Αρχική / Ψυχολογία / Real Life / Οικογένεια / Παιδικό άγχος: Τι καταλαβαίνεις από τις ζωγραφιές του
Παιδικό άγχος: Τι καταλαβαίνεις από τις ζωγραφιές του  thumbnail

ΓΙΑΝΝΑ, ΑΝΑΓΝΩΣΤΡΙΑ ΤΟΥ BORO.GR

Παιδικό άγχος: Τι καταλαβαίνεις από τις ζωγραφιές του

Αναγνώστριά μας ρωτά: 


Καλημέρα το παιδί φοβάται είναι σε 8 χρόνιων Ξεκινησε από το σχολειο στην πρώτη δημοτικού η δασκάλα της έβαζε λυπημένες φατσούλες Έχει φόβο για το σκολειο ότι δεν είναι καλή στα μαθήματα και ο φόβο την κάνει να αρνητέ να διάβασει δεν ξέρω τη να κάνω


Αγαπητή αναγνώστρια. Απευθύναμε το ερώτημά σας στην Μαρία Παπαδημητρίου, παιδοψυχίατρο (συνεργάτιδα της θεραπευτικής και διαγνωστικής Μονάδας για το Παιδί, Σπύρος Δοξιάδης)


ΜΑΡΙΑ Ν. ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
Τα παιδιά σε κάθε ηλικία εμφανίζουν φόβους οι οποίοι είναι αναμενόμενοι. Ο φόβος όμως που περιγράφει ο γονέας δεν μπορεί να χαρακτηριστεί ως τέτοιος, αντίθετα μοιάζει να αφορά σε ένα παιδί που εκδηλώνει με αυτό τον τρόπο έντονο άγχος. Ωστόσο, οι λόγοι που έχουν οδηγήσει σε αυτό δεν είναι σαφείς. Η απόδοση  στην δασκάλα και στην αυστηρή της στάση δεν είναι επαρκής καθώς θα πρέπει να αναζητηθούν θέματα στη σχέση του παιδιού με τα πρωταρχικά πρόσωπα φροντίδας, τους γονείς. Οι πληροφορίες που λείπουν μπορούν να ληφθούν μόνο στο πλαίσιο μιας αξιολόγησης από μια διεπιστημονική ομάδα, όπως αυτή που λειτουργεί στην Διαγνωστική και Θεραπευτική Μονάδα για το παιδί "Σπύρος Δοξιάδης".

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X