Κοχύλια µε τυρί και σάλτσα κοτόπουλου!

<p><strong><span style="font-size: 1.17em;">Υλικά συνταγής</span></strong></p>
<p> </p>
<ul class="ingredients">
<li><span><strong>2 κ.σ.</strong> <span>ελαιόλαδο</span></span></li>
<li><span><strong>1 σκελίδα </strong><span>σκόρδο ψιλοκομμένο</span></span></li>
<li><span><strong>1</strong> <span>ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο</span></span></li>
<li><span><strong>4-5 φέτες </strong><span>προσούτο Καρπενησίου</span></span></li>
<li><span><strong>150 γραμμ. </strong><span>ασπρομανίταρα κομμένα σε φέτες</span></span></li>
<li><span><strong>1 φιλέτο </strong><span>στήθος κοτόπουλου πολύ ψιλοκομμένο ή κιμά κοτόπουλου</span></span></li>
<li><span><strong>1 κ.σ. </strong><span>πελτές ντομάτας</span></span></li>
<li><span><strong>1/2 φλ. τσαγιού </strong><span>λευκό ξηρό κρασί</span></span></li>
<li><span><strong>400 γραμμ. </strong><span>ψιλοκομμένες ντομάτες κονκασέ</span></span></li>
<li><span><strong>1 κλαδάκι</strong> <span>φρέσκο θυμάρι</span></span></li>
<li><span><strong>1 κλαδάκι</strong> <span>φρέσκια ρίγανη</span></span></li>
<li><span><strong></strong><span>αλάτι</span></span></li>
<li><span><strong></strong><span>πιπέρι</span></span></li>
<li><span><strong>500 γραμμ. </strong><span>κοχύλια (μεγάλα ζυμαρικά)</span></span></li>
<li><span><strong>250 γραμμ. </strong><span>ανθότυρο σε μορφή κρέμας</span></span></li>
<li><span><strong>150 γραμμ. </strong><span>ταλαγάνι ή χαλούμι</span></span></li>
<li><span><strong>1 κ.σ. </strong><span>μαϊντανός ψιλοκομμένος</span></span></li>
<li><span><strong>1/2 φλ. τσαγιού </strong><span>παρμεζάνα τριμμένη</span></span></li>
</ul>
<div> </div>
<div>
<div class="time"><strong>Εκτέλεση</strong></div>
<div id="fragment-1" class="news_body">
<p>Βράζουμε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό. Τα στραγγίζουμε. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο, προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κοτόπουλο ή τον κιμά και τα ροδίζουμε. Ρίχνουμε το προσούτο, το σκόρδο, το κρεμμύδι και σοτάρουμε για 2΄. Προσθέτουμε τα μανιτάρια και τα αφήνουμε 2΄-3΄ να πιουν τα υγρά τους. Ρίχνουμε τον πελτέ και σβήνουμε με το κρασί. Προσθέτουμε τα μυρωδικά και την ντομάτα. Αλατοπιπερώνουμε και σιγοβράζουμε για 15΄-20΄. Βάζουμε σε μπολ το ανθότυρο, το ταλαγάνι, το μαϊντανό και αλατοπιπερώνουμε. Τα ανακατεύουμε καλά και γεμίζουμε ένα ένα κοχύλι με το μείγμα τυριού. Απλώνουμε στο ταψί 1 κ.σ. σάλτσα κοτόπουλου. Αραδιάζουμε τα γεμιστά κοχύλια κοντά κοντά. Περιχύνουμε τα ζυμαρικά με την υπόλοιπη σάλτσα κοτόπουλου και πασπαλίζουμε με την παρμεζάνα. Ψήνουμε το φαγητό στους 180<sup>ο</sup>C στις αντιστάσεις για 25΄, μέχρι να ροδίσει ελαφρά.</p>
<p> </p>
<p> </p>
<p><a href="http://www.argiro.gr">http://www.argiro.gr</a></p>
</div>
</div>

Σχετικά άρθρα