Χταποδάκι με Κους Κους!

<p><strong><span style="text-decoration: underline;">Υλικά Συνταγής</span></strong><br /><span style="text-decoration: underline;"><br /></span><span style="text-decoration: underline;">Υλικά για το χταπόδι</span><br /><span>- 4 μικρά χταποδάκια βάρους 1 κιλού ή ένα μεγάλο χταπόδι</span><br /><span>- 2 μεγάλες και ώριμες ντομάτες</span><br /><span>- 1 φύλλο δάφνης</span><br /><span>- 3 κουταλιές ελαιόλαδο</span><br /><span>- 1 ποτηράκι λευκό κρασί</span><br /><span>- φρεσκοτριμμένο πιπέρι</span><br /><span>- αλάτι</span><br /><br /><span style="text-decoration: underline;">Υλικά για το κους κους</span><br /><span>- 1 μικρή μελιτζάνα</span><br /><span>- 1 κίτρινη πιπεριά</span><br /><span>- 1 πορτοκαλί πιπεριά</span><br /><span>- 1/2 κρεμμύδι</span><br /><span>- φρεσκοτριμμένο πιπέρι</span><br /><span>- αλάτι</span><br /><br /><span style="text-decoration: underline;">Πέστο μαϊντανού</span><br /><span>- 1 χούφτα φρέσκο μαϊντανό</span><br /><span>- λίγο ελαιόλαδο</span><br /><span>- φρεσκοτριμμένο πιπέρι</span><br /><span>- αλάτι</span></p>
<div> </div>
<div>
<div class="separator"> </div>
</div>
<div><strong><span style="text-decoration: underline;">Εκτέλεση Συνταγής</span></strong> </div>
<p><span>Ξεκινάμε τη συνταγή μας με το χταποδάκι το οποίο χρειάζεται παραπάνω χρόνο για μαγείρεμα σε σχέση με το κους κους.</span><br /><br /><span>Ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε χαμηλή θερμοκρασία, τοποθετούμε τα χταποδάκια και τα ψήνουμε σκεπασμένα για 10 λεπτά από κάθε πλευρά.</span></p>
<p><br /><strong></strong></p>
<p><strong>Tip:</strong> αν χρησιμοποιήσετε ένα μεγάλο χταπόδι τότε μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μία μεγάλη κατσαρόλα αντί για τηγάνι.</p>
<p><span>Μόλις τα χταποδάκια αλλάξουν χρώμα και μαλακώσουν προσθέτουμε το λάδι, αυξάνουμε την θερμοκρασία και σβήνουμε μετά από 1 λεπτό με το κρασί.</span></p>
<p>Το αφήνουμε να εξατμιστεί και προσθέτουμε την δάφνη και τις ντομάτες που έχουμε περάσει από τον τρίφτη.</p>
<p><span>Χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία, σκεπάζουμε και βράζουμε για 45-60 λεπτά.</span><br /><br /><span>Προσέχουμε το φαγητό σε τακτά χρονικά διαστήματα και το ανακατεύουμε για να μην κολλήσει.</span></p>
<p><span>Καθώς σιγοβράζει το χταποδάκι προχωράμε με την προετοιμασία του κους κους.</span><br /><br /><span>Αρχικά κόβουμε τα λαχανικά σε μικρά κυβάκια. Αλατίζουμε τη μελιτζάνα και την αφήνουμε για λίγο σε ένα σουρωτήρι να βγάλει τα υγρά της.</span><br /><br /><span>Σοτάρουμε όλα τα λαχανικά μαζί σε μία κατσαρόλα, σε υψηλή θερμοκρασία, μαζί με 4 κουταλιές λάδι και προσθέτουμε μετά από 2 λεπτά τη μελιτζάνα. </span></p>
<p><span>Χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία και συνεχίζουμε για λίγο το σοτάρισμα μέχρι να μαλακώσουν.</span></p>
<p><span>Παράλληλα βράζουμε το κους κους σύμφωνα με τις οδηγίες που υπάρχουν στο πακέτο και μόλις ετοιμαστεί, το ανακατεύουμε με τα λαχανικά.</span><br /><br /><span>Σε ένα μίξερ πολυκόφτη προσθέτουμε το μαϊντανό με λίγο ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι και χτυπάμε καλά.</span><br /><br /><span>Σερβίρουμε το χταποδάκι με το κους κους και το πέστο μαϊντανού και απολαμβάνουμε με ένα δροσερό λευκό κρασί και καλή παρέα!</span><br /><br /></p>
<p><a href="http://www.alwayshungry.gr/">http://www.alwayshungry.gr/</a></p>
<p><br /><br /></p>

Σχετικά άρθρα