Αρχική / More / Τα νέα της ημέρας / Περισσότερες εγγυήσεις για την ελάφρυνση του χρέους ζητά το ΔΝΤ
Περισσότερες εγγυήσεις για την ελάφρυνση του χρέους ζητά το ΔΝΤ  thumbnail

Περισσότερες εγγυήσεις για την ελάφρυνση του χρέους ζητά το ΔΝΤ

ο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο απαιτεί μεγαλύτερες διαβεβαιώσεις για το ότι το ελληνικό χρέος μπορεί να ελαφρυνθεί, σύμφωνα με πηγή που μίλησε στο γερμανικό πρακτορείο MNI. Παρά την πρόοδο που έχει σημειωθεί, η ευρωπαϊκή πρόταση παραμένει μακριά από αυτή της Christine Lagarde.

"Με λίγα λόγια, η πρόταση των Ευρωπαίων δεν είναι αρκετή για το ΔΝΤ. Το Ταμείο, για να συμμετάσχει στο πρόγραμμα, χρειάζεται την απόλυτη διαβεβαίωση ότι το ύψος της ελάφρυνσης του χρέους  θα είναι αρκετό ώστε να εγγυηθεί η βιωσιμότητά του μέχρι το τέλος του προγράμματος το 2018" τονίζει το MNI.

Παράλληλα, πηγή από τη γερμανική Bundestag που ρωτήθηκε αν το σώμα θα εγκρίνει την εκταμίευση της δόσης χωρίς την πλήρη συμμετοχή του ΔΝΤ είπε χαρακτηριστικά ότι "είναι μια ενδιαφέρουσα και δύσκολη ερώτηση. Η χρονική στιγμή μπορεί πράγματι να είναι ένα πρόβλημα. Σήμερα, δεν είμαι σε θέση να εκτιμήσω τι θα κάνει η Bundestag. Σε κάθε περίπτωση, μπορεί να υπάρξουν πολλά προβλήματα εδώ. Κατά την άποψή μου, το υπουργείο Οικονομικών προσπαθεί πραγματικά να αποφύγει ένα τέτοιο σενάριο".
Πηγή: http://www.madata.gr

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X