Spaghettini με σπαράγγια και κομματάκια προσούτο!

<h3>Τι χρειαζόμαστε:</h3>
<div class="rr_ingredients">
<ul class="rr_method_list">
<li class="rr_method_list">350 γρ ζυμαρικά Spaghettini Barilla</li>
<li class="rr_method_list">200 γρ πράσινα σπαράγγια</li>
<li class="rr_method_list">100 γρ κρέμα γάλακτος</li>
<li class="rr_method_list">100 γρ βραστό προσούτο</li>
<li class="rr_method_list">50 γρ τριμμένη παρμεζάνα</li>
<li class="rr_method_list">30 γρ λευκό κρεμμύδι</li>
<li class="rr_method_list">20 γρ βούτυρο</li>
<li class="rr_method_list">15 φύλλα βασιλικός</li>
<li class="rr_method_list">Αλάτι</li>
<li class="rr_method_list">Πιπέρι</li>
</ul>
<div>
<div class="rr_steps">
<h3>Πώς το κάνουμε:</h3>
<ol class="rr_method_list">
<li class="rr_method_list">Ψιλοκόψτε το κρεμμύδι και το βραστό προσούτο σε κύβους.</li>
<li class="rr_method_list">Βράστε τα σπαράγγια, κόψτε σε κομμάτια μερικών εκατοστών σε ένα λίτρο αλατισμένο νερό για περίπου τρία λεπτά.</li>
<li class="rr_method_list">Ροδίστε το προσούτο με το βούτυρο σε ένα αντικολλητικό τηγάνι. Προσθέστε τα βρασμένα σπαράγγια και καρυκεύστε τα με μία πρέζα αλάτι.</li>
<li class="rr_method_list">Βράστε τα ζυμαρικά Spaghettini της Barilla σε άφθονο αλατισμένο νερό, στραγγίστε τα μόλις γίνουν al dente, γυρίστε τα σε ένα τηγάνι, προσθέστε την κρέμα γάλακτος και τον ψιλοκομμένο βασιλικό και σοτάρετε για μερικά λεπτά. Σερβίρετε πασπαλίζοντας με παρμεζάνα και πιπέρι κατά βούληση.</li>
</ol></div>
</div>
<div class="divider"> </div>
<div class="rr_comments">
<h3>Λίγα μυστικά ακόμα</h3>
<p>Αν δεν βρείτε φρέσκα σπαράγγια, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κατεψυγμένα (τα οποία είναι εξίσου καλά), φροντίζοντας να βράσετε τις άκρες για λίγο για να μην λιώσουν. Χρησιμοποιήστε τις άκρες των σπαραγγιών για να γαρνίρετε το πιάτο.</p>
<p> </p>
<p>sintagespareas.gr</p>
</div>
</div>

Σχετικά άρθρα