Αρχική / More / Τα νέα της ημέρας / Ξέφυγε τελείως… Αιγύπτιος παρουσιαστής: "Ο αλ-Σίσι, ο εκλεκτός του Θεού θα καταστρέψει το Ισραήλ"!
Ξέφυγε τελείως...  Αιγύπτιος παρουσιαστής: "Ο αλ-Σίσι, ο εκλεκτός του Θεού θα καταστρέψει το Ισραήλ"! thumbnail

Ξέφυγε τελείως… Αιγύπτιος παρουσιαστής: "Ο αλ-Σίσι, ο εκλεκτός του Θεού θα καταστρέψει το Ισραήλ"!

Πολλές φορές  έχει αποκληθεί από πολλούς ως δικτατορία ο τρόπος με τον οποίο διοικείται η Αίγυπτος, από τον Αμπντελ Φατάχ αλ-Σίσι, όμως ο τηλεοπτικός παρουσιαστής Μοχάμεντ ελ Γκεϊτί έφτασε… σε άλλο επίπεδο, παρουσιάζοντας τον αλ-Σίσι ως τον εκλεκτό του Θεού, που θα καταστρέψει το Ισραήλ!


Απίστευτο κι όμως αληθινό, αλλά ο παρουσιαστής του δορυφορικού καναλιού LTC, μέσω Twitter, παρέθεσε ένα στίχο από το Κοράνι, ο οποίος ερμηνεύεται από τον Παλαιστίνιο σεΐχη Μπασάμ αλ-Τζαράρ, ως το τέλος της ύπαρξης του κράτους του Ισραήλ μέχρι το 2022. Σύμφωνα με τον Γκεϊτί, ο αλ-Σίσι θα είναι ακόμα πρόεδρος της χώρας τότε και είναι ο μόνος ηγέτης στην περιοχή που είναι ικανός να  καταφέρει κάτι τέτοιο.


"Οι Αιγυπτιακές εκλογές έγιναν το Μάιο του 2014. Θεού θέλοντος, ο στρατηγός (εννοεί τον αλ-Σίσι) θα εκτίσει δυο προεδρικές θητείες, κάτι που σημαίνει ότι το 2022 θα είναι ακόμα στο αξίωμα" είπε ο Γκεϊτί συμπληρώνοντας: "Είναι ο μόνος επιλεγμένος από το Θεό ώστε να επιτύχει ασφάλεια, σταθερότητα και δικαιοσύνη στην Αίγυπτο και το αραβικό έθνος".


Σιγά μην σταματούσε εκεί. Ο Γκεϊτί συνέχισε να παραθέτει λογικά, κατ' αυτόν φυσικά, επιχειρήματα με κορυφαίο… τα γράμματα από τα οποία αποτελείται το όνομα του "στρατηγού". Το 19 είναι κατά πολλούς ιερός αριθμός στη μουσουλμανική θρησκεία και το γεγονός ότι το όνομα του Αμπντελ Φατάχ αλ-Σίσι στα αραβικά αποτελείται από τόσα, τον καθιστά εκλεκτό του Θεού. Αντιθέτως το όνομα του Αμπντελ Νάσερ αποτελείται από 17, του Ανουάρ Σαντάτ από 15 του Μουμπάρακ από 13 και του Μόρσι από 12 γι' αυτό και απέτυχαν.


Από τότε που ανέβηκε στην εξουσία, ο αλ-Σίσι έχει εξαπολύσει μια τεράστια επίθεση εναντίον των υποστηρικτών του πρώην προέδρου Μόρσι, όπως και μελών της Μουσουλμανικής Αδελφότητας, για τους οποίους υποστηρίζει ότι συνδέονται. Εκτός αυτού έχει επιδιώξει την υποστήριξη θρησκευτικών ηγετών.


Σε τέτοιες προσπάθειες, ο αλ-Σίσι δήλωσε στο παρελθόν ότι τον "έστειλε ο Θεός σαν γιατρό για να διαγνώσει τα προβλήματα της Αιγύπτου", ενώ ο μέγας μουφτής της Αιγύπτου είχε δηλώσει ότι "ο Αλλάχ υποστηρίζει τον αλ-Σίσι ώστε να ανακουφίσει την Αίγυπτο από τη δυσφορία".


 


Πηγή: www.kontranews.gr

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X