Πατατόσουπα και Σέσκουλα!

<div class="title"><strong>Υλικά</strong></div>
<div class="main_text">
<ul>
<li>1 κουτ. ελαιόλαδο</li>
<li>1 ξερό κρεμμύδι, σε ψιλά καρέ</li>
<li>1 σκελίδα σκόρδου, ψιλοκομμένη</li>
<li>700 ml σπιτικό ζωμό λαχανικών ή κότας (αν μας βρίσκονται) ή νερό</li>
<li>2 μέτριες πατάτες, καθαρισμένες και κομμένες σε κύβους 1 εκ.</li>
<li>αλάτι, πιπέρι</li>
<li>50 γρ. σέσκουλα, καθαρισμένα και ψιλοκομμένα</li>
<li>50 γρ. τριμμένο μετσοβόνε</li>
</ul>
<p><strong>Για το σερβίρισμα</strong></p>
<ul>
<li>ψωμί ή φρυγανιές</li>
</ul>
<p><span class="simple_rhomb"><span class="bittersweet">Διαδικασία</span></span>Σε μια μέτρια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο, για περίπου 1 λεπτό. Ρίχνουμε το σπιτικό ζωμό ή το νερό, τις πατάτες και αλατοπίπερο και βράζουμε για περίπου 10 λεπτά με σκεπασμένη την κατσαρόλα. Πολτοποιούμε με ραβδομπλέντερ (ή στο μούλτι σε δύο δόσεις) και προσθέτουμε τα σέσκουλα. Βράζουμε για περίπου 5 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν, ρίχνουμε το μετσοβόνε, ανακατεύουμε και αποσύρουμε από τη φωτιά. </p>
<p> </p>
<p><span class="bittersweet"><span class="simple_rhomb">Σερβίρουμε με</span></span> Ψωμί ή φρυγανιές.</p>
<p> </p>
<p><a href="http://www.gastronomos.gr/">http://www.gastronomos.gr/</a></p>
<p> </p>
<p> </p>
</div>

Σχετικά άρθρα