Αρχική / Σεξ / Γυναίκα / O έρπης των γεννητικών οργάνων: Πώς μοιάζει και πώς μεταδίδεται στο σεξ
O έρπης των γεννητικών οργάνων: Πώς μοιάζει και πώς μεταδίδεται στο σεξ thumbnail

O έρπης των γεννητικών οργάνων: Πώς μοιάζει και πώς μεταδίδεται στο σεξ

 


Ο έρπης των γεννητικών οργάνων είναι έρπης ειδικού τύπου (μοιάζει με το συνηθισμένο επιχείλιο έρπητα, εμφανίζεται, όμως, στην περιοχή των γεννητικών οργάνων), και μεταδίδεται με τη σεξουαλική επαφή ή με τη στενή σωματική επαφή.Ο έρπης εκδηλώνεται με επώδυνες φουσκάλες, που σπάνε και σχηματίζουν πληγές. Οι πληγές, με την πάροδο του χρόνου, εξαφανίζονται, όμως, ο έρπης κάνει συχνά υποτροπές. Αν υπάρχει έρπης στον κόλπο, κατά τον τοκετό, υπάρχει μεγάλος κίνδυνος να μολυνθεί το νεογνό, με σοβαρές συνέπειες στην υγεία του.Για να αποφύγουν τον κίνδυνο, στην περίπτωση αυτή, οι μαιευτήρες προχωρούν συνήθως σε καισαρική τομή.Η θεραπευτική αγωγή του έρπητα περιλαμβάνει ανάπαυση, αλατούχα λουτρά και αναλγητικά φάρμακα. Μέχρι σήμερα, δεν έχει βρεθεί θεραπευτική αγωγή που να οδηγεί σε ίαση, όμως, μπορεί να ελαττωθεί ο αριθμός των υποτροπών.


Αν συνεχίσω να κάνω σεξ, θα κολλήσω τον σύντροφό μου;


Είναι πολύ πιθανό. Μπορείτε να μειώσετε τον κίνδυνο για τον σύντροφό σας, μόνο αν κάνετε σεξ όταν δεν έχετε συμπτώματα. Ωστόσο, ο ιός μπορεί να μεταδοθεί ακόμα και χωρίς εμφανή συμπτώματα (τα πιο συνηθισμένα είναι οι πληγές και τα εξανθήματα στο δέρμα). Ο συνιστώμενος τρόπος προφύλαξης είναι το προφυλακτικό.


 
Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X