Μπιφτέκια γαλοπούλας με baby πατάτες!

<p><strong>Για τον κιμά</strong></p>
<p>1 κιλό κιμά απο γαλοπούλα</p>
<p>3 αυγά</p>
<p>150 γρ βούτυρο</p>
<p>200 γρ παραμεζάνα</p>
<p>200 γρ φρυγανιά τριμμένη</p>
<p>1 κρεμμύδι μέτριο ψιλοκομμένο</p>
<p>1 χούφτα άνιθο ψιλοκομμένο</p>
<p>20 γρ τζίντζερ ψιλοκομμένο</p>
<p>αλάτι</p>
<p>πιπέρι</p>
<p>                         </p>
<p><strong>Για την γαρνιτούρα</strong></p>
<p>1/2 κιλό πατάτες baby</p>
<p>ρίγανη</p>
<p>πάπρικα</p>
<p>σκόρδο σε σκόνη</p>
<p>αλάτι</p>
<p>πιπέρι</p>
<p> </p>
<p><strong>ΕΚΤΕΛΕΣΗ</strong></p>
<p>Λιώνετε το βούτυρο σε ενα τηγάνι έπειτα προσθέστε το κρεμμμύδι,το τζίντζερ και τον άνιθο,τα σωτάρετε μέχρι να μαλακώσει το κρεμμύδι και τα αφήνετε να κρυώσουν.</p>
<p> </p>
<p>Σε ένα μπώλ τοποθετήστε τον κιμά,τα αυγά, την παρμεζάνα,την φρυγανιά και το βούτυρο με το κρεμμύδι. Στη συνέχεια, αλατοπιερώστε και ζυμώστε καλά.</p>
<p>Αφού ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, πλάθετε τα μπιφτέκια  200γρ περίπου και τα σωτάρετε και από τις 2 πλευρές, μέχρι να πάρουν χρώμα, ύστερα τα τοποθετείτε σε προθερμασμένο φούρνο και ψήνετε για περίπου  10 λεπτά, ώστε να κρατηθούν ζουμερά.</p>
<p> <strong> </strong></p>
<p><strong>ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΑΤΑΤΕΣ</strong></p>
<p>Τις πλένετε καλά και τις βράζετε με την φλούδα σε κρύο νερό για 15 λεπτά. Έπειτα, τις στραγγίζετε, τις  κόβετε στη μέση και τις τηγανίζετε μέχρι να πάρουν χρώμα. Προσθέστε  αλατοπίπερο,ρίγανη και το σκόρδο σε σκόνη, την πάπρικα και σερβίρετε.</p>
<p> </p>
<p><a href="http://blogs.gastronomos.gr/">http://blogs.gastronomos.gr/</a></p>
<p> </p>
<p> </p>
<p> </p>

Σχετικά άρθρα