Χόρτα (ο σαρακατσάνικος τρόπος)

<div id="recipe_box" class="recipe_box content cf">
<div class="title"><strong>Υλικά</strong></div>
<div class="main_text">
<ul>
<li>1 κιλό σέσκουλα, ή άλλα χόρτα σαλάτας, πλυμένα και καθαρισμένα</li>
<li>1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι, κομμένο σε ψιλά καρέ ή το λευκό και τρυφερό πράσινο μέρος από 5 – 6 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα</li>
<li>250 γρ. φέτα, χοντροθρυμματισμένη</li>
<li>80 ml ελαιόλαδο</li>
<li>αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι</li>
</ul>
</div>
</div>
<div class="recipe_box bottom_cap"> </div>
<div class="recipe_box bottom_cap">
<p><strong><span class="simple_rhomb"><span class="bittersweet">Διαδικασία</span></span> </strong></p>
<p>Σε μια βαθιά κατσαρόλα με άφθονο νερό που κοχλάζει βράζουμε τα χόρτα για περίπου 10 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν όσο μας αρέσουν. Ρίχνουμε αλάτι, ανακατεύουμε απαλά και αποσύρουμε από τη φωτιά. Στραγγίζουμε σε ένα σουρωτήρι τα χόρτα και, ζεστά όπως είναι, τα αδειάζουμε σε μια πιατέλα. Τα κόβουμε σταυρωτά με ένα μαχαίρι και τα αφήνουμε στην άκρη. Σε ένα μέτριο τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι (ή τα φρέσκα κρεμμυδάκια) για περίπου 2 – 3 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσει λίγο. Ρίχνουμε τη φέτα και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για περίπου άλλο 1 λεπτό, μέχρι να λιώσει ελαφρώς και να γίνει σαν κρέμα, και αποσύρουμε από τη φωτιά. Περιχύνουμε τα χόρτα με τα κρεμμύδια και τη φέτα, πασπαλίζουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σερβίρουμε.</p>
<p><span class="bittersweet"><span class="simple_rhomb">Στο ποτήρι μας</span></span> μια αρωματική Ρετσίνα νέας εποχής.</p>
<p> </p>
<p><a href="http://www.gastronomos.gr/">http://www.gastronomos.gr/</a></p>
<p> </p>
</div>

Σχετικά άρθρα