Καπκεϊκ από κακάο με ροζ βουτυρόκρεμα

<div id="recipe_box" class="recipe_box content cf">
<div class="title">Υλικά</div>
<div class="main_text">
<p><strong>Ζύμη</strong>  </p>
<ul>
<li>550 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του</li>
<li>300 γρ. ζάχαρη</li>
<li>2 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ</li>
<li>1 κουτ. σούπας κακάο</li>
<li>480 γρ. βούτυρο soft</li>
<li>7 – 8 κουτ. σούπας γάλα</li>
<li>7 αυγά</li>
<li>3 κάψουλες βανίλιας   </li>
</ul>
<p><strong>Βουτυρόκρεμα</strong>  </p>
<ul>
<li>230 γρ. βούτυρο soft</li>
<li>500 γρ. μασκαρπόνε (ιταλικό κρεμώδες τυρί)</li>
<li>1.100 γρ. ζάχαρη άχνη, κοσκινισμένη</li>
<li>2 κουτ. σούπας γάλα</li>
<li>2 κουτ. σούπας χυμό πορτοκαλιού</li>
<li>κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής</li>
<li>150 γρ. ζαχαρόπαστα σε χρώμα της αρεσκείας μας</li>
</ul>
</div>
</div>
<div class="recipe_box bottom_cap"> </div>
<div class="recipe_box bottom_cap"> </div>
<div class="recipe_box bottom_cap">
<p><strong>Διαδικασία:</strong>  </p>
<ol>
<li>Ετοιμάζουμε τη ζύμη για τα κάπκεϊκ: Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170° C, στον αέρα.</li>
<li>Χτυπάμε όλα τα υλικά στο μίξερ, σε χαμηλή ταχύτητα, με το φτερό, για 5 λεπτά. Ενδιαμέσως καθαρίζουμε τα τοιχώματα με μια σπάτουλα.</li>
<li> Μοιράζουμε τη ζύμη σε χάρτινες θήκες για κάπκεϊκ, κατάλληλες για ψήσιμο.</li>
<li> Τοποθετούμε τα κάπκεϊκ σε μία λαμαρίνα.</li>
<li> Ψήνουμε στον φούρνο για περίπου 45 λεπτά.</li>
<li> Ελέγχουμε αν είναι έτοιμα, βυθίζοντας ένα καλαμάκι στο κέντρο τους – θα πρέπει να εξέλθει χωρίς υπολείμματα ζύμης κολλημένα πάνω του.</li>
<li> Τα βγάζουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν τελείως, για τουλάχιστον 2 ώρες.  </li>
</ol>
<p> </p>
<p><strong>Κατόπιν ετοιμάζουμε τη βουτυρόκρεμα:</strong>  </p>
<ol>
<li>Χτυπάμε σε χαμηλή ταχύτητα του μίξερ, το βούτυρο με το μασκαρπόνε για 1 – 2 λεπτά.</li>
<li>Ρίχνουμε κουταλιά-κουταλιά την κοσκινισμένη άχνη.</li>
<li>Προσθέτουμε το γάλα και τον χυμό.</li>
<li>Δυναμώνουμε την ταχύτητα και χτυπάμε μέχρι να έχουμε μια ομοιογενή κρέμα.</li>
<li>Σταματάμε το μίξερ, ρίχνουμε λίγο χρώμα και ανακατεύουμε απαλά με μια σπάτουλα.</li>
</ol>
<p> </p>
<p>http://www.glykesistories.gr/</p>
</div>

Σχετικά άρθρα