Τζόνι Ντεπ: Ο «πειρατής» που έγινε ηθοποιός κατά τύχη – Οι αποτυχημένοι γάμοι, τα προβλήματα με το αλκοόλ, η εξάρτηση από τα ναρκωτικά και η δικαστική διαμάχη με την πρώην του

Το πρόσωπο των ημερών είναι ο Τζόνι Ντεπ και η πρώην του, Άμπερ Χερντ, με την οποία είναι σε δικαστική διαμάχη. Ο αστέρας του Χόλιγουντ εμφανίστηκε πριν από ελάχιστες ημέρες στο δικαστήριο για την εκδίκαση της αγωγής που έχει καταθέσει εναντίον της βρετανικής ταμπλόιντ «Sun».

Δημοσίευμά της υποστήριζε ότι κακοποιούσε σωματικά την πρώην σύζυγό του και ηθοποιό Άμπερ την οποία κατηγορούσε για ψεύδη και εξωσυζυγικές σχέσεις. Ο 57χρονος ηθοποιός και πρωταγωνιστής των «Πειρατών της Καραϊβικής» κατέθεσε αγωγή εναντίον της εκδοτικής εταιρείας, της News Group Newspapers, και του διευθυντή της Νταν Γούτον, για δυσφήμιση σχετικά με ένα δημοσίευμα που υπέγραφε ο Γούτον, τον Απρίλιο του 2018, το οποίο αποκαλούσε τον Ντεπ «αυτός που χτυπάει τη σύζυγό του».

https://www.instagram.com/p/CCXpa–j-XD/

Αναφέρεται ότι δεν την κακοποίησε μόνο μια φορά

Ο δικηγόρος του Ντεπ Ντέιβιντ Σέρμπορν ανέφερε σε μια γραπτή ανακοίνωσή του προς το Ανώτερο Δικαστήριο του Λονδίνου, όπου εμφανίστηκαν και οι δύο ηθοποιοί, ότι η υπόθεση για δυσφήμιση αφορά τον γνωστό ηθοποιό Τζόνι Ντεπ και ισχυρισμούς ότι κακοποίησε σοβαρά την πρώην σύζυγό του Άμπερ Χερντ. «Όχι μόνο μια φορά αλλά τουλάχιστον σε 14 διαφορετικές περιπτώσεις υποστηρίζεται, προκαλώντας της σοβαρά τραύματα και ήταν τέτοια η βία ώστε η Χερντ φοβόταν για την ίδια της τη ζωή», σύμφωνα με την ανακοίνωσή του.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η Χερντ έκανε για πρώτη φορά την καταγγελία αυτή τον Μάιο του 2016 όταν εξασφάλισε περιοριστικά μέτρα εις βάρος του Ντεπ σε δικαστήριο του Λος Άντζελες, όπου εμφανίστηκε με μώλωπες στο πρόσωπο που είχαν προκληθεί σε ένα περιστατικό έξι ημέρες νωρίτερα.

Ο γόης των ’90s έχει πολλούς και αρνητικούς λόγους για να βρίσκεται και πάλι στα πρωτοσέλιδα. Οι πληροφορίες που είδαν τις πρώτες ημέρες το φως της δημοσιότητας αναφέρουν ότι η 29χρονη ηθοποιός κατέθεσε αίτηση διαζυγίου επικαλούμενη «αγεφύρωτες διαφορές». Ήταν η ίδια περίοδος που ο Τζόνι Ντεπ έχασε την αγαπημένη του μητέρα καθώς η Μπέτι Σου Πάλμερ «έφυγε» σε ηλικία 81 ετών, μετά από μακροχρόνια ασθένεια. Ο ηθοποιός ήταν ιδιαίτερα δεμένος με εκείνη την οποία είχε επιλέξει να τον συνοδεύει σε πολλά λαμπερά events του Χόλιγουντ.

Θέλει να προστατέψει την περιουσία του που ξεπερνά τα 358 εκατομμύρια ευρώ

Ένα από τα προβλήματα που ανέφεραν τα δημοσιεύματα, είναι ότι δεν υπάρχει προγαμιαίο συμβόλαιο, άρα σκοπός του να προστατέψει την περιουσία του που ξεπερνά τα 358 εκατομμύρια ευρώ. Οι δύο τους γνωρίστηκαν το 2011 στα γυρίσματα του «Μεθυσμένου Ημερολογίου» στο οποίο συμπρωταγωνιστούσαν ενώ ο ηθοποιός ήταν ακόμη σε σχέση με την Βανέσα Παραντί με την οποία έχει αποκτήσει δύο παιδιά. Ο γάμος τους έγινε στο σπίτι τους στο Λος Άντζελες, ενώ ακολούθησε τελετή στο ιδιωτικό νησί του ηθοποιού στις Μπαχάμες, με ελάχιστους καλεσμένους.

Είναι αξιόλογο να αναφέρουμε πως τον Αύγουστο του 2014, το ζευγάρι, πήγε αεροπορικώς στο ιδιωτικό νησί του ηθοποιού. Έμειναν στην μια πλευρά του νησιού και μια νοσοκόμα, η Ντέμπι Λόιντ, στην άλλη. Σκοπός ήταν ο Ντεπ να αποτοξινωθεί από την οξυκωδόνη, ένα συνταγογραφημένο ναρκωτικό στο οποίο είχε εθιστεί, κατατέθηκε στη δίκη. Η Χερντ διατηρούσε επαφές με τη Λόιντ μέσω τηλεφώνου και ακολουθούσε τις οδηγίες της για να του δίνει τα φάρμακα που χρειαζόταν ώστε να ξεπεράσει τον εθισμό του.

Η στιγμή που ευχαρίστησε τη Χερντα για τον «ηρωισμό» της

Μια μέρα η Χερντ έστειλε μήνυμα στη νοσοκόμα ζητώντας βοήθεια, επειδή ο Ντεπ «ξαφνικά τρελάθηκε» και «άρχισε να με σπρώχνει και δεν ξέρω τι να κάνω». Ο Ντεπ είπε στο δικαστήριο πως θυμάται να βρίσκεται σε «μεγάλο πόνο» και «με ανεξέλεγκτους σπασμούς». Σε ερώτηση αν χτύπησε τότε την Χερντ, ο ηθοποιός απάντησε: «Δεν την έσπρωξα ούτε της επιτέθηκα με οποιονδήποτε τρόπο. Δεν ήμουν καν σε θέση να κάνω κάτι τέτοιο». «Ήταν η Άμπερ και μόνο αυτή που με βοήθησε να το ξεπεράσω».

https://www.instagram.com/p/CCcZt2gjIBM/

Λίγο αργότερα ο Ντεπ έστειλε ένα email στη μητέρα της Χερντ λέγοντας πως ήταν «περισσότερο από ευγνώμων» για την βοήθεια της κόρης της στο νησί. «Η κόρη σου κατάφερε να αντεπεξέλθει άνω των προσδοκιών στην φροντίδα ενός ναρκομανή παλιόγερου», έγραψε, χαρακτηρίζοντας ως «ηρωικές» τις προσπάθειες της Χερντ. «Είχε τη δύναμη χιλίων αντρών… θα είχα πάει για κολύμπι και θα κατάπινα έναν ωκεανό χωρίς εκείνη. Ήταν η Άμπερ και μόνο αυτή που με βοήθησε να το περάσω», ανέφερε το email, που αναγνώστηκε στο δικαστήριο. Ο Ντεπ έστειλε επίσης ένα μήνυμα στη Χερντ, λέγοντας: «Σε ευχαριστώ τόσο πολύ που με βοήθησες να καθαρίσω, μωρό μου». Στο δικαστήριο ο ηθοποιός είπε πως της έστειλε το μήνυμα «για να την κάνει χαρούμενη».

Παράτησε το σχολείο

Η ζωή του δεν ήταν όμως, ποτέ απλή. Ο ιρλανδικής, γερμανικής και ινδιάνικης καταγωγής ηθοποιός γεννήθηκε στο Όνσμπορο του Κεντάκι. Είναι το τελευταίο από τα τέσσερα παιδιά του μηχανικού Τζον Κρίστοφερ Ντεπ και της σερβιτόρας Μπέτι Σου Ντεπ. Στην ηλικία των 16 παράτησε το σχολείο και στο εξής επιβίωνε κάνοντας ευκαιριακές εργασίες, μεταξύ άλλων στον τομέα του τηλεφωνικού μάρκετινγκ. Στις αρχές της δεκαετίας του 1980 συνόδευσε έναν φίλο του στο κάστινγκ της ταινίας τρόμου «Εφιάλτης στον Δρόμο με τις Λεύκες» του Γουές Κρέιβεν, όπου ανακαλύφθηκε ο ίδιος και πήρε τον πρώτο του ρόλο.

https://www.instagram.com/p/BQTEPd9jNL4/

Σημαντική ώθηση στην καριέρα του ως ηθοποιού, όμως, του έδωσε ο ρόλος ενός μυστικού αστυνομικού στην τηλεοπτική σειρά «21 Jump Street» (1987 – 1991). Η σειρά αυτή είχε μεγάλη επιτυχία και έκανε διάσημο τον Ντεπ, ο οποίος όμως ένιωσε εκείνο το διάστημα να υποβαθμίζεται. Επηρεασμένος από της θετικές του εμπειρίες με τον μικρό ρόλο που είχε αναλάβει το 1986 στην κινηματογραφική ταινία «Πλατούν» του Όλιβερ Στόουν, αποφάσισε να αφοσιωθεί στον κινηματογράφο. Να σημειωθεί πως η αδερφή του Ντεπ, Κρίστι, είναι η μάνατζέρ του και ο αδερφός του, Ντάνι, είναι σεναριογράφος.

Ξεκίνησε και καριέρα ως μουσικός 

Τον πρώτο του πρωταγωνιστικό ρόλο είχε στην ταινία «Ο παίδαρος» (1990) του Τζον Γουότερς. Την πρώτη του μεγάλη κινηματογραφική επιτυχία όμως είχε ως «Έντουαρντ» στην ταινία «Ο Ψαλιδοχέρης» (1990) ενώ προτάθηκε για Χρυσή Σφαίρα για την ερμηνεία του στη ρομαντική κωμωδία «Μπένι και Τζουν» (1993). Το 1995 ξεκίνησε μια δεύτερη καριέρα ως μουσικός και κυκλοφόρησε ένα άλμπουμ με το συγκρότημά του, τους «P», στο οποίο έπαιζε και ο μπασίστας των Red Hot Chili Peppers, ο Flea, για να υποστηρίξει τον φίλο του. Ωστόσο, το άλμπουμ δεν είχε αξιόλογη επιτυχία.

Το 1983 παντρεύτηκε την μακιγιέζ Λόρι Άντερσον. Χώρισε δύο χρόνια αργότερα. Η Λόρι τον γνώρισε στον Νίκολας Κέιτζ, ο οποίος τον προέτρεψε να γίνει ηθοποιός. Από το 1998 ζούσε μαζί με τη Γαλλίδα τραγουδίστρια και ηθοποιό Βανέσα Παραντί στη Γαλλία. Έχουν δύο παιδιά. Το 2012 ανακοίνωσαν τον χωρισμό τους. Τότε έκανε σχέση με την Άμπερ Χερντ, την οποία αρραβωνιάστηκε την παραμονή Χριστουγέννων του 2013 και παντρεύτηκαν το 2015. Ωστόσο, ένα χρόνο αργότερα ανακοινώθηκε σε δημοσιεύματα ο χωρισμός του ζευγαριού με τη σύζυγο να απαιτεί διατροφή και μέρος της περιουσίας του ηθοποιού, αφού δεν είχαν υπογράψει προγαμιαίο συμβόλαιο.

https://www.instagram.com/p/B9G5ej8HLH6/

Λατρεύει τα παιδιά του αλλά οι γάμοι δεν του… ταιριάζουν

Το 2012 μπήκε στο βιβλίο Γκίνες ως ο πιο ακριβοπληρωμένος ηθοποιός με περιουσία που άγγιζε τότε τα 75 εκατομμύρια. ενώ η περιουσία του φυσικά έχει… μεταφραστεί σε αρκετά σπίτια σε χώρες όπως η Γαλλία και η Αγγλία, σε γιοτ, σε αυτοκίνητα και σε ένα ιδιωτικό νησί στις Μπαχάμες. Αν αναρωτιέστε γιατί φοράει πάντα γυαλιά, έχει παραδεχτεί ότι είναι τυφλός από το ένα μάτι. «Είμαι βασικά τυφλός σαν νυχτερίδα. Δεν βλέπω καθόλου από το αριστερό μάτι. Και έχω πολλή μυωπία στο δεξί. Σε τέτοιο σημείο που, αν δεν φοράω τα γυαλιά μου ή αν παίζω ένα χαρακτήρα που δεν φοράει γυαλιά, μπορώ να δω μόλις μερικά εκατοστά από το πρόσωπό μου. Τα πάντα είναι θολά», έχει δηλώσει.

Ο Τζόνι Ντεπ αγαπάει πολύ τα παιδιά του. Η κόρη του μάλιστα, Λίλι Ρόουζ έχει δηλώσει ότι είναι bisexual. «Ό,τι κι αν κάνει, αν χρειάζεται συμβουλή, είμαι εκεί για εκείνη. Τα παιδιά παίρνουν πάντα τις δικές τους αποφάσεις, και πιστεύω πως το μόνο που μπορείς να κάνεις ως γονιός είναι απλά να τους προσφέρεις την υποστήριξη σου. Αυτό που συμβαίνει με τη Λίλι Ρόουζ, είναι κάτι που δεν περίμενα να γίνει τόσο νωρίς. Είναι τόσο αστείο όταν βλέπεις την κόρη σου να μεταμορφώνεται από μωρό σε κοριτσάκι, και μετά ξαφνικά να γίνεται γυναίκα. Αν δεν το παρατηρείς, τότε μπορείς να το χάσεις, και η Λίλι Ρόουζ είναι ακριβώς σε αυτόν τον δρόμο. Δεν μπορώ να κάνω τίποτα για να το σταματήσω».

Θέλει να βγει σε σύνταξη

Ο γνωστός ηθοποιός έχει δηλώσει και για την προοπτική να βγει στη σύνταξη σε μερικά χρόνια. «Θα ήθελα κάποια στιγμή απλά να μπορώ να απολαύσω τη ζωή μου. Να μπορώ να πηγαίνω κάπου χωρίς να χρειάζεται να τρέχω για να αποφύγω τους παπαράτσι ή να με ‘φυγαδεύουν’ μέσα από την κουζίνα ή τα υπόγεια του ξενοδοχείου. Αν και ξέρω ότι δεν μπορώ να χαλαρώσω. Το μυαλό μου χωρίς κάτι να το απασχολεί είναι ένα πολύ κακό πράγμα».

Η Άμπερ Χερντ έχει δηλώσει πως της αρέσουν και άνδρες και γυναίκες

Η Άμπερ Χερντ έπαιξε τον πρωταγωνιστικό ρόλο στην ταινία «Όλοι ποθούν την Μάντι Λέιν». Γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Τέξας. Ο πατέρας της ο Ντέιβιντ είναι εργολάβος και η μητέρα της Πέιτζ είναι ερευνήτρια στο διαδίκτυο. Η Χερντ ήταν Καθολική αλλά όταν πέθανε ο φίλος της σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα δήλωσε άθεη. Εγκατέλειψε το σχολείο στα 17 της και πήγε στη Νέα Υόρκη για να ξεκινήσει καριέρα στο μόντελινγκ, μα στη συνέχεια μετακόμισε στο Λος Άντζελες για την υποκριτική.

Στο Λος Άντζελες έκανε διάφορες εμφανίσεις σε τηλεοπτικές σειρές και δύο μουσικά βίντεο. Ο πρώτος της τηλεοπτικός ρόλος ήταν στην ταινία «Friday Night Lights» το 2004 και σε άλλες πολλές ταινίες. Η Άμπερ Χερντ έχει δηλώσει ετερόφυλη κάνοντας σχέση και με γυναίκα. Από το 2008 έως το 2011 ήταν με την Τάσια Βαν Ρι και είχε δηλώσει το εξής: «Δεν βάζω ταμπέλες στον εαυτό μου. Έχω εξίσου καλές σχέσεις με τα δύο φύλα και τώρα είμαι σε σχέση με γυναίκα. Αγαπώ όποιον αγαπώ. Η προσωπικότητα μετράει για εμένα».

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Τζέιν Φόντα: Τα… πολλά πρόσωπα μιας σταρ που αποδέχτηκε τον εαυτό της μετά τα 60 – Η Χολιγουντιανή σταρ που είχε βουλιμία, η σύγχρονη επαναστάτρια που έχει συλληφθεί πολλάκις και η γυναίκα που «κέρδισε» στα Όσκαρ 2020 με το κατακόκκινο φόρεμά της

Αλ Πατσίνο: Η 40χρονη σύντροφός του χώρισε τον αμετανόητο εργένη του Χόλιγουντ επειδή είναι «ηλικιωμένος και τσιγγούνης» – Ο λόγος που παράτησε το σχολείο στα 17 του, η καριέρα των 60 ετών και το κυνήγι των ωραίων γυναικών

Χοακίν Φίνιξ: Ο αντισυμβατικός σταρ του Χόλιγουντ και η περιπετειώδης ζωή του – Ο θάνατος του αδερφού του στο κλαμπ του Τζόνι Ντεπ, ο εθισμός στο αλκοόλ και η απόφαση να γίνει… ράπερ!

Σχετικά άρθρα