Sorbet από Φραγκόσυκο

<p><span style="text-decoration: underline;"><strong>Υλικά Συνταγής</strong></span><br /><span style="text-decoration: underline;"><br /></span><span style="text-decoration: underline;">Υλικά για το sorbet</span><br /><br /><span>- 5 μεγάλα ώριμα φραγκόσυκα</span></p>
<div>- 1/3 της κούπας σιρόπι (80ml)</div>
<div>- χυμό από 1 lime</div>
<div>- Ξύσμα από 1/2 lime<br /><span style="text-decoration: underline;"><br /></span><span style="text-decoration: underline;">Υλικά για το σιρόπι</span><br /><br />- 1/3 της κούπας ζάχαρη</div>
<div>- 1/3 της κούπας νερό<br /><strong></strong></div>
<div><strong><span style="text-decoration: underline;"><br /></span></strong><strong><span style="text-decoration: underline;">Εκτέλεση Συνταγής</span></strong><br /><br />Πρώτο βήμα είναι να ετοιμάσουμε το σιρόπι, ώστε να το αφήσουμε να κρυώσει και να φτάσει σε θερμοκρασία δωματίου. </div>
<div> </div>
<div>Σε μία μικρή κατσαρόλα, ρίχνουμε το νερό και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε μέχρι να έρθει το μίγμα σε βρασμό. </div>
<div> </div>
<div>Το αποσύρουμε και προχωράμε με το υπόλοιπο της συνταγής. </div>
<div><br />Με έναν λεπτό τρίφτη, παίρνουμε το ξύσμα από το μισό lime και μετά το στύβουμε ολόκληρο για να χρησιμοποιήσουμε τον χυμό του.<br /><br /></div>
<div>Στη συνέχεια καθαρίζουμε με προσοχή τα φραγκόσυκα και τα κόβουμε σε 3-4 κομμάτια.<br /><br />
<div class="separator"> </div>
<div class="separator"> </div>
</div>
<div><strong>Tip:</strong> για να αφαιρέσουμε εύκολα και γρήγορα τα αγκάθια τους, τα βουτάμε σε νερό και με μία τσιμπίδα πιάνουμε ένα ένα και το τρίβουμε λίγο με ένα σφουγγαράκι. </div>
<div> </div>
<div>Τα τοποθετούμε σε έναν πολυκόφτη και τα χτυπάμε καλά.</div>
<div><br />Σουρώνουμε τα φραγκόσυκα σε ένα μεγάλο μπωλ, ώστε να κρατήσουμε τον καθαρό χυμό τους, χωρίς τα κουκούτσια.<br /><br />Προσθέτουμε το σιρόπι, τον χυμό από το lime και το ξύσμα του και ανακατεύουμε καλά.<br /><br />Ρίχνουμε το μίγμα του sorbet στην παγωτομηχανή και αναμένουμε μέχρι να το απολαύσουμε.<br /><br />Εναλλακτικά, βάζουμε το μίγμα σε κατάλληλο δοχείο στην κατάψυξη και καταψύχουμε για τουλάχιστον 6 ώρες.</div>
<div><br /><br /><strong>Tip:</strong> πριν το σερβίρουμε, χτυπάμε σε ένα μίξερ την ποσότητα που θέλουμε για να αφρατέψει.</div>
<div class="separator"> </div>
<p><a href="http://www.alwayshungry.gr/">http://www.alwayshungry.gr/</a></p>

Σχετικά άρθρα