Αρχική / Υγεία / Παθολογία / Το ασβέστιο φέρνει μακροζωία στις γυναίκες
Το ασβέστιο φέρνει μακροζωία στις γυναίκες thumbnail

Το ασβέστιο φέρνει μακροζωία στις γυναίκες

Πολλές είναι οι γνωστές ευεργετικές επιδράσεις του ασβεστίου στον οργανισμό  μας, όμως πρόσφατη έρευνα έρχεται να προσθέσει μία ακόμη στις ήδη υπάρχουσες κι αυτή δεν είναι άλλη από την μακροζωία.

Σύμφωνα με την έρευνα αυτή, οι γυναίκες που λαμβάνουν καθημερινά συμπλήρωμα ασβεστίου μπορούν να επωφεληθούν από τη βελτίωση του προσδόκιμου ζωής. Πιο συγκεκριμένα, επιστήμονες στο Πανεπιστήμιο McGill του Καναδά μελέτησαν στοιχεία 9.033 ατόμων που πήραν μέρος στην μελέτη του καναδικού κέντρου οστεοπόρωσης.

Οι συμμετέχοντες παρακολουθήθηκαν την περίοδο 1995-2007, κατά την οποία 1.160 από αυτούς έχασαν τη ζωή τους. Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι οι γυναίκες που πήραν μέχρι και 1.000 mg ασβεστίου την ημέρα ήταν λιγότερο πιθανό να νοσήσουν  από εκείνους που δεν έπαιρναν το συμπλήρωμα. Ωστόσο, στους άνδρες δεν παρατηρήθηκε κάτι ανάλογο.

Τα πορίσματα της έρευνας δημοσιεύτηκαν στο Journal of Clinical Endocrinology & Metabolism και ο καθηγητής David Goltzman, υποστήριξε πως: «Βρήκαμε ότι η καθημερινή χρήση των συμπληρωμάτων ασβεστίου σε γυναίκες συσχετίστηκε με χαμηλότερο κίνδυνο θανάτου, ανεξάρτητα από την αιτία».

Προσέθεσε, μάλιστα, ότι η παρουσία ή η απουσία πρόσθετης βιταμίνης D στα συμπληρώματα δεν έκανε καμία διαφορά στην επίδραση του ασβεστίου στη μακροζωία και ότι οι γυναίκες θα μπορούσαν επίσης να επωφεληθούν από την άφθονη λήψη ασβεστίου από τα γαλακτοκομικά τρόφιμα και προϊόντα.

 

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X