Ρυζόγαλο με τριαντάφυλλο και μαστίχα!

<div class="title"><strong>Υλικά</strong></div>
<div class="main_text">
<ul>
<li>700 γρ. γάλα φρέσκο, πλήρες</li>
<li>100 γρ. ζάχαρη</li>
<li>250 γρ. νερό</li>
<li>100 γρ. ρύζι Καρολίνα, ξεπλυμένο και στραγγισμένο</li>
<li>4 γρ. μαστίχα, κοπανισμένη με 10 γρ. ζάχαρη</li>
<li>2 κουτ. σούπας ροδόνερο</li>
<li>γλυκό κουταλιού τριαντάφυλλο, για το σερβίρισμα </li>
</ul>
<div>
<p><strong><span class="simple_rhomb"><span class="bittersweet">Διαδικασία</span></span></strong></p>
<p>Ρίχνουμε το γάλα και τη ζάχαρη σε μια κατσαρόλα και την τοποθετούμε σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας. Μόλις λιώσει η ζάχαρη, ρίχνουμε το νερό με το ρύζι και ανακατεύουμε καλά. Οταν πάρει βράση το μείγμα, χαμηλώνουμε τη φωτιά (στο 3 αν η κουζίνα μας έχει μέγιστη ένταση το 9). Ανακατεύουμε ανά 5 λεπτά, για να μην κολλήσει το ρύζι στον πάτο. Θα πάρει γύρω στα 45 λεπτά να απορροφηθεί το γάλα και να γίνει κρεμώδες το μείγμα.</p>
<p> </p>
<p>Περίπου 5 λεπτά προτού αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, προσθέτουμε τη μαστίχα και το ροδόνερο. Ανακατεύουμε καλά. Αφού βράσει το ρύζι και χυλώσει η κρέμα, αποσύρουμε από τη φωτιά. Αφήνουμε το ρυζόγαλο για 5 λεπτά στην κατσαρόλα πριν το μοιράσουμε στα μπολ. Αφήνουμε να κρυώσουν λίγο και τα βάζουμε στο ψυγείο να κρυώσουν εντελώς. Σερβίρουμε με 1 κουταλιά γλυκό τριαντάφυλλο.</p>
<p> </p>
<p><span class="bittersweet">Συμβουλές</span> </p>
<ul>
<li>
<p>Το γλυκό τριαντάφυλλο του ταιριάζει πάρα πολύ, αλλά, αν δεν µας αρέσει, µπορούµε να γαρνίρουµε µε κάποιο άλλο της αρεσκείας µας. </p>
</li>
</ul>
</div>
</div>
<p> </p>
<p><a href="http://www.glykesistories.gr/sintages/7086/Ruzogalo-me-triantafullo-kai-masticha?p=3">http://www.glykesistories.gr</a></p>

Σχετικά άρθρα