Αρχική / More / Τα νέα της ημέρας / Φίλης: καμμία αλλαγή στα ολοήμερα-τζιχάντ ο Αμβρόσιος
Φίλης: καμμία αλλαγή στα ολοήμερα-τζιχάντ ο Αμβρόσιος  thumbnail

Φίλης: καμμία αλλαγή στα ολοήμερα-τζιχάντ ο Αμβρόσιος

Ξεκάθαρος ότι δεν αλλάζει το παραμικρό στα ολοήμερα σχολεία, αλλά αντιθέτως εμπλουτίζεται ο θεσμός, καθώς θα μπορούν να πηγαίνουν εκεί και παιδιά, που μέχρι σήμερα δεν είχαν αυτή τη δυνατότητα, εμφανίστηκε ο υπουργός Παιδείας. 


Όπως τόνισε ο κ. Φίλης στην εκπομπή "Κοινωνία Ώρα MEGA", όλα τα δημοτικά θα λειτουργούν από τις 08:00 έως τις 13:15 και στη συνέχεια για άλλες τρεις ώρες έως τις 16:00 θα λειτουργεί το ολοήμερο σχολείο, στο οποίο τα παιδιά θα έχουν τη δυνατότητα να μελετούν, αλλά και να λαμβάνουν επιπλέον γνώσεις, όπως χειρισμό ηλεκτρονικών υπολογιστών και ξένη γλώσσα.


Σύμφωνα με τον υπουργό Παιδείας, τα παιδιά που έχουν δύο γονείς εργαζόμενους ή δύο γονείς που, μπορεί να είναι άνεργοι, ωστόσο απασχολούνται περιστασιακά σε κάποια εργασία – κατά δήλωσή τους – θα μπορούν να συνεχίζουν στο ολοήμερο. Επίσης, υπάρχει ειδική πρόβλεψη για παιδιά μονογονεϊκών οικογενειών και φυλακισμένων.


Ο κ. Φίλης κατηγόρησε τη Νέα Δημοκρατία για προπαγανδιστικού χαρακτήρα αναφορές, περί διάλυσης του ολοήμερου σχολείου. Ο ίδιος τόνισε πως το υπουργείο Παιδείας ήδη προετοιμάζεται για την επόμενη χρονιά και εκτίμησε πως την πρώτη ημέρα του σχολικού έτους βιβλία, δάσκαλοι και καθηγητές θα είναι στις θέσεις τους, χωρίς φαινόμενα κενών και καθυστερήσεων.


Αναφερόμενος στο θέμα της αλλαγής του μαθήματος των θρησκευτικών, που έχει προκαλέσει αντιδράσεις από μερίδα της ιεραρχίας, είπε πως πρόκειται για αναμόρφωση του μαθήματος, το οποίο πλέον "δεν θα είναι μάθημα κατηχητικού".


Τόνισε πως τα παιδιά ασφαλώς και θα διδάσκονται τις αρχές της ορθοδοξίας, ωστόσο υπογράμμισε ότι χρειάζεται να αποκτούν και μια σφαιρική άποψη μαθαίνοντας και για τις άλλες θρησκείες.


Στη συνέχεια, ο Νίκος Φίλης σχολίασε και τις δηλώσεις εναντίον του τη Μεγάλη Παρασκευή από τον Μητροπολίτη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Αμβρόσιο, λέγοντας πως όσα έχει πει αποτελούν "καθαρό τζιχάντ". Πρόσθεσε δε, ότι περίμενε από τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο να πάρει αποστάσεις, απέδωσε όμως τη στάση του στη διατήρηση ισορροπιών στο εσωτερικό της ελλαδικής εκκλησίας.Πηγή: enikos.gr 

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X