Αρχική / More / Τα νέα της ημέρας / Τσακαλώτος: καμία κυβέρνηση δεν περνά μέτρα εννέα δισ. ευρώ
Τσακαλώτος: καμία κυβέρνηση δεν περνά μέτρα εννέα δισ. ευρώ  thumbnail

Τσακαλώτος: καμία κυβέρνηση δεν περνά μέτρα εννέα δισ. ευρώ

Επιστολή στους ομολόγους του έστειλε το απόγευμα της Παρασκευής (και μετά τη δημοσιοποίηση της επιστολής Λαγκάρντ) ο Ευκλείδης Τσακαλώτος ξεκαθαρίζοντας ότι πακέτο 9 δισ. ευρώ δεν περνά από αυτή την κυβέρνηση (αλλά και πιθανότατα καμία άλλη).


Στην επιστολή που αποκαλύπτει το MNI και δημοσιεύει το Euro2day, υποστηρίζει ότι η ελληνική πλευρά έχει κάνει όσα υποσχέθηκε και καλεί τους εταίρους να δεσμευτούν για το χρέος.


Η επιστολή του κ. Τσακαλώτου έχει ως εξής:


«Αγαπητοί συνάδελφοι,


Σας γράφω πριν από την συνάντησή μας τη Δευτέρα για να ξεκαθαρίσω τη θέση της ελληνικής κυβέρνησης σε ότι αφορά τόσο το κλείσιμο της πρώτης αξιολόγησης, όσο και τη συζήτηση για το χρέος.


Υπάρχει, νομίζω, μια γενική αναγνώριση ότι η κυβέρνησή μου έχει κρατήσει τόσο το πνεύμα, όσο και το γράμμα της καλοκαιρινής συμφωνίας μας. Είναι αλήθεια ότι το κλείσιμο της πρώτης αξιολόγησης έχει πάρει περισσότερο χρόνο απ’ όσο αναμένονταν αλλά αυτό, σε μεγάλο βαθμό, αντανακλά το μεγάλο μέγεθος των μεταρρυθμίσεων που έγιναν τους τελευταίους δέκα μήνες. Πολλές από τις μεταρρυθμίσεις χρειάζονταν πολύ πολύπλοκη νομοθέτηση και απαίτησαν τη βοήθεια όχι μόνο της γενναιόδωρης τεχνικής υποστήριξης που παρασχέθηκε, αλλά και χρονοβόρες διαπραγματεύσεις με τους Θεσμούς για να γίνει η νομοθέτηση σωστά από την αρχή.


Αντανακλά, όμως επίσης, ότι έχουμε εμπλακεί όχι μόνο σε δημοσιονομική προσαρμογή, αλλά και σε σοβαρές δομικές μεταρρυθμίσεις που αντιμετωπίζουν πολλές από τις χρόνιες αδυναμίες του οικονομικού και δικαστικού συστήματος, τη φορολογική διοίκηση (περιλαμβανομένης μιας νέας αυτόνομης και ανεξάρτητης αρχής συλλογής εσόδων) και πιθανόν, περισσότερο σημαντικό απ’ όλα, τη ασφαλιστική μεταρρύθμιση…


 


Διαβάστε περισσότερα στο enikonomia.gr

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X