Αρχική / Διάφορα αλλά όχι Αδιάφορα / Lisbon Council: 45 δισ. ευρώ το κόστος της διαπραγμάτευσης του 2015
Lisbon Council: 45 δισ. ευρώ το κόστος της διαπραγμάτευσης του 2015 thumbnail

Lisbon Council: 45 δισ. ευρώ το κόστος της διαπραγμάτευσης του 2015

Σε 25% του ΑΕΠ, ήτοι 45 δισεκατομμύρια ευρώ, υπολογίζει η δεξαμενή σκέψης Lisbon Council το κόστος της διαπραγμάτευσης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ το 2015, σύμφωνα με την “Καθημερινή”.


Οι συνέπειες των χειρισμών της κυβέρνησης από τον περσινό Φεβρουάριο, χειρισμοί που οδήγησαν στο δημοψήφισμα, στα capital controls, στο νέο μνημόνιο και σε νέες εθνικές εκλογές αναλύονται σε ειδική ενότητα με τον τίτλο «The Greek Tragedy».


Οπως επισημαίνεται, το ΑΕΠ φέτος θα είναι κατά 6,5% μικρότερο από όσο θα έπρεπε να είναι κανονικά, ενώ αλλά 12 δισ. ευρώ κόστισε η ανακεφαλαιοποίηση.


Επιπλέον, εκτιμά ότι το 2015 και το 2016 τα κρατικά ταμεία έχασαν έσοδα τουλάχιστον 8 δισ. ευρώ λόγω των λιγότερων φορολογικών εσόδων και των αυξημένων δαπανών.


Επίσης, το Lisbon Council διαπιστώνει υποχώρηση στις μεταρρυθμίσεις, χαρακτηρίζοντας την Ελλάδα ως παράδειγμα προς αποφυγήν για άλλα κράτη που σκέπτονται να ανακόψουν τις μεταρρυθμίσεις.


Θεωρεί ότι η Ελλάδα θα μπορούσε να επιστρέψει στην ανάπτυξη, εκφράζοντας όμως μεγάλες επιφυλάξεις λόγω της αύξησης της φορολογίας.


 


Πηγή: enikonomia.gr 

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X