Αρχική / More / Τα νέα της ημέρας / "Οδηγός συμπεριφοράς καλού μαθητή, χωρίς πριγκήπισσες και βασιλόπουλα"
"Οδηγός συμπεριφοράς καλού μαθητή, χωρίς πριγκήπισσες και βασιλόπουλα" thumbnail

"Οδηγός συμπεριφοράς καλού μαθητή, χωρίς πριγκήπισσες και βασιλόπουλα"

Οδηγό συμπεριφοράς του καλού μαθητή που φέρει τον τίτλο «Παιδαγωγικός Κώδικας Δημοκρατικού Ανθρωπισμού» επεξεργάζεται το υπουργείο Παιδείας.


Σύμφωνα με τον τηλεοπτικό σταθμό ΑNT1 ο οδηγός περιλαμβάνει τη θέσπιση «Συμβολαίου Τιμής» που θα πρέπει να υπογράφουν τα παιδιά στο σχολείο.


Κατά την έναρξη της σχολικής χρονιάς οι γονείς για τα παιδιά πρώτης, δευτέρας και τρίτης Δημοτικού και οι ίδιοι οι μαθητές για τις μεγαλύτερες τάξεις θα υπογράφουν ένα «Συμβόλαιο» στο οποίο θα αναφέρεται μεταξύ άλλων: «Δίνω τον λόγο της τιμής μου και υπόσχομαι ότι θα σέβομαι το σχολείο, τους δασκάλους και τους συμμαθητές μου, θα φέρομαι ιπποτικά σε όλους και ιδιαίτερα στους πιο αδύναμους και δεν επιτεθώ ποτέ σε αδύναμο αλλά θα τον υπερασπισθώ από επιθέσεις».


Από τον Κώδικα απουσιάζει, σύμφωνα με την εφημερίδα «Πρώτο Θέμα» οποιαδήποτε αναφορά σε εθνική και θρησκευτική ταυτότητα, κάτι που συνάδει με την κατάργηση προσευχών, παρελάσεων και άλλων στοιχείων της δημόσιας εκπαίδευσης, όπως αυτή ήταν γνωστή έως σήμερα. Επίσης, στον Κώδικα υπογραμμίζεται ότι οι γονείς θα πρέπει να πάψουν να θεωρούν και να προσφωνούν τα παιδιά τους ως «πριγκήπισσες» ή «βασιλόπουλα».


Ο Κώδικας αποτελεί τμήμα του πορίσματος του εθνικού διαλόγου για την παιδεία, το οποίο παρέδωσε την περασμένη Παρασκευή στον υπουργό Νίκο Φίλη ο Πρόεδρος της αρμόδιας επιτροπής, Αντώνης Λιάκος.


Την υλοποίηση της όλης πρωτοβουλίας θα αναλάβει ένας νέος φορέας, το Εθνικό Συμβούλιο για τη Σχολική Ψυχολογία.


http://www.protothema.gr/politics/article/582912/sta-sholeia-tis-epohis-fili-i-prosfonisi-ton-paidion-prigipissa-kai-vasilopoulo-apagoreuetai/


Πηγή: athensvoice.gr 

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X