Αρχική / More / Τα νέα της ημέρας / Δεύτερη επίθεση από χάκερς στο διεθνές τραπεζικό δίκτυο
Δεύτερη επίθεση από χάκερς στο διεθνές τραπεζικό δίκτυο thumbnail

Δεύτερη επίθεση από χάκερς στο διεθνές τραπεζικό δίκτυο

Χάκερς κατάφεραν να αποκτήσουν πρόσβαση στο σύστημα διατραπεζικών μηνυμάτων Swift, το οποίο θεωρείται υπερασφαλές και χρησιμοποιείται για τη μεταβίβαση δισεκατομμυρίων δολαρίων ημερησίως, σε μια κατά τα φαινόμενα δεύτερη ηλεκτρονική επίθεση αυτού του είδους, μεταδίδουν αμερικανικά μέσα ενημέρωσης.


Σύμφωνα με επιστολή που ετοιμάζεται να αποστείλει σήμερα η Swift (Society for Worldwide Interbank Financial Telecommunication) στους χρήστες της, οι μέθοδοι που χρησιμοποίησαν τώρα οι χάκερς φέρουν ομοιότητες με την ηλεκτρονική επίθεση που επέτρεψε τον Φεβρουάριο σε κάποιους να υπεξαιρέσουν 81 εκατομμύρια δολάρια από λογαριασμό της Κεντρικής Τράπεζας του Μπαγκλαντές στη Φέντεραλ Ριζέρβ (την κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ) στη Νέα Υόρκη.


Αυτήν τη φορά, οι χάκερς είχαν στόχο μια εμπορική τράπεζα, το όνομα της οποίας δεν διευκρίνισε η Swift, και κατάφεραν να σφετεριστούν τους κωδικούς για να αποστείλουν, μέσω Swift, μηνύματα στο όνομα της τράπεζας.


Η επίθεση αυτή δείχνει ότι γίνεται πραγματικά μια προσπάθεια να βρεθεί πρόσβαση σε αυτό το σύστημα που είναι απαραίτητο για τη λειτουργία του διεθνούς χρηματοπιστωτικού κόσμου, σύμφωνα με το κείμενο που ετοιμάζεται να δημοσιοποιήσει η Swift, το οποίο επικαλούνται σήμερα οι αμερικανικές εφημερίδες New York Times και Wall Street Journal.


Τον Φεβρουάριο, μηνύματα που έδειχναν ότι προέρχονται από την Τράπεζα του Μπαγκλαντές έδιναν εντολή για την μεταβίβαση προς διαφόρους λογαριασμούς στις Φιλιππίνες 81 εκατομμυρίων δολαρίων από τον λογαριασμό της στην αμερικανική κεντρική τράπεζα.


Το FBI υποψιάζεται ότι όσοι έκαναν την επίθεση του Φεβρουαρίου είχαν συνεργάτες εκ των έσω, έγραφε την Τρίτη η Wall Street Journal.


Την ίδια μέρα, υψηλόβαθμοι εκπρόσωποι της Φέντεραλ Ριζέρβ στη Νέα Υόρκη, της Τράπεζας του Μπαγκλαντές και της Swift συναντήθηκαν στη Βασιλεία της Ελβετίας για να συζητήσουν γι' αυτή την κυβερνοαπάτη.


Οι μέθοδοι που χρησιμοποίησαν οι χάκερς στις δύο αυτές περιπτώσεις «δείχνουν σαφώς μια βαθειά και εξελιγμένη γνώση των λειτουργιών αυτού του είδους στις τράπεζες που αποτέλεσαν στόχο».


 


Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, ethnos.gr 

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X