Αρχική / More / Τα νέα της ημέρας / Εκλογές ζήτησε ο Μητσοτάκης
Εκλογές ζήτησε ο Μητσοτάκης  thumbnail

Εκλογές ζήτησε ο Μητσοτάκης

Τη διενέργεια εκλογών ζήτησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από το βήμα της Βουλής στη συζήτηση του νομοσχεδίου για το ασφαλιστικό. Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης εκτίμησε ότι δεν αργεί η ώρα που ο Αλέξης Τσίπρας και η κυβέρνηση με επικεφαλής τον ΣΥΡΙΖΑ θα φύγουν από την εξουσία.


Ο Πρόεδρος της ΝΔ κάλεσε τους πολίτες να θυμηθούν τον διχαστικό λόγο που καλλιέργησε όλα αυτά τα χρόνια ο Αλέξης Τσίπρας και το κόμμα του αντιπαραβάλλοντας σε αυτή τη λογική που κυριάρχησε στο ελληνικό πολιτικό σύστημα την πρόταση της ΝΔ για μια κυβέρνηση που θα λειτουργεί όχι συγκρουσιακά αλλά κατευναστικά, όχι απλά διαχειριστικά αλλά με όραμα και προοπτική για τον τόπο. «Η δικιά μας πρόταση στηρίζεται στην ελπίδα» είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης σημειώνοντας ότι ο ρόλος της επόμενης κυβέρνησης δεν θα είναι διαχειριστικός, αλλά θα πρέπει να δώσει κίνητρο και όραμα στη χώρα.


Κατηγόρησε τη σημερινή κυβέρνηση ότι είναι βουτηγμένη στο ψέμα, καλώντας τους πολίτες με την ψήφο τους και τις κινητοποιήσεις τους να τελειώσουν «την πιο ανίκανη κυβέρνηση» όπως είπε χαρακτηριστικά. «Η κυβέρνηση Τσίπρα είναι βουτηγμένη στο ψέμα και την τραγική αποτυχία. Το σκίσιμο των μνημονίων ήταν η πιο χυδαία εξαπάτηση και οι πολίτες αντιλαμβάνονται ότι το σύστημα Τσίπρα προασπίζει το πελατειακό σύστημα» ανέφερε ο Πρόεδρος της ΝΔ που προάσπισε την πολιτική κατευνασμού και μετριοπάθειας χωρίς στείρα αντιπολιτευτική άρνηση που ακολούθησε την πρώτη περίοδο της προεδρίας του.


Ο Πρόεδρος της ΝΔ ξεκίνησε την ομιλία του υπενθυμίζοντας τις προεκλογικές υποσχέσεις του Αλέξη Τσίπρα κατηγορώντας τον Πρωθυπουργό για περιγραφή μιας δικής του εικονικής πραγματικότητας για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται η Ελλάδα.


Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιτέθηκε προσωπικά στον Αλέξη Τσίπρα υποστηρίζοντας ότι «η Ελλάδα απαξιώνεται καθημερινά με τα ψέματα και τις ιδεοληψίες σας».


Κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι με το νομοσχέδιο για τις αλλαγές στο ασφαλιστικό μετατρέπει το σύστημα συνταξιοδότησης απλώς σε προνοιακό μετακυλύοντας για το μέλλον τις δύσκολες αλλαγές.


Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης επιτέθηκε στην κυβέρνηση για τις προβλέψεις του ασφαλιστικού νομοσχεδίου. «Αυτό το νομοθέτημα είναι η επιτομή της δικιάς σας ανικανότητας» ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης σταχυολογώντας μια σειρά επαχθών ρυθμίσεων για την επιμήκυνση του ασφαλιστικού χρόνου, τις βαριές ασφαλιστικές εισφορές στους ελεύθερους επαγγελματίες, τον εμπαιγμό απέναντι στον αγροτικό κόσμο, την μείωση του αφορολόγητου, τη διατήρηση ως μόνιμης της έκτακτης εισφοράς αλληλεγγύης, την αύξηση της φορολογίας στις ελεύθερες επιχειρήσεις στο 29% προκαλώντας όπως είπε συνθήκες ασφυξίας στην οικονομία.


Αναρωτήθηκε αν αυτή θα είναι η τελευταία παρέμβαση της κυβέρνησης για να καταστεί βιώσιμο το σύστημα κοινωνικής ασφάλισης και προέβλεψε ότι οι επερχόμενες αλλαγές στο ασφαλιστικό θα είναι χωρίς πραγματικό αντίκρυσμα.


Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αντιπαρέβαλε στη σημερινή κατάσταση του συστήματος κοινωνικής ασφάλισης τις αλλαγές που είχε επιφέρει η κυβέρνηση της ΝΔ την περίοδο 2012-2015 υποστηρίζοντας ότι το ασφαλιστικό είχε μπει σε ομαλή τροχιά.


Προειδοποίησε ότι τη διετία 2015-2016 θα εξανεμιστούν 21 δισ. ευρώ λόγω της ύφεσης και ότι με απλά λόγια το κάθε νοικοκυριό θα είναι περίπου κατά 5.000 ευρώ φτωχότερο από ότι αν δεν είχε κυβερνήσει ο ΣΥΡΙΖΑ.


Ο Πρόεδρος της ΝΔ παρουσίασε στοιχεία για το κλείσιμο επιχειρήσεων μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2016 υποστηρίζοντας ότι αυξήθηκαν κατά 70%, ενώ εκτίμησε ότι θα χρειαστεί νέα δέσμη μέτρων για να καλύψει τη «μαύρη τρύπα» των ρυθμίσεων που ψηφίζονται σήμερα. Προειδοποίησε ότι στο τέλος του δρόμου των σημερινών ασφαλιστικών μεταρρυθμίσεων που φέρνει η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ υπάρχει η απόλυτη φτωχοποίηση των νοικοκυριών, όχι η αναδιανομή του πλούτου, αλλά αναδιανομή της μιζέριας.


Παρουσίασε ένα άλλο δρόμο, που όπως είπε δεν θα είναι εύκολος αλλά αληθινός, θα βασίζεται στην γνώση των λαθών του παρελθόντος, μια συμφωνία αλήθειας με τον λαό για να χτιστεί μια σχέση εμπιστοσύνης.


Ο Κυριάκος Μητσοτάκης υποστήριξε ότι μια κυβέρνηση θα πρέπει να έχει όραμα για τη χώρα, για τη δημιουργία πλούτου και παρουσίασε μια δέσμη μέτρων που θα φέρει μια μελλοντική κυβέρνηση του κόμματός του.


«Η ΝΔ έχει προτείνει μια άλλη πολιτική με μείωση των φόρων και σταθερή φορολογία και έμφαση στην προσέλκυση ξένων επενδύσεων» ανέφερε και επανέλαβε ότι το μείγμα της πολιτικής που προτείνει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα είναι όχι της αύξησης των φόρων, αλλά της περικοπής δαπανών και με δημοσιονομική πειθαρχία θα μειωθούν οι σπατάλες και θα αναδιαταχθεί η δημόσια διοίκηση.


Πηγή: real.gr 

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X