Αρχική / More / Τα νέα της ημέρας / Ταξίδια Μπουτάρη για προβολή της Θεσσαλονίκης και εξεύρεση πόρων
Ταξίδια Μπουτάρη για προβολή της Θεσσαλονίκης και εξεύρεση πόρων  thumbnail

Ταξίδια Μπουτάρη για προβολή της Θεσσαλονίκης και εξεύρεση πόρων

Ταξίδι στην Αμερική ετοιμάζει ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, το διάστημα από 29 Μαΐου έως 8 Ιουνίου, προκειμένου να προωθήσει την πόλη ως τουριστικό, επενδυτικό και επιχειρηματικό προορισμό, αλλά και να αναζητήσει πόρους για το Μουσείο και Εκπαιδευτικό Κέντρο Ολοκαυτώματος.


Στο πλαίσιο αυτό, θα έχει επαφές με εβραϊκές οργανώσεις, ενώ κατά την παραμονή του στις ΗΠΑ θα συναντηθεί και με φορείς της ελληνικής ομογένειας.


Συγκεκριμένα, ο κ. Μπουτάρης, συνοδευόμενος από τους αντιδημάρχους Τουρισμού και Διεθνών Σχέσεων, Σπύρο Πέγκα και Αστικής Ανθεκτικότητας, Λίνα Λιάκου, θα μεταβεί αρχικά στη Νέα Υόρκη, όπου θα συμμετάσχει σε στρογγυλή τράπεζα στο Ίδρυμα Rockefeller προς τιμήν της πόλης της Θεσσαλονίκης με τη συμμετοχή παγκόσμιων εταιρειών, οργανισμών και μελών της Ελληνικής Διασποράς, με στόχο την ανάπτυξη συνεργασιών για την υλοποίηση του Στρατηγικού Σχεδίου της πόλης στο πλαίσιο του Δικτύου για τις 100 Ανθεκτικές Πόλεις (100 Resilient Cities), όπου ο Δήμος Θεσσαλονίκης είναι μέλος.


Επίσης, θα τιμηθεί με το "Βραβείο Δαμασκηνός", που θα του απονεμηθεί από τους Αμερικανούς Φίλους του Εβραϊκού Μουσείου στην Ελλάδα. Το γκαλά προς τιμήν του Δημάρχου θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με το Γενικό Προξενείο της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη, την Ελληνορθόδοξη Αρχιεπισκοπή της Αμερικής, το Ελληνοαμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο, το Εβραϊκό Μουσείο της Ελλάδας, τους Αμερικανούς Φίλους του Εβραϊκού Μουσείου στην Ελλάδα, την Ομοσπονδία Σεφαραδιτών Αμερικής.


 Μετά τη Νέα Υόρκη θα ακολουθήσει, στις 4 Ιουνίου, ταξίδι στην Ουάσινγκτον, προκειμένου ο κ. Μπουτάρης και η αντιπροσωπεία του Δήμου να συμμετάσχουν στο Παγκόσμιο Φόρουμ του American Jewish Committee για την προώθηση της Διακήρυξης ενάντια στον Αντισημιτισμό και την συνύπαρξη ανθρώπων όλων των φυλών, εθνικοτήτων και θρησκειών.


Στη διάρκεια της παραμονής του έχει προγραμματιστεί και συνάντηση με τη Δήμαρχο της Ουάσινγκτον, Muriel Bowser, για να ανταλλάξουν απόψεις σε θέματα τοπικής αυτοδιοίκησης και Στρατηγικής Ανθεκτικότητας των Πόλεων.


Υπενθυμίζεται ότι για το Μουσείο Ολοκαυτώματος έχει παραχωρηθεί χώρος, στην περιοχή του Παλαιού Σιδηροδρομικού Σταθμού, και έχει ήδη υπογραφεί από τον Δεκέμβριο του 2013 μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ του Κεντρικού Δήμου, της ΓΑΙΑΟΣΕ ΑΕ και της Ισραηλιτικής Κοινότητας Θεσσαλονίκης, ενώ υπάρχουν σχέδια από εταιρείες του εξωτερικού.


Προηγείται ταξίδι στην Αγία Πετρούπολη της Ρωσίας


Πριν από την Αμερική, ο αντιδήμαρχος Τουρισμού και Διεθνών Σχέσεων του Δήμου Θεσσαλονίκης, Σπύρος Πέγκας, θα επισκεφθεί την αδελφοποιημένη πόλη της Αγίας Πετρούπολης, στη Ρωσία, το διάστημα από 25 έως 28 Μαΐου.


Ο αντιδήμαρχος θα παρουσιάσει την πόλη της Θεσσαλονίκης στο πλαίσιο του Έτους 2016 της Ελλάδας στη Ρωσία, μέσα από τις δράσεις "Διπλωματία Πόλεων" και "Study in Thessaloniki", ενώ θα παραστεί σε διμερείς συναντήσεις με αξιωματούχους από την Κυβέρνηση της Αγίας Πετρούπολης, το γραφείο ΕΟΤ στην Αγία Πετρούπολη.


 


Πηγή: ΑΠΕ, ΜΠΕ 

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X