Αρχική / More / Τα νέα της ημέρας / Telegraph: Λίγες εβδομάδες πριν από μία νέα κρίση στην Ελλάδα;
Telegraph: Λίγες εβδομάδες πριν από μία νέα κρίση στην Ελλάδα; thumbnail

Telegraph: Λίγες εβδομάδες πριν από μία νέα κρίση στην Ελλάδα;

«Οι εξαντλητικές διαπραγματεύσεις ανάμεσα στην Ελλάδα και τους δανειστές της οδήγησε πέρσι την οικονομία και το χρηματοπιστωτικό της σύστημα σε κατάρρευση. Δύο εκλογικές αναμετρήσεις και έναν υπουργό Οικονομικών αργότερα, επιτεύχθηκε τελικά συμφωνία και η χώρα άρχισε να υλοποιεί τις μεταρρυθμίσεις και να παίρνει κάποια αναγκαία χρήματα», σημειώνει το ρεπορτάζ της βρετανικής εφημερίδας Telegraph που αναφέρεται στις εν εξελίξει διαπραγματεύσεις της Αθήνας με τους δανειστές.


«Τώρα, όμως, το πρόγραμμα διάσωσης έχει “κολλήσει”. Για την επόμενη δόση μετρητών που πρέπει να δοθεί στην Ελλάδα, η κυβέρνηση θα πρέπει να ολοκληρώσει τη λεγόμενη πρώτη αξιολόγηση. Οι δανειστές θα πρέπει να είναι ικανοποιημένοι από την οικονομία στην Ελλάδα και τα δημόσια οικονομικά να βρίσκονται στον σωστό δρόμο. Ωστόσο, δύο από τους δανειστές, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, διαφωνούν σχετικά με την πρόοδο που έχει σημειωθεί στην Ελλάδα, συμπληρώνει το δημοσίευμα της εφημερίδας και κάνοντας λόγο για το ζήτημα της ελάφρυνσης του χρέους υπογραμμίζει:


 «Το ΔΝΤ πιέζει για ελάφρυνση του χρέους, πριν αποφασίσει να στηρίξει το σχέδιο διάσωσης της χώρας και επιτρέψει στην Ελλάδα να ολοκληρώσει την πρώτη αξιολόγηση. Οι συνάδελφοί του στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεν είναι σε θέση να διαγράψουν οποιοδήποτε τμήμα του ελληνικού χρέους λόγω της σχετικής ρήτρας (no bailout) που υπάρχει στη Συνθήκη της Λισαβόνας».


 


Πηγή: enikonomia.gr 

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X