Αφράτα cookies σοκολάτας!

<p><strong>ΥΛΙΚΑ</strong></p>
<p>250γρ βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου</p>
<p>350γρ ζάχαρη άχνη</p>
<p>1 αυγό</p>
<p>50 γρ λικέρ amaretto</p>
<p>100γρ σοκολάτα  κουβερτούρα τριμμένη</p>
<p>30 γρ ηλιέλαιο</p>
<p>15 γρ μπέικιν πάουντερ</p>
<p>600 γρ αλεύρι μαλακό</p>
<p> </p>
<p><strong>ΕΚΤΕΛΕΣΗ</strong></p>
<p>Στο μίξερ χτυπήστε με το σύρμα, το βούτυρο με τη ζάχαρη, μέχρι να ασπρίσουν και να αφρατέψουν. Προσθέστε τo αυγό και χτυπήστε το μείγμα για να ομογενοποιηθεί.</p>
<p>Προσθέστε το  amaretto,το ηλιέλαιο και την σοκολάτα και ανακατέψτε καλά.</p>
<p>Σε ένα μπολ κοσκινίζετε το αλεύρι και προσθέστε το μπέικιν πάουντερ, στη συνέχεια, αφαιρέστε το σύρμα από το μίξερ και ρίξτε το μείγμα με το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ στο μίξερ και ανακατέψτε με μια σπάτουλα μέχρι να ομογενοποιηθεί.</p>
<p>Στρώστε με λαδόκολλα ένα ταψί, πλάθετε στρογγυλά «μπαλάκια», τα πιέζετε ελαφρά με το χέρι μας για να πλατύνουν και τα τοποθετείτε στο ταψί σε απόσταση μεταξύ τους γιατί θα απλώσουν.</p>
<p>Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για 12 λεπτά περίπου και έπειτα τα αφήνετε να κρυώσουν και σερβίρετε.</p>
<p> </p>
<p><a href="http://blogs.gastronomos.gr/">http://blogs.gastronomos.gr/</a></p>

Σχετικά άρθρα