαίνει ότι ο καρκίνος του οισοφάγου επηρεάζει περίπου 15 σε κάθε 100.000 άνδρες, σε σύγκριση με μόλις πέντε σε κάθε 100.000 γυναίκες.

Μια ιδιαίτερη μορφή της ασθένειας που ονομάζεται αδενοκαρκίνωμα – η οποία συνδέεται με την παχυσαρκία και τη μακροχρόνια καούρα – φαίνεται να αντιπροσωπεύρι το μεγαλύτερο μέρος της διαφοράς στα ποσοστά μεταξύ ανδρών και γυναικών.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, υπήρχαν περισσότερες από 3.000 περιπτώσεις αδενοκαρκινώματος στους άνδρες το 2010, από μόλις 1.600 περιπτώσεις το 1997. Ο dr. Tim Underwood,  χειρουργός και ερευνητής στο Πανεπιστήμιο του Southampton, δήλωσε ότι τα στοιχεία αυτά είναι ιδιαιτέρως "ανησυχητικά".

Η δυσκολία στην κατάποση και η επίμονη καούρα δεν είναι φυσιολογικά φαινόμενα. Εάν αυτό σας συμβαίνει κάτι τέτοιο, θα πρέπει να δείτε το γιατρό σας. Οι επιστήμονες προσθέτου πως οι πιθανότητες επιβίωσης από καρκίνο του οισοφάγου βελτιώνονται σημαντικά, αν η ασθένεια διαγνωστεί και αντιμετωπιστεί σε πρώιμο στάδιο.

 

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X