Ψαρονέφρι τυλιχτό με Μπέϊκον!

<p><strong><span style="text-decoration: underline;">Υλικά Συνταγής</span></strong><br /><br /><span style="text-decoration: underline;">Υλικά για το ψαρονέφρι</span><br /><span>- 1 μεγάλο φιλέτο χοιρινό ψαρονέφρι</span><br /><span>- 8-10 φέτες μπέικον</span><br /><span>- φρέσκο δεντρολίβανο</span><br /><span>- 1 κ.γ. καπνιστή πάπρικα ή γλυκιά</span><br /><span>- 1/2 κ.γ. σκόρδο σε σκόνη</span><br /><span>- 1/2 κ.γ. αλάτι</span><br /><span>- λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι</span><br /><span style="text-decoration: underline;"><br /></span><span style="text-decoration: underline;">Υλικά για το γλάσο</span><br /><span>- 2 κουταλιές μέλι θυμαρίσιο</span><br /><span>- 1 κουταλιά λευκό ξύδι</span><br /><br /><span>Εναλλακτικά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε σάλτσα bbq για το γλάσο.</span><br /><br /><span style="text-decoration: underline;">Υλικά για τις πιρουνάτες πατάτες</span><br /><span>- 2-3 πατάτες για πουρέ</span><br /><span>- φρέσκο μαϊντανό</span><br /><span>- ελαιόλαδο</span><br /><span>- αλάτι</span><br /><span>- πιπέρι</span><br /><strong><span style="text-decoration: underline;"><br /></span></strong><strong><span style="text-decoration: underline;">Εκτέλεση Συνταγής</span></strong><br /><span style="text-decoration: underline;"><br /></span><span style="text-decoration: underline;">Προετοιμασία του χοιρινού</span></p>
<p>Αρχικά αναμειγνύουμε τα μπαχαρικά και τα απλώνουμε σε όλη την επιφάνεια του χοιρινού.</p>
<p>Σε μία επιφάνεια τοποθετούμε το μπέικον, ώστε η κάθε φέτα του να καλύπτει μέρος της άλλης.</p>
<p>Τοποθετούμε στο κέντρο το χοιρινό και το τυλίγουμε με προσοχή.</p>
<p><span>Χρειάζεται προσοχή ώστε να καλυφθεί πλήρως και από άκρη σε άκρη.</span><br /><br /><strong>Tip:</strong><span> για να διατηρήσουμε το σχήμα του και να μην ανοίξει, στερεώνουμε το μπέικον με λίγες οδοντογλυφίδες.</span></p>
<p>Ζεσταίνουμε τον φούρνο στον αέρα στους 170-180 °C και το ψήνουμε για 30 λεπτά.</p>
<p><br /><span><strong>Tip:</strong> τοποθετήστε το πάνω στην σχάρα του φούρνου σας για να ψηθεί ομοιόμορφα και από κάτω βάλτε ένα ταψί με λίγο νερό.</span><br /><br /><span>Ανακατεύουμε καλά τα υλικά για το γλάσο και κάθε 5 λεπτά αλείφουμε το ρολό για να καραμελώσει, για τα επόμενα 15 λεπτά.</span><br /><br /><span>Συνολικά χρειάζεται 45 λεπτά για να είναι έτοιμο και το αφήνουμε να σταθεί σε μία πιατέλα για 5-10 λεπτά πριν το κόψουμε.</span></p>
<p>Με ένα κοφτερό μαχαίρι, χωρίς δοντάκια, το κοβουμε σε φέτες πάχους 2 εκατοστών.</p>
<p> </p>
<div class="separator"><span style="text-decoration: underline;">Προετοιμασια πιρουνάτης πατάτας</span></div>
<p>Πλένουμε καλά τις πατάτες και τις βράζουμε με την φλούδα σε αλατισμένο νερό, μέχρι να μαλακώσουν ως το κέντρο τους.</p>
<p><span>Τις ξεφλουδίζουμε ζεστές και σε ένα μπωλ τις λιώνουμε με ένα πιρούνι και τις ανακατεύουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό, ελαιόλαδο και λίγο αλάτι και πιπέρι.</span><br /><br /><span>Μην τις λιώσετε τελείως ώστε να νιώθετε μικρά κομματάκια στον πουρέ. </span><br /><br /></p>
<div class="separator"><strong>Στήσιμο πιάτου</strong></div>
<p><br /><span>Σε ένα μεγάλο πιάτο τοποθετούμε ένα ατομικό στρογγυλό τσέρκι και προσθέτουμε τον πουρέ πατάτας.</span><br /><br /><span>Δίπλα σερβίρουμε 3 φέτες από το ρολό του χοιρινού και πασπαλίζουμε με λίγο επιπλέον μαϊντανό.</span><br /><br /></p>
<p> </p>
<p><a href="http://www.alwayshungry.gr/">http://www.alwayshungry.gr/</a></p>

Σχετικά άρθρα